11

Mesék 2009-ben

Tavaly is készítettem pár összeállítást a 2008-ban várható filmekről, de nem volt valami összeszedett. Most kategóriák szerint mutatom be majd a 2009-ben várható újdonságokat, elsőnek jöjjenek a mesék.

Jégkorszak 3: Sid, Manny és Diego visszatér, velük együtt a motkány is.

 

Up: A Pixar jövőre is jelentkezik egy alkotással, ha más mese nem is lenne jó, az Up-ra biztos számíthatunk, borítékolhatóan élvezhető lesz.

The Christmas Carol: Robert Zemeckis a Polar Expressz-hez hasonló technikával készíti el következő művét, látványos lesz az egyszer biztos. Zemeckis Charles Dickens novellájából rendezi a mesét, a Karácsonyi énekből már több film is készült. Jim Carrey egyszerre négy figurának is kölcsönzi a hangját: Ebenezer Scrooge-t és a Karácsony jelenének, múltjának és jövőjének a szellemét szólaltatja meg. Michael J. Fox szintén hallható lesz, bár hozzánk úgyis szinkronosan érkezik.

Astro Boy: klasszikus japán manga alapján, Astro egy fiatal robot, akit azért készített el egy tudós, hogy vele pótolja elhunyt fiát.

 

The Princess and the Frog: A Disney 2D-s ancimációs musical lesz, Karácsonykor lesz majd látható 2009-ben. Íme néhány concept art és egy teaser

 

Monsters vs. Aliens: A kormány egy titkos bázison lévő szörnyeket vet be a földönkívüli invázió ellen.

 


Coraline:
Neil Gainman könyvéből. Coraline egy lány, aki egy másik valóságba vezető ajtót fedez fel.


Planet 51
: A Planet 51-es bolygó lakói szinte egy idegen inváziótól tartanak, félelmeik pedig csak egyre nagyobbak lesznek, mikor a Földről egy asztronauta érkezik közéjük Charles “Chuck” Baker személyében. Egy helyi lázadó tini segít Bakernek abban, hogy hazajusson. A főszereplő hangját Dwayne Johnson kölcsönzi.


The Fantastic Mr. Fox
: Wes Anderson rendezésében készülő stop-motion alkotás, Bill Murray és George Clooney hangjával. Az mese Roald Dahl (nevéhez fűződik a Halott mennyasszony is) gyerekmeséjén alapszik.A történetben 3 farmer Mr Fox és családját szeretné eltenni láb alól, de nem hiába nevezik a kis vöröst ravaszdinak.

G-Force: Jerry Bruckheimer produceri felügyelete alatt készül, a fő hangok pedig Nicolas Cage, Penelope Cruz és Steve Buscemi lesz. Hoyt Yeatman a rendező, aki eleddig speciális effektekkel foglalkozott. A sztoriban a kormány hiperintelligens állatkommandóval küzd egy világuralmat átvenni szándékozó milliomos ellen.

Arthur és a Villangók 2: Luc Bessonnak az Arthur és a Villangók volt a 10. rendezése, anno azt mondta itt megáll és nem rendez soha többé. A mese után azt mondta, hogy ő trilógiát képzelt el, tehát belefér ha ezt is megrendezi.

11 komment

  1. Egyik sem tul izgato, egyedul a Wes Anderson rendezese tunik erdekesnek, bar mit tud o a stop-motion-rol? En a Ponyot varom nagyon nagyon!^^

  2. Miért nem mesézhetek? A gyerekek sem fogják azt mondani, hogy menjünk már el meg arra az animációs filmre.Nekem ezek mindig mesék maradnak.Bocs, akit zavar

  3. Istenem, mekkora vákuum van egyesek fejében.
    Megyek javítom a wikipédián hogy mesefilm=élőszereplős film.
    Aztán meg elmegyek Csipkerózsikával sörözni…

  4. Koimbra, tobbnyire es tudom, de a fesztival bemutato nem szamit, az meg nem general release.:)

    2p6hx5, van rajzfilm, ami nem mese, es mese, ami nem rajzfilm, de ezek speciel mind mesek ES rajzfilmek. Eloszereplos monsters vs aliens? Kosztumokben?:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *