14

Sci-fi a mozikban 2009-ben

Terminator: Salvation: Eljutott a történet oda, hogy a jövőben fog játszódni. Volt már néhány pletyka is a filmmel kapcsolatban és valószínű lesz is még pár. Christian Bale alakítja John Connort, Sam Worthington lesz Marcus és Moon Bloodgood pedig a jó csaj szerepében, ő egy kemény pilóta lesz. Az előzetest jövő hétre ígérték. (Érdemes rákattintani a poszterre)

Martin Laing art director beszél a negyedik részről

 

Ez itt a teaser, a rendes trailer majd következő héten érkezik

 

Itt pedig a concept artokat lehet megtekinteni.


Transformers: Revenge of the Fallen
: Folytatódik a robotok története, az Álcák élére Megatron helyett Üstökös kerül, de a pletykák szerint az Álcák egykori vezére visszatér (és tankká tud majd átalakulni). A film költségvetése a film közben duplázódott meg, így közel 300 millióból hozzák tető alá a TF2-őt. Sokkal több robot lesz majd benne látható.

Állítólag benne lesz a filmben a Pusztító is, amely több robotból áll össze. Ennek egyik “darabját” láthatjátok az első képen. A második kép pedig azt szemléltetné, hogy milyen nagyok is a robotok. Arcee egy női masina lesz, ő majd motorrá tud átalakulni. Előzetes majd jövőre.

Ez pedig egy forgatási videó.Avatar: James Cameron a Titanic után újra nagy szabású produkciót rendezhet. Előzetes ebben az évben már nem lesz, néhány jelenet már kész van ugyan, de ebből egy rendes előzetest nem tudnak összevágni, majd a Monsters vs. Aliens mese (animációs film) előtt adják le jövőre. Alább rajongói poszter és concept art látható. A film egy bolygón játszódik, melynek neve Pandora, megérkeznek a telepesek, kutatók, bányászok, őket követi a katonaság. Az Avatár egy olyan lény lesz, amelyben egy földönkívüli testben lesz egy emberi tudat.

 

Star Trek: J.J. Abrams rendezésében készül a következő Star Trek kaland, ami előzményfilm lesz, vagyis azt mutatja be, hogyan állt össze a csapat. ITT a színészek láthatóak, emitt pedig a filmből pár kép.

 

 

Race to Witch Mountain: Dwayne Johnson taxis, felvesz két gyereket, akikről kiderül, hogy űrlények.

 

2012: Roland Emmerich rendezésében készül a produkció, a sztori szerint 2012-ben eljön az apokalipszis. Egy tudós kaput nyit egy párhuzamos világba és az ottani énjével veszi a kapcsolatot annak érdekében, hogy megakadályozza a világ puszulását. Főszereplők: John Cusack, Danny Glover, Thandie Newton.

 

Sorsvonalak: Az első magyar sci-fiként beharangozott film idén került volna a mozikba, de sajnos nincs pénz a befejezésére, így jövőre lesz csak megtekinthető (talán). Főszereplők: Dörner György és Rudolf Péter.

Game: Eredetileg a film arról szólt volna, hogy a jövőben létezik egy digitális világ, ahol emberek játszanak, egy nap az egyik játékos szembeszáll a rendszerrel. Ezt később megváltoztatták és maradt az, hogy egy televíziós show keretében elítéltek csapnak össze. Hasonlít a Menekülő emberhez, itt a főszereplő Gerard Butler.

Westworld: a Feltámad a vadnyugat remake-je, az eredetit a nemrégiben elhunyt Michael Crichton rendezte. Az eredeti tartalma: A jövő szenzációs nyaralási lehetősége, hogy az általunk kiválasztott korban tölthetünk el néhány kellemes napot. Delosban a Vadnyugat, a római birodalom és a lovagkor hiteles környezete között válogathatnak az idelátogatók. Megfelelő jelmezbe öltöztetett, androidok fogadják a vendégeket, akik aztán igényeik és hajlamaik szerint lőhetik le őket, szeretkezhetnek vagy akár párbajozhatnak velük. A gépembereket szakemberek tartják karban. Meglepődve tapasztalják, hogy egyre több a meghibásodás, az androidok önálló életre kelnek.

14 komment

 1. Húú remélem benne lesz a Pusztító a transformers 2-ben.Erre a robotra emlékszem gyerekkorommból a képregényekből.Ha hazajutok valamikor elö is keresem öket jó lesz kicsit nosztalgiázni.

 2. Game -> Űzött vad -> Őzött vad (csak poénból)

  Egyébként hol marad a “When worlds collide” és a “Rama” ???

  Ez utóbbi honi marketingerejét nem is kell ecsetelni.

  Látom a WWC-t áttették 2010-re. Be szomorú vagyok.

 3. Az Avatarra baromi kíváncsi vagyok. James Cameron eddig szinte nem tudott hibázni, Terminator, Aliens, Terminator II., The Abyss, mind tuti filmek voltak. Nekem a True Lies is tetszett. A Titanic… is sikeres volt. 🙂
  És ő az a kivételes író-rendező, aki képes sikeres “második részeket” készíteni, hiszen az Aliens is az volt.
  A zenét az Avatarhoz is James Horner írja, és a szereplők között ott van Sigourney Weaver. Nekem azért Cameron régebbi felesége, Gale Ann Hurd hiányzik, mint társ-forgatókönyv író és producer.
  …és az sem véletlen, hogy Linda Hamilton nem szerepel a filmben. 🙂

 4. Érdekes ez az “első magyar sci-fi” meghatározás, nem tudom, mire gondolnak… Annak idején rengeteg sci-fi készült nálunk, a műszaki színvonaluk persze olyan volt, amilyen, de a történet általában helyén volt. Persze ez nem volt túl nehéz, amikor olyan klasszikusokból táplálkoztak, mint pl. Lem vagy Zsoldos Péter.

 5. Az Outlandert már bemutatták néhány film fesztiválon , no meg Kuvaitban, Törökországban, Indiában, Spanyolországban. Az USÁ-ban majd jövőre, de lehet csak dvd-n adják ki ott.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *