4

Az istenek harci szekere

Az idei év legnagyobb durranásainak szánt alkotásai között nagyítóval kell keresni az eredeti ötleteket. Képregényfilmek, folytatások, remake-ek és könyvek filmadaptációi, úgy tűnik kifogytak az ötletekből, már napi jelleggel jön egy olyan hír, hogy egy író regényét láthatjuk hamarosan a filmvásznon vagy valami régebbi produkciót forgatnak újra.

A Paradox Entertainment megszerezte Erich von Däniken 1968-as bestsellerének, a Chariots of Gods-nak a megfilmesítési jogait.

A könyvet 32 nyelvre fordították le, 68 millió példányt adtak el belőle világszerte és az író benne különféle bizonyítékokat mutatott be, mely azt igazolják, hogy jártak földönkívüliek a bolygónkon. A film producerei Fredrik Malmberg (Mutant Chronicles) és Mark Ordesky (Gyűrűk ura trilógia) lesznek.

Däniken volt a paleoasztronautikának vagy a “paleo-SETI” legismertebb képviselője, könyveiben és filmjeiben azt bizonygatta, hogy még a prehisztorikus időben jártak űrlények a Földön. Elméleteinek, elképzeléseinek tudományos bizonyítéka nem volt, de rajta kívül még sokan kételkednek abban, hogy pl. a  piramisokat emberek építették.

4 komment

  1. Azért az, hogy nem voltak bizonyítékai, hazugság, én még tavaly megnéztem pár Daniken-filmet, ahol körbeutazta a világot, és rengeteg építményt, eredettörténetet, mende-mondát és az ősi, letűnt civilizációk által hátrahagyott falképeket mutatott be, és teljesen logikus módon kapcsolta a földönkívüliekhez. Szegény ember nem tehet arról, hogy a fél világ hülyének nézi, csak azért mert az Aktívban és a hasonló műsorokban egy nagy szavakkal dobálózó örök gyereknek állítják be.
    Ezt a filmet meg várom szeretettel.

  2. anno szkeptikus blogon olvastam egy jo definiciót (megjegyzem sok esetben a szkeptikusokat is ugyanugy elvakultnak találom, de ez nagyon bejött)

    piramis: ufók által épített tájékozodási pont, mivel nincs GPS-ük

  3. Valójában tényleg nem bizonyított semmit, a tudományos világban ahhoz több kell, mint hogy logikus magyarázatokat találjunk ki olyan dolgokról, amikről alig maradt fönn emlék, és nem biztos, hogy a régi korok emberei azzal a logikával éltek, mint mi. De filmhez jó téma lehet..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *