1

Chomet szakít a 2D-s animációval

A The Playlist oldal készített egy interjút Sylvain Chomet francia rendezővel. A direktort eddig háromszor jelölték Oscarra, a Belleville randevú – Francia rémes a legjobb dal és a legjobb animációs kategóriában, a La vieille dame et les pigeons műve pedig a legjobb animációs rövidfilm szekcióban volt esélyes, hogy elvigye a szobrocskát. Chomet elárutla, hogy most még fogalma sincs, hogy mihez lát hozzá legközelebb, de az biztos, hogy a 3D-t előnyben részesíti.

“Most még nem tudom, hogy mi lesz a következő filmem, de nem hiszem, hogy 2D-s lesz. A 2D-s animáció túl sok időt vesz igénybe, nagyon hosszú ideig tart megcsinálni. Szóval vagy egy 3D-s animációhoz látok hozzá vagy egy élőszereplős filmbe, attól függ. Sok projekt van az asztalomon és valamikor döntenem kell, hogy melyiket részesítsem előnyben. De határozottan biztos vagyok benne, hogy a következő művem 3D-s lesz vagy élőszereplős.” – mondta Chomet

Egy komment

  1. Gondolom itt nem elsősorban a 2D-3D ellentétéről van szó, hiszen 2D-s animációt is lehet számítógépen csinálni, és akkor az sem tart tovább.

    Inkább 2D-s kézzel rajzolt vs. számítógépes animációról lehet szó, és ha már úgyis géppel van, akkor miért ne legyen 3D.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *