0

InterCom hírlevél

0intercom

Flash képregényei

A színészek alapjáraton lelkesednek. A hamarosan végre a mozikba kerülő Az igazság ligája (Justice League, hazai bemutató: november 16.) közelítő bemutatója kapcsán egyre több interjú lát napvilágot a nagy csapat szuper tagjaival, és persze mind azt mondják, hogy kora gyerekkoruk óta imádták a képregényeket.

A Flash-t alakító Ezra Miller sok szempontból különleges tagja a ligának: egyrészt, mert ő a legviccesebb. Másrészt, mert ő a legőszintébb.

Nem mintha, ő nem állítaná, hogy ne lett volna képregényrajongó, de ő olyan természetes és követlen minden újságíróval, hogy neki el is lehet hinni.

– Kiskoromban imádtam a DC-képregények gonoszait! De rajongtam Batmanért, és volt egy pár hónap, amikor kizárólag egy habszivaccsal kitömött Superman-jelmezben járkáltam otthon – nyilatkozta a színész, aki a szupergyors (anti)hőst alakítja a filmben. – Ráadásul rengeteg időt töltöttem azzal, hogy nagy energiával képregényeket rajzoljak. Egyetlen zsírkrétám volt e célra. Volt egy egész sorozatom, amelyben három nyugdíjas néni szerepelt, akik bérgyilkosok. Sőt, volt egy saját fejlesztésű hősöm, a Super Pig, egy kamélon természetű disznó. Az óvó nénimre rásóztam egy csomó Super Piges merchandise terméket. Hogy ezek után mit éreztem Az igazság ligája díszletében, meg amikor Wonder Woman mellett álltam? El lehet képzelni.

A Viszkis fesztiválozik

A Viszkis (bemutató: november 23.) épp hogy csak visszatért, és máris újabb diadalt arat. A legendás budapesti bankrabló életéről szóló thriller már a hazai premier előtt megkezdte világhódító útját: az elmúlt héten két nagyon fontos fesztivál versenyprogramjában is szerepelt. Antal Nimród a Kontroll és a Predators – Ragadozók rendezőjeként itthon és Hollywoodban többszörösen is bebizonyította, hogy minden műfajban képes különlegeset létrehozni: új filmjét az A kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztivál fesztiválközpontjában vetítették először. Az esemény „A”-kategóriája azt jelenti, hogy ez a világ 15 legfontosabb filmes eseményének az egyike.

De a múlt szombat-vasárnap a Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál nézői is tapsolhattak A Viszkis-nek: Észak-Amerika legrégebbi filmfesztiválján többek között Scorsese, Wenders, Kieslowski is volt már a vendégek között, az idén Patric Stewart és Benicio Del Toro is ott sétált a vörös szőnyegen. A Viszkis-t a szakma és a közönség mindkét fesztiválon nagy szeretettel fogadta.

0viszkis

A Clint Eastwood-expressz

Clint Eastwood újra és újra képes bebizonyítani, hogy van olyan kemény, mint azok, akiket régi, klasszikus szerepeiben eljátszott. A négyszeres Oscar-díjas színész-rendező-producer 87 éves, és bejelentette a következő premierjét: jövő februárban kerül a mozikba az új filmje – amely hozzá hasonló kemény, becsületes, rettenthetetlen macsókról szól – akik kb. 60 évvel fiatalabbak nála. A film megtörtént eseményen alapul, 2015 augusztusában, a Brüsszel és Párizs között közlekedő expresszen játszódik, ahol három Amerikából érkezett, Európában utazgató gyerekkori jó barát a saját életét kockáztatva elhárított egy terrorista akciót, és így rengeteg életet mentett meg az ötszáz utast szállító vonaton.

A film a friss bejelentés szerint 2018. február 9-én kerül a mozikba, és különlegessége, hogy három főhőse nem színész: az eredeti történet főszereplői (közülük ketten katonák, egyikük ráadásul a légierőnél) saját magukat játsszák. Eastwood azért régi profikat is alkalmazott: operatőre, Tom Stern 13, jelmeztervezője Debora Hopper 17 korábbi Eastwood-filmben dolgozott már.

0sully

Insidous: Jason Blum kedvence

Jason Blum az első filmes munkáját kollégiumi szobatársa, Noah Baumbach kedvéért végezte 1995-ben. 2000-ben alapította meg a saját filmprodukciós vállalatát, amely azóta 82 filmet hozott tető alá, csak Észak-Amerikában összesen 1,7 milliárd dollár bevételt gyűjtött. Horrorban a legjobb – elképesztő sikereket gyártott, és közben ideje nagy részét egy szürke Ford kisteherautóban tölti: ennek a lesötétített ablakai mögött rendezett be magának irodát sok monitorral, hogy így spóroljon időt, miközben két tárgyalás vagy helyszín között utazik.

Bár horror-vidámparkot és rémisztő könyvek kiadóját is üzemeltet, a filmek állnak a legközelebb a szívéhez. A Parajelenségek vagy A bűn éjszakája mellett az Insidious-filmek állnak a legközelebb hozzá. Utóbbinak az újabb része, az Insidious – Az utolsó kulcs (Insidious: The Last Key) 2018 januárjában kerül a mozikba: ebben a paranormális jelenségekre különösen érzékeny látó asszony a saját gyerekkori otthonában kénytelen rég halott démonokkal szembenézni.

– Ijesztő világban élünk, ijesztő elnökük van, az ember egyre nehezebben ismeri ki magát a saját életében, nem csoda, hogy az ijesztő filmek ilyen sikeresek – nyilatkozta Blum. – Most jön majd egy fellendülés, készül néhány nagyszerű horror, azután az inga visszalendül, és talán más műfajra lesz nagyobb az igény. De amikor valaki ijedezni akar, én itt leszek, és segítek neki. Az Insidious – Az utolsó kulcs-tól tényleg mindenki rosszat fog álmodni.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Biztosra megyünk *