21

Márciusban tovább fűrészelhetünk

Tavaly október 29-én mutatták volna be itthon a Fűrész hatodik részét, ám a tisztelt Korhatár Bizottság extrém erőszakosnak ítélte a filmet, ezért  X besorolást kapott.  Ez azt jelenti, hogy a moziknak nem éri meg levetíteni a filmet, ugyanis az ilyen produkciókat magas kulturális járulékkal sújtják. Így járt a Fűrész negyedik felvonása is, azonban azt még egy-két mozi levetítette. A hatodik fűrészelés már nem került be itthon egyetlen filmszínházba sem, majd márciusban érkezik DVD-n. A hetedik október 22-án mutatkozik be Amerikában. A történet szerint Hoffman nyomozó viszi tovább mindazt, amit Jigsaw elkezdett, most már Strahm ügynök sem állíthatja meg. Az FBI azonban egyre közelebb jut Hoffmanhoz.

21 komment

 1. Na végre, egy vicc, hogy nem tudtam moziban megnézni… A legjobb horror-sorozat evör.

 2. az első jó volt! a többi hulladék, aki ezt horrornak tartja az még nem látott horrorfilmet…b kategóriás krimi!

 3. Hát ez nagyon f**za. Azt hittem még nálunk vannak idióta szabályok, de hogy gyakorlatilag betíltsák a filmet. Az első rész valóban korszakalkotó volt, ami az 5. részben már végleg eltűnt. Nem is igazán tetszett, már túlbonyolították, ám ez a rész nagyon ütött, meg volt benne a kellő brutalitás és jó volt a történet is. Kár, hogy nem lehetett moziban élvezni.

 4. Ne vicceljetek, már az első rész is pornó volt, maximum a cselekményes fajtából, mármint ha a gyilok helyére dugást helyettesítesz. Azóta csak próbálják követni a vastagodó kérgű nézők emelkedő ingerküszöbét. Ha végre megjelenik az igazi élmény-mozi és a szék a film végére elevenen megnyúz, az talán elég lesz nektek egy időre, “horror-rajongók”.

 5. Röhejes, hogy betiltották nálunk.

  Persze hetekig lehet mutogatni, hogy az egyik nőstény a másik nőstény fejét veri a padlóba, azt hadd nézze mindenki és tanuljon belőle.

  Aki meg képtelen egy horrorfilm és a valóság között különbséget tenni, az keressen fel egy picológust.

  Hát kedves Asva, mert Árt Is Dzsúz, kénytelen voltam letölteni a hatodik részt és megnézni.

  Abszolút semmi brutál nem volt benne. Hányan szenvednek hetente másod-harmad fokú égési sérülést? Évente mennyi embernek kell – baleset miatt – amputálni valamelyik végtagját? Hányszor fordul elő, hogy egy teherautó valakit tolatás közben nekinyom a falnak?

  Miért kell álszentkedni? Se pina, se Fűrész, hát akkor mi???

 6. @Rolee83:

  Szervezzük meg itthon a vetítést! Kikölcsönözzük és a Művész moziban zártkörű rendezvényen levetítjük a rajongóknak!

  (Abban is benne lennék, hogy mind a hat részt, egymás után, persze szünetekkel megnézzük.)

 7. Olyan nevetséges ez, hogy az ótvar szinkronos verziókat promózni kell. Akit kicsit is érdekel ez a film, már rég megnézte eredetiben. Aki kénytelen a szikronra várni, annak nem is érdemes vesztegetni az idejét. Olyan, mintha valami barlangba lennénk bezárva, ahova néha beszűrődik valami a civilizált világ zajából. Ugyanez van a tv sorozatokkal is, akkor kezdik hájpolni, mikor az eredeti már egy éve lefutott. Szánalmas és kínos.

 8. Az összeset megnéztem, de az elsőn kívül nem igazán kötött le a többi, pedig többet is ki lehetett volna hozni belőlük, mint szimpla öncélú bélkitépés.

 9. @ak85: egy éve? az még a jobbik eset, az a durva, amikor pl. a 24-nek az első évedját (2001-es) 2007-ben kezdték vetíteni az itthoni tv csatornák… és mellesleg a szinkronja irtó szar lett, szar most is, kár is az ilyenre várni a tv-ben.

  a fűrésznél én megakadtam a III. résznél, igazából a II. már nem tetszett, az nagyon gagyi volt, még bepróbáltam a III-at is, de aztán nem is néztem tovább,

  de az I. nagyon ütött, az már szentigaz, az meg is van DVD-n. 🙂

 10. Még a betiltással kapcsolatban ami durva, hogy ezt nem engedik MOZIBA BE, ahova valószínűleg felnőttek vagy legrosszabb esetben is tinédzserek mennek be, bezzeg a LifeNetwork-ön fényes nappal mutatják a műtéteket meg a plasztikai beavatkozásokat, kitakarva persze semmi, kint a 12-es karika, ami szart sem ér mert már akár az 5-6 éves kisgyerekek is odakapcsolhatják a tv-t aztán nézik!!
  Most ide egy nagyon mérges smiley-t tennék de nincs!!!!

 11. Ez a rész nekem jobban tetszett, mint az 5., de továbbra is az 1. volt a legjobb szerintem, utána 2., aztán a 4.
  Az első hármat láttam szinkronnal szerintem annyira nem vészes.

  @holex: Szerintem a 24-nek sem annyira vészes a szinkornja. Persze biztos vannak félrefordítások..stb…stb… de szerintem tűrhető. (Én az első 4 Évadot szinkronosan láttam. Igaz, én a 24-et úgy néztem, hogy az 1. Évad után, a 6.-at láttam, aztán jött a 2…és így tovább, de az már egy másik történet 😀 )

 12. Mi a fasz ez X besorolás? Azt megértem hogy van 12, meg 16. meg 18-as határ, de utána minek? Ha valaki nagykorú, akkor hadd döntse el mit akar nézni, nem kell külön itt figyelmeztetni, meg adminisztratív ezközökkel “védeni”, ha valaki elmegy és mégse bírja akkor ez van. Meg a mi a faszomért van különadóval terhelve egy extrém erőszakos film? Mi alapon?

 13. @kelta: A pornókat meg az iszonyat durva, kegyetlen filmek szokták ezt kapni. 25 % kulturális járulék sújtja ezeket a filmeket, ha mozikba kerülnének. Alap esetében ez 3 %.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *