1

Röviden: LEGO Batman – A film (The LEGO Batman Movie)

batmanlegoposterKastélyokat, csodás épületeket húzhatsz fel vagy rombolhatsz le órák alatt. Különféle, tetszésednek megfelelő verdákat hozhatsz létre és szedhetsz szét. A fantáziádra van bízva minden, csak a kreativitás és a kockák száma szabhat határt. Órákat el lehet lenni az apró kis LEGO-k társaságában. A hatalmas népszerűséget nyilván animációs filmekkel és sorozatokkal öregbítették, majd a Warner bátran megpróbálkozott egy egészestés verzióval. Egészen élvezhető, szórakoztató és vicces művet tettek le az asztalra, de azért még véletlenül sem bízták a véletlenre, hiszen a Lego-kaland cselekményét teletömték ismert figurákkal. Köztük volt Batman is, aki üde színfoltja volt a sztorinak. És ha már annyira veszettül közismert figura, miért ne lehetne róla is egy Lego animációt készíteni? Igaz is. Miért ne?

Szóval Batman… az Batman. Legendás bűnüldöző, nincs ki legyőzze, tele van mindenféle kütyüvel, csodálatos masinái vannak. Kissé nagyképű és magányos. Már-már unatkozva veri le a Joker vezette, Gotham városát elpusztítani vágyó szupergonoszok hadát, de otthon egyedül van. De minden megváltozik, amikor véletlenül örökbe fogad egy árvát, illetve feltűnik a színen Gordon felügyelő dögös utódja.

Tömve van jó ötletekkel (pl: Batman és Joker kapcsolata, a főhős fejlődése, a család, az egyedüllét), csak mindezek mélységeibe nem mennek bele. Persze nem is várja el senki, hogy alapvetően családi alkotástól, hogy túl komoly legyen. De azért a felvázolt helyzetek nincsenek elfogadható módon kidolgozva. Sokkal inkább a látványra és tempóra mennek rá, ráadásul a cselekményt alaposan megszórják humorral is, amelyek többségén lehet nevetgélni vagy mosolyogni és akadnak besült, félrement, infantilis viccelődések is. A popkultúrális utalásokkal most sem bánnak szűkmarkúan, felsorakoztatják a sötét lovag ismert ellenfeleit, megjárjuk a Negatív Zónát, felbukkan Voldemort és Szauron. Ergo: Habár a spin off élvezhető, de Lego-kaland jobb volt.

Egy komment

  1. Na igen. Szerintem olyan szintű animációt, mint A Lego-kaland volt 3 éve, nem egyszerű összehozni. Meg hát az eredeti alkotók is egész mást csinálnak manapság, ugyebár. Ettől függetlenül nekem nagyon tetszett, 75 %-ot megadnék rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *