11

Csak 2013-ban jön az Alien előzményfilm

0alienEredetileg úgy volt, hogy a betervezett Alien előzményfilm két részének a forgatásához jövő év februárjában látnak hozzá és 2012-ben küldenék a mozikba az elsőt, a folytatást pedig 2013-ban láthattuk volna. Azonban a Scriptflags oldal tudomására jutott, hogy egy évvel eltolták a bemutatót, azaz az az éjfekete, savas vérű űrszörny 2013-ban teszi tiszteletét a mozikban, a következő rész pedig 2014-ben érkezik.

Most még nem ismeretes, hogy miért döntött így a stúdió, bár néhány hete még arról lehetett hallani, hogy a Fox és a rendező, Ridley Scott között kialakult némi vita a költségvetés és a besorolás körül. A stúdió PG-13 verziót szeretne, Scott pedig az R kategóriás változathoz ragaszkodik.

Úgy hírlik, hogy a két női főszereplő Noomi Rapace és Olivia Wilde lesz. A forgatókönyvön Jon Spaihts dolgozott, később Damon Lindelof dolgozta át a szkriptet.

Update: A hír megcáfolva.

11 komment

 1. Szerintem a stúdió és a rendező a filmkészítéshez eleve homlokegyenest különböző felfogással áll hozzá, ami talán nem is mindig baj (csak akkor, ha – sajnos elég gyakran – valamelyik fél szava túl sokat nyom a latba; ilyenkor születnek a gagyi romkomok, vagy a nézhetetlen magyar művészfilmek…), jelen esetben viszont felháborítónak tartom, hogy egy ilyen bizonyított szakembernek meg akarják kötni a kezét kicsinyes, fösvény hozzáállásukkal… 🙁

 2. PG-13=több néző a moziban
  R=egy korrekt alien film. Én ez utóbbira s(z)avazok…

 3. @Na mi újság, Wagner úr?: Azért egy Alien filmet nagyon sok felnőtt is megnézne, nem csak tini, nem?
  Főleg ha mindenhol hangsúlyozzák, hogy ELŐZMÉNYfilm.
  Mindenki aki szerette az eredetit kíváncsi lenne rá.
  És csalódott lesz a családbarát verzió láttán, sztem.

 4. de reméljük, nem állunk ott hiába, és mégiscsak lesz annyi eszük /és Scottnak annyi ereje/, hogy a végén örülhetünk…

 5. Ha már mindenképp kell lennie még Alien filmnek, akkor legyen odabaszós, már elnézést a durva kifejezésért.
  Szóval egyetértek az előttem szólókkal. Ne finomkodjanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *