7

Luc Besson eredetileg Mel Gibsonnak szánta Az ötödik elem főszerepét

Nem is oly rég jött ki a Valerian új előzetese, ennek kapcsán Luc Besson, a sci-fi rendezője a Redditen válaszolgatott a feltett kérdésekre. Szóba került Az ötödik elem és a Leon, a profi is.

Ha Bruce Willis nemet mondott volna, akkor ki játszotta volna a főszerepet?

Először Mel Gibsonnak szóltam, pont ott volt a Warnernél az irodája az enyém mellett. Minden reggel bejött hozzám és arról beszélt, hogy mit gondol a filmről. De 3 hónap után végül passzolta a lehetőséget, viszont jó barátok lettünk. Ezek után csakis Bruce jöhetett szóba.

ötödikelem

Ruby Rod szerepére volt eleve kinézett személyes, amikor formálódott a forgatókönyv? Chris Tucker mennyire változtatott a karakteren, többé-kevésbé így volt megírva?

Kifejezetten Prince-nek szántam a szerepet. Találkoztam vele, rá is bólintott, de aztán elment egy 10 éves koncertkörútra. Nem tudott időt szakítani. Amikor hozzáláttam a szereposztáshoz Chris Tucker és Jamie Foxx volt a két végső jelöltem. Jamie csodálatos volt, pont olyan, mint Bruce, viszont Chris úgy nézett ki, mint egy rák, tudtam, hogy sokkal viccesebb lesz.

Amikor Gary Oldman elüvölti magát a Leonban, hogy mindenki jöjjön, akkor megijedtek-e az emberek? Főleg, hogy senki se számított arra, hogy így adja elő?

Igen, pláne, hogy a folyosó felerősítette a hangját. Erre figyelt mindenki. Harlem spanyol negyedében forgattunk, voltak álrendőrautóink az utcán és rengetegen néztek minket. Aztán az utca túloldalán lefékezett egy kocsi, négyen kipattantak belőle és kirámoltak egy bankot. Az emberek egy pillanatra odakapták a fejüket, majd néztek tovább minket. Az egyikük azt mondta, hogy nem mindennapi, hogy itt filmet forgatnak.

Mi inspirálta a Leon, a profi létrejöttét?

Jean Reno eléggé kedvelt a tisztogató karaktert a Nikitában, megkért, hogy írjak egy filmet, amiben egy efféle figura a főszereplő. Gondoltam rá, hogy miért ne lehetne amerikai. Nem is akartam megrendezni, de végül beleszerettem a sztoriba.

7 komment

  1. Ikonikus szerepe Bruce Willisnek de jól állt volna Mel Gibsonnak is, kíváncsi lennék milyen lett volna. Akkoriban hasonló karaktereket nyomtak.

  2. Ezért is szeretem ezt az oldalt mert vannak külön ilyen háttérbeli cikkek hálásan köszönöm mégegyszer.

  3. Informatív volt, köszi! 🙂 Ùjabb dolgokat tudtam meg én is.

    Szerintem Az Ötödik Elem ùgy jó, ahogy van. Hétvégén megint megnéztem. Eszméletlen jól összeraktàk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *