0

Rekordbevételt ért el a Warner

A Warner stúdió bejelentette, hogy tavaly rekordbevételt ért el, világszerte a mozikban 4,814 milliárd dollárt kasszírozott világszerte. Ezzel megdőlt a 2009-es csúcs, ami 4,010 milliárd volt. (Azt nem tették közzé, hogy ehhez mennyi költség társul). A stúdió 10 év alatt hatszor döntött rekordot. 2010-ben azonban nem csak hazai fronton, de nemzetközileg is hatalmasat kaszált.

Amerikában négy filmjük lépett át a régen még nagynak számító 100 milliós határon. Az Eredet (Inception), A titánok harca (Clash of the Titans), a Valentin nap (Valentine Day) , Harry Potter és a halál ereklyéi (Harry Potter and the Deathly Hallows) jutott át ezen a vonalon, a Terhes társaság (Due Date) pedig napokon belül csatlakozik hozzájuk. Nemzetközi szinten pedig 7 filmjük is több, mint 100 millió felett termelt.

2011-ben a Warner több folytatással próbálja becsalogatni az embereket a mozikba és természetesen arra számít, hogy megtömhetik zsebüket. Nagy eséllyel indul a Harry Potter utolsó része, amely borítékolhatóan 300 millió körül fog megállni Amerikában, érkezik a Másnaposok (The Hangover) és a Táncoló talpak (Happy Feet) folytatása, év végén pedig Sherlock Holmes is újra a szájába teszi a pipáját. Nagy reményeket fűznek a Zöld Lámpáshoz (Green Lanter) és az Álomháborúhoz (Sucker Punch) és hasonlóképpen nagy eredményeket várnak el a New Year’s Eve-től, ami a Valentin nap második része lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *