34

Box Office: Invázió és az év első gigabuktája

Észak-Amerikai box office
Új bemutatók: Űrlényes-szörnyes filmekkel el leszünk látva a közeljövőben, minőségi inváziós produkciót úgyem láthattunk mostanában. Néhány hónapja debütált a Skyline, amit Strause fivérek, az AvP:R rendezői készítettek és néhány civil szemszögéből próbálták bemutatni az inváziót. A film nem kapott túl sok pozitív véleményt és nem is sikerült valami élvezhetőre. Ráadásul a Sony is rászállt az alkotásra, mivel a Föld inváziója: Csata – Los Angeles effekjteit gyártó cég felhasznált egy-két dolgot a Skyline-hoz is. Szóval a nép ki volt már éhezve egy jó kis inváziós sci-fire, a nézők 36 millió dollárt hagytak ott a hétvégén a kasszáknál, ami a Strause tesók alkotása által elért (amerikai) bevétel másfélszerese. Az imdb-n pedig 7,1-en áll Jonathan Liebesman filmje, a kritikusok nem lelkendeztek, 32 %-os a Rotten Tomatoes-on.

Felkapottá váltak a klasszikus mesék átdolgozása vagy folytatása. Például hamarosan jön a Jancsi és Juliska 2, Hófehérkéből pedig egyszerre három filmet is fognak készíteni. A Piroska és a farkas történetét vették alapul A lány és a farkas esetében, aminek a rendezői székéből az Alkonyat rendezője, Catherine Hardwicke osztotta az utasításokat. A 42 milliós film nem hozta a 20 millió felett várt összeget, de talán senki nem megy a falnak a 14 milliós hétvégi eredmény láttán. Ebből bizony nem lesz olyan siker, amit Tim Burton elért az Alice Csodaországban fantasyvel.

3D ide, 3D oda, az Anyát a Marsra animációs film gyakorlatilag a készítők ismerősein kívül senkit nem érdekelt. A 150 millió dollárból létrejött produkció csupán 6,5 millió dollárt termelt, amivel az év első igen durva buktája címet érdemelte ki. Nem tesz jót a ImageMovers hírnevének sem, a kritikusok alaposan helybenhagyták. Robert Zemeckis cége gyakorlatilag az utolsókat rúgja, egyszer már bezárt, de aztán megint megnyitott. Sem a Beowulf, sem A Karácsonyi ének nem tudott szép bevételt produkálni hazájában.

Régebben bemutatott filmek:

Második helyre szorult a Rango, ami közel 40 %-kal gyűjtött be kevesebbet a nyitó hétvégéjéhez képest, szerencséje volt, hogy az Anyát a Marsra alkotást hűvösen fogadták. Nem elképzelhetetlen, hogy Gore Verbinski rendezése lesz idén az első 100 milliót elért filmje. Nem kezdett mélyrepülésbe a Sorsügynökség, ha nem fog elérni nagy magasságokba, de legalább egy szebb végösszeget ki tud magából préselni. Még 6 millió dollárt választja el a 100-astól a Kellékfeleséget, amíg ezt összegyűjti úgy két hetet kell várni. A negyediknek összejött az 50-es, ám a 60-ast nem fogja bevenni. 86,3 %-kal kevesebbel kapart össze a Féktelen harag, harmadik hétvégéjén már csak 305.000 dollárral tudta megfejelni eddigi bevételét.

4 helyen kezdett a Jane Eyre, 182.000 került a kasszákba, ami 45.000-es vászonátlagot jelent. 5 moziban volt látható a Kill the Irishman gengszterfilm (főszereplők Ray Stevenson, Christopher Walken, Val Kilmer), 155.000 dollárt szedett össze. Szintén 5 filmszínházban került bemutatásra a Certified Copy, 84.000 dollárt termelt.

A hétvégi box office lista első 10 helyezettje, az adatok millió dollárban értendőek, a változás %-ban pedig az előző hétvégéhez képest változást mutatja.

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Változás %-ban

Büdzsé

Info

Battle Los Angeles

36,00

36,00

70

Előzetes, jelenet, videók

Rango

23,05

68,65

– 39,5

130

Iromány, jelenetek,

A lány és a farkas

14,13

14,13

42

 Előzetes, poszter

Sorsügynökség

11,45

38,45

– 45,8

60

Előzetes, poszterek

Anyát a Marsra

6,50

6,50

150

Előzetes

Elhajlási engedély

5,10

34,93

– 42,4

36

Iromány

A szép szörnyeteg

5,09

16,98

– 48,3

17

Előzetes, képek

Kellékfeleség

4,00

93,98

– 37,8

80

 Előzetes

A király beszéde

3,62

129,06

– 41,8

15

Kritika

Gnómeó és Júlia

3,54

89,03

– 51,0

Szinkronos előzetes

34 komment

 1. A cím láttán, hirtelen felcsillant egy kis káröröm a szememben, hogy a Los Angeles bebukott, de sajnos mégse. :(((

 2. @koimbra: Nem utáltam meg, csak tudod, úgy vagyok már ezzel a “jönnek az ufók, és a hős amcsik megmentenek minket” témával, mint az Underworld-el, a Kaptár, meg Fűrész nemtudom hánnyal, hogy már maximálisan érdektelen és lerágott számomra. Persze ez nem sorozat, csak mégis sok ilyen volt már. Természetesen lehet jó film, és aki szereti még ezt a témát, annak jó szórakozást hozzá. Én kihagyom.

 3. Erről az Anyát a Marsra filmről, csak annyit h már a moziban az előzetese se fogott meg, és szerintem a gyerkőcöket sem “ha” látták az előzetest. Nem tom nem volt nagyon reklámozva szerintem a film és eleve az ötlet sem valami jó. Álmomba se hittem volna h 150-et perkáltak érte, pedig köztudott, hogy az animációs filmek általában ottan körül vannak. Tényleg HATALMAS bukás lesz és a DVD eladások se fognak rajta sokat dobni. Így jártak, én nem adtam volna a ki a filmet se.

  A lány és a farkas még termelni fog szerintem elég sokat. Eleve az Alkonyat fanok valamilyen úton módon beszerzik a filmet.

  A Battle Los Angeles film érdekel, bár nem annyira, hogy elmenjek rá moziba, pedig látvány film és lehet a tv előtt (vagy monitor előtt) fogok siránkozni, hogy tényleg el kellett volna kúsznom a moziig. Így jártam ?!?! 🙂

  A kellékfeleség elég jól termel, tesómék azt mondták végigröhögték az egész filmet így felcsigázott a dolog. Az a helyet nagy mozis vagyok, szóval valahogy rá kéne vennem bnőmet h nézzünk el, talán azaz a film amire én is és Ő is vevők vagyunk ha közös mozizásról van szó 😀 Battle Los Angeles-el már forognának szemek :)))

 4. -Pedig úgy vártam ezt a Battle: Los Angeles-t mint a megváltást hogy végre egy normálisnak tűnő ufo-s film a District 9 után. De ahogy nézem a kritikákat meg a zuhanó imdb score-t lehet ebből csak BD lesz számomra.

 5. @I3eni: Ugyan ezt gondolom. Az Anyát a Marsra bukásra volt ítélve, már az előzetes alapján egy unalmas, ötlettelen, bárgyú történettel megvert, bár technikailag kiforrott (de minek?!), bugyuta mese lesz.

  A Sucker Punch-ig nincs is olyan film, ami jelenleg érdekelne. De aztán beindul majd! 😀

 6. @A nép fia: Én is így vagyok vele, érdekel Battle: Los Angeles, dehát jövhéten meg jön a Sucker Punch, nem akarom elvenni semmivel sem a kedvemet a mozizástól 🙂

 7. @I3eni: Végigröhögték: De jó nekik. Két óra alatt folyamatosan dumálnak a filmben, néha van egy-két jó poén, de amúgy nem üti meg a közepes szintet se.

 8. VAlaki magyarázza már el nekem hogy
  3d -s animációs filmnél
  mi a RETKES FASZ KERÜL 150 millió dollárba?

  mert ha 40 gépre felrakom a legtutibb tervezőprogramokat, a legtutibb gépket rakom be hardvernak és még számítógépes kapacitást bérlek a NASA-tól akkor sincs több 5-10 millió forintnál több ha a csillagos eget lehozzák akkor se

  mert hogy a többi csak ihlet meg max villanyszámla és pizza az kurva élet.
  még összetört kocsi vagy kaszkadőr sincs hogy a színészek 20 milliós gázsiairól ne is beszéljünk

 9. lassan megtanulhatnák a stúdiófőnökök, hogy a 3D sem ad el mindent, és hogy 100M-nél többet nem szabad elkölteni egy filmre, attól nem lesz jobb.
  Jobbnál-jobb filmek születnek kisebb költségvetésekből, és a gazdasági helyzet is azt indokolná, hogy óvatosabban szórják a pénzt. A “sztárok” is el vannak szállva, súlyos milliókért izzadják ki magukból ugyanazt a karaktert sokadjára…

 10. @A nép fia: Én eleve nem értem, hogy ki az aki még beül ilyen bugyuta marhaságokra. Nekem az egész a kémkölykök 3D-re szavaz, az is szar volt, kár volt megcsinálni is.

  A Battle:LA meg érdekel, tetszenek a trailerek, meg a plakátok, a TV spotok se voltak rosszak, bár a láványtól nem vágom teliebe hanyat magam, de asszem megfogja érni azt a két ezer forintot.

 11. @koimbra: Nem akarok még mindig Mel Gibsonnal példálózni, de ha jobban megnézzük a Halálos Fegyver 4 100 millióba fájt, anno majdnem 12-13 éve, és eléggé tele volt akcióval. A Commando is 30 millió környékén volt, ebből nem tudom emnynit tett ki Schwarzi gázsija, de tele volt akcióval. Az Expandables 80 milla volt, és volt benne bőven elég akció, szóval szerintem minden a szerencsénken múlik, meg az effektek minőségén. Igazából az éremnek megint két oldala van, kíváncsi vagyok hogy mit fogunk kapni, sok gagyi effektet, vagy kevés jót? Mert én már nem nagyon hiszek az arany középútban…

 12. @COLT: A Halálos fegyver 4-nél Gibson valami 25 millióért vállalta el a filmet:) Plusz anno azt olvastam, hogy a forgatókönyv is félkész állapotban volt, a forgatáson rögtönöztek ezt-azt:) Ja és nem 100 milla volt, hanem 140.

 13. @koimbra: Tesóm humorszintje és az enyém sose egyezett meg :)) és általában ha együtt mozizunk is nekem gyorsabban leesnek a poénok. Nem tom milyen a film, ők azt mondták rohadt jó, meg h télleg végigröhögték az egészet, de ha te azt mondod nem olyan már akk lesznek előítéleteim a filmmel kapcsolatba, de azért majd meglesem.

 14. @volánrulz: azért ennek számolj utána még egyszer. animátorok, grafikusok százai dolgoznak rajta egy éven át, hónapokig renderelnek, minél több a cgi, annál drágább egy film, meg persze a marketingköltség is óriási

 15. Igazság a mozi kedvelőinek! Imádom nézni, ahogy ezek a látványfilmek sorozatban bebuknak, egyik nagyobbat, mint a másik! A tavalyi év rekordere A varázslótanonc volt, ugye?

 16. @koimbra: Pedig egyik sem volt olyan rossz, h megérdemelje a buktát. Pláne nem a Robin Hood, sztem több volt mint kellemes kikapcsolódás.

 17. @lukit:
  dollárban vagy forintban számolsz hülyegyerek?

  mert erősen kétlem hogy 200 millió forintba kerülne 1 tervező program.
  a legdrágább is max 2-3 millió forint

  de jó legyen extrém 30millió dollár minden eszköz feltétel(és akkor már nygon az abszurditások talaján vagyunk…főleg a mai hardver és sw techológia előrhetőségek terén)
  meg még 30 misi a hájas szemüveges kockák fizetése

  még akkor sincs 60misi

 18. @volánrulz: Nem tök mindegy, sokba kerül és kész, az elmúlt 4 napban csak egymás szidása, baszogatása megy a filmdroidon, szerintem nem csak én unom már…

 19. @L’Angelus: Nekem megmaradt a Robin Hood a szép emléákeim közt, csak éppen én a Kevin Costneresre gondolok ilyenkor…mert még nem láttam az újat:D megéri megnézni?

 20. @COLT: Röviden? NEM.
  Hosszabban:
  ha a Robin Hood mítoszt kedveled, akkor nagyon nem. Ez nem Robin Hood volt, hanem valami, ami Gladiátorba oltott Robin Hood:Begins akart lenni, de annyi hiba/hülyeség van benne, hogy felsorolni sem lehetne.
  Ami különösön szomorú, hogy alsó-középszerű “történelmi” filmnek még így is elmenne – csak ne hívnánk Robin Hoodnak:)
  Külön említendő, hogy még így sem sikerült véglegesen elcseszniük, és egy-két emlékezetes jelenet, karakter volt a filmben. Csak éppen ezek egy 35 perces sorozatepizódhoz lettek volna épp jók, nem egy blockbusterhez. A maradék kb.másfél óra meg annyira vacak, hogy közben, ha kifogy a popcorn, nem kell leállítani a DVD-t, csak nyersz vele, ha pörög…:-)

 21. Na, megnéztem!! Nos, az elejét nyújtották mint a rétes tésztát, be is kenték amerikai hazafias öntudattal, ezt követően lőttek és lőttek, töltöttek is, újra lőttek, nem kérdeztek semmit megint lőttek!! A végén küldetés teljesítve, feltöltötték a tárat és elmentek lőni!!
  CSAPÓ, ENNYI!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *