3

Bale a nanjingi mészárlásban

Zhang Yimou, a Repülő tőrök klánja (House of Flying Daggers) és a Hős (Hero) rendezője filmet fog készíteni a Nanjingi mészárlásról. A kínai várost 1937-ben megszállta a japán hadsereg és civilek ezreit ölte meg, több száz nőt erőszakoltak meg, raboltak, fosztogattak. A 90 millió dolláros mű az egyik legnagyobb költségvetésű produkciónak számít a kínai filmgyártásban.

Az egyik főszerere sikerült megnyerni Christian Bale-t, a forgatás januárban indul és addig végeznek is, mire kezdődnének  a harmadik Batman munkálatai. A színész egy amerikai papot fog eljátszani, mellette lesz még egy fontos karakter, John Rabe német üzletember, aki több száz embernek segített a megszállás alatt. A készítők szintén egy nemzetközi sztárt szeretnének megnyerni erre a szerepre. A játékidő 60 %-ban mandarin nyelven beszélnek, a fennmaradó 40 %-ban pedig angolul szólalnak meg.

3 komment

  1. Nem értem, Japán már rég maga mögött hagyta ezt a múltját. Rendben hogy Kínának még mindig bassza a csőrét, de már ők váltak hasonlatossá, mint az egykori Japán. Nem az ő mindent elnyomó politikájukról kellene filmet forgatni? Vagy azt nem meri senki ?

  2. Christian Bale<3 NYAMIIII!

    @LEGO László: A 2. vhról is csinálnak még mindig filmet, meg a haláltáborokról, holott Németország már csak arra vágyik, hogy szabaduljon a nyomástól, amit valljuk be, még éreznek az emberek…

  3. Van, akinek fontos életben tartani a történelmet – ez minden nemzetnél előfordul,nemde? 😉

    Amúgy meg Bale-nek van tapasztalata a Kínában játszódó filmekkel – lásd Nap birodalma…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *