6

D, a vámpírvadász: Vérszomj (2000)

Mostanság amúgy is reneszánszát éli az ember-vámpír szerelem, így távol-keleti vonalon eszembe jutott D a vámpírvadász: Vérszomj c. anime, ami a az 1985-ös D a vámpírvadász sequelje.

Meier Link Báró, a gyönyörű sápadt vámpír elrabolja a gazdag családból származó Charlotte-ot, aki ember. A család mindent elkövet hogy visszaszerezzék a lányt, így felbérlik a Marcus fivéreket hogy szabadítsák ki a lányt a vámpír fogságából.

Azonban Charlotte apja tisztában van vele milyen nagyhatalmú és veszélyes a Báró, így nem sokat teketóriázik, a biztonság kedvéért felbérli D-t a vámpírvadászt is. D származását illetően dámpír.

Innentől kezdve aztán megkezdődik a hajsza Charlotte-ért. Nem írok többet a sztoriról, legyen meglepi azoknak akik még nem látták, azonban egyet feltétlen meg kell jegyeznem, mert érdekesség: Carmila, az egyik legősibb vámpír karaktere részben Báthory Erzsébet grófnőről lett mintázva.

Kikuchi Hideyuki mostanáig 17 D novellát írt, elég későn fordították le őket, de a lényeg hogy már magyarul is olvasható. A wiki szerint a fickó olyan elismert japánban horror szinten, mint nálunk King.

A Vérszomj 2000-ben került ki és Kawajiri Yoshiaki rendezte (aki az Azumi 2 forgatókönyvét is írta) és szerintem nagyon jó munkát végzett, neki köszönhetjük Carmila karakterét, aki a novellákban nem jelenik meg.

6 komment

  1. Az első anime volt amit láttam és ma is az egyik kedvencem. Nagyon jó sztori, hihetetlen látvány és naggyon brutál karakterek. mindenki nézze meg akinek van lehetősége. Mestermű!

  2. innen van a avatar-om, meier link kék arcú figurája, immár vagy 8 éve… alap anime, jó az OVA és a sorozat is. Nem ilyedős, pusztán alapmű.

  3. nemvagyok fo anime rajongo, de kifejezetten izgalmasnak talalom oket, ezt a muvet kb pont 1 hete neztem meg, semmit sem tudtam elotte a dologrol, igy mindenfele eloitelet nelkul ultem neki, es nagyon pozitivat csalodtam. elsokent, es legfobbkent talan azt emelnem ki, h a mar a postban is emlitett hatalmas vampir+love storyk divathullamja mellet udito latvany volt 1 viszonylag klasszikusnak mondhato vampir abrazolast latni. a tipikus deneverekke szertefoszlas, illetve az arnyekokban kuszas nagyon ottvannak, a hangulat is inkabb idezi a regi horror filmek hangulatat, es megsem lesz idiota, v demagog a dolog. a story pedig teljesen korrekt, mig az ien nyumun meg tvalajt dolgok teljesen hidegen hagynak a tinigimi hangulatuk miatt, addig ez rendesen lekotott, mindenkinek ajanlom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *