6

Sci-fi filmek 2017-ben

 És akkor jöjjön a 2017-es sci-fi felhozatal, vagyis szemezgetés a jövő évi kínálatból. Borítékolható, hogy a Star Wars 8. felvonása nagy siker lesz, de azért beköszön a gigantikus Kong és jön az Iron Sky 2. része is. Esetleg érdemes lehet ellátogatni a fantasy-és képregényfilmes kínálathoz is.

starwars8A Disney a Star Wars jogok bezsebelése után hozzá is látott a további filmek tervezgetéséhez. Egészen jövedelmező eddig számukra a bisznisz, hiszen a hetedik rész és a spin off pompás bevételi mutatókat produkált. 2017 decemberében jön az újabb produkció, Rian Johnson rendezése pont ott veszi fel a fonalat, ahol Az ébredő Erő (The Force Awakens) véget ért. Rey találkozott Luke Skywalkerrel, bizonyára a jedi mester kiképzi az ifjú hölgyet, de egyúttal kalandozásban sem lesz hiány.

ironskycoming1Eléggé elszállt és vicces ötlet volt az Iron Sky, a nácik a II. világháború után a Holdon lévő bázisukon készültek a nagy visszatérésre.  Timo Vuorensola rendező elhozza a folytatást. Ezek a német nem adják fel, akaratosak nagyon. És a Heil-t intő dinó mindent visz. 20 évvel az Iron Sky eseményei után a Földön nukleáris háború tör ki és az amerikai elnöknőről is kiderül, hogy kicsoda valójában. Nem marad más, csak sivár pusztaság, de a felszín alatt ott lakozik az erő, ami megmentheti az emberiség maradékát…vagy akár egyszer és mindenkorra kiírthat mindent. Ám ahhoz, hogy az emberek túléljék le kell győzniük egy ősi, alakváltás képességével bíró hüllőfajt és az általuk irányított dinókat.

kongskullposter4A Legendary  megcsinálja  King Kong eredettörténetet és 2016 november 4-én már a mozikban lesz. Joe Cornishnak ajánlották fel a rendezést, Peter Jackson pedig beajánlotta Guillermo del Toro-t. Ám végül Jordan Vogt-Roberts lépdelhetett fel a fedélzetre. Kiderült az is, hogy a gigantikus majmot össze akarják majd ereszteni Godzillával is. Ekkor a több még csodálkozhatott, hiszen eléggé nagy különbség van két a lény méretei között. De ugye hol van leírva, hogy Kongnak mekkorának kell lennie? Szóval nyugodtan tudnak még hozzácsapni magasságához pár tíz méternyit. Brie Larson idén San Diego-ban két projekt kapcsán is jelen volt, egyrészt ő a főszereplő, másrészt ő lett Captain Marvel. Tom Hiddleson, Samuel L. Jackson, John Goodman és Corey Hawkins is megérkezik a rejtélyes szigetre és elcsodálkozhat Kongon.

warfortheplanetA kritikailag is elismert Majmok bolygója blockbuster franchise harmadik részében Caesar és majmai áldozatokat követelő konfliktusba keverednek a kegyetlen Colonel által vezetett emberek seregével. A majmok rendkívül nagy veszteségeset szenvednek, Caesarból előtörnek a gyilkos ösztönök és ezzel együtt bosszút akar állni. Végül szemtől szembe kerül Colonellel, a hatalmas csata pedig meghatározó lesz mindkét faj jövőjére nézve.Woody Harrleson alakítja az Ezredes nevezetű emberi karaktert, aki egyben a film gonosza lesz. Sara Canning, Aleks Paunovic, Terry Notary, illetve Steve Zahn a majmok oldalát erősítik, illetve Andy Serkis ismét megformálja Caesart.


szarnyasfejvadaszszinfalakmDenis Villeneuve rendezésében készült a Szárnyas fejvadász 2. felvonása, vagyis a Blade Runner 2049. A főhőst ezúttal Ryan Gosling formálja meg, de rajta kívül benne lesz a filmben Jared Leto, Dave Bautista, Sylvia Hoeks, Ana de Armas, Mackenzie Davis és még Harrison Ford is. 30 évvel az első film történései után egy K, a Los Angeles-i rendőrség tisztje az új blade runner, aki felfedez egy régi titkot és ezzel káoszba taszíthatja a civilizáció maradékát. K nyomozása során megpróbálja megtalálni Rick Deckardot, a korábbi blade runnert, akinek 30 éve éve nyoma veszett.


Bong Joon-ho éppen az Okja forgatásával van elfoglalva, a munkálatokról pedig kijött pár fotó. Tilda Swinton, Jake Gyllenhaal és Giancarlo Esposito játsszák a főbb szerepeket, de benne lesz Paul Dano és Seohyun An is. Bong a Frank írójával, Jon Ronsonnal vetette papírra a szkriptet. Egy fiatal lány, Mia  és egy hatalmas állat barátságát mutatja be. Mia megpróbálja megmenteni az állatot egy erőteljes multinacionális vállalat karmai közül.

okja

muteconceptDuncan Jones 2009 óta próbálja tető alá hozni a kisköltségvetésű Mute sci-fit. A film kapcsolódni fog a Hold (Moon) debütáló rendezéséhez. Ez lesz a második része a trilógiának, amely a Holddal kezdődött. De vajon hogyan viszonyul a két film egymáshoz? Egyelőre nem lehet tudni. Alexander Skarsgard és Paul Rudd lesznek a főszereplők.  A jövőben játszódik a történet, Berlinben. Tele a város emigránsokkal. Leo Beiler (Skarsgard) néma csapos csakis egyetlen dolog miatt van még itt: barátnőjének nyoma veszett. Kutakodása során egyre jobban mélyebbre ás és a nyomok amerikai sebészekhez vezetnek. De Leo nem tudja, hogy tőlük segítséget remélhet vagy inkább félnie kellene. Alább egy concept art látható

muteconceptart

guardiansposzterorroszAz oroszok egészen termetes költségvetést áldozatak a Guardiansra, azaz a Защитники-ra. A Hazafi program keretében egy szuperhős osztagot hoznak létre. Van itt egy görbe kardokat használó piszok gyors férfi, boszorkány, egy telekinetikus erővel bíró alak és egy badass medveszerű karakter is A főbb szereplők az évek során próbálták elrejteni valódi kilétüket, de a nehéz időkben nehéz távol maradniuk az események fő sodrától és ismét meg kell mutatniuk, hogy mit tudnak.


life2kepPaul Wernick és Rhett Reese tollából származik az Élet (Life) forgatókönyve. A nemzetközi űrállomáson játszódik a történet. Asztronauták ide hozzák a Marsról vett mintát, amit megvizsgálnak és élet jeleit vélik felfedezni. Kiderül, hogy az idegen létforma sokkal intelligensebb, mint gondolták. Ryan Reynolds, Rebecca Ferguson és Jake Gyllenhaal próbálhat életben maradni az űrben.

103-darrenhull-01-BC3C0785.jpg

Wesley Snipes  aláírt a The Recall sci-fi akcióhorrora, Jedidah Goodacre, Niko Pepaj, Laira Maria Bilgeri, RJ Mitte és Hannah Rose May játszik mellette. A rendezői teendőket Mauro Borrelli, a The Ghostmaker alkotója látta el. Borrelli inkább illusztrátorként és concept artistként ismert Hollywoodban.  A történet szerint 5 barát vakációzni indul egy tóparti, elhagyatott házikóhoz. Nem akarnak mást, csak jól érezni magukat, szórakoztatni, kikapcsolódni szeretnének. Viszont nem tudják, hogy a Földet idegenek támadják meg

recallposzter

Dean Devlin, Roland Emmerich producer-és írótársa eddig még nem rendezett mozifilmet. Mondhatni edzésben tartotta magát, hiszen tévés projekteket azért ledirigált.  Ezúttal lehetőséget kapott arra, hogy műve a vásznakon is látható legyen. Devlin rendezheti a Geostorm sci-fi kalandfilmet, amelyben Gerard Butler próbálhat életben maradni. Butler egy önfejű műholdtervezőt formál meg, miután az összes időjárást előrejelző műhold meghibásodik rég nem látott testvérével összefogva kénytelen kimenni az űrbe. Ráadásul időközben kiderül, hogy az amerikai elnök ellen merényletet terveznek és az esetnek köze van a kigondolt merénylethez.

annihilationAlex Garland rendezői bemutatkozását szinte mindenhol éltették. Az Ex Machina után újabb produkciót készül levezényelni, az Annihilation főszerepére már megnyerte Natalie Portmant, Jennifer Jason Leight és Gina Rodriguezt. És most az Apollo fiában (Creed) játszó Tessa Thompson is leszerződött. A film Jeff VanderMeer regénye alapján készül. Az Area X területen az emberi civilizáció felett a természet vette át az uralmat és lassan, de folyamatosan bővül. Az első expedíció csodálatos tájakról számolt be, majd a második csapat tagjai öngyilkosságot követnek, a harmadik túra tagjai pedig egymás ellen fordulnak, Szerveződik a tizenkettedik út is, amelyben 4 nő vesz részt. Egy antropológus, egy földmérő, egy biológus és egy pszichológus. Feladatuk, hogy feltérképezzék a területet és feljegyezzék tapasztalataikat.

Néhány hete kiderült, hogy a God Particle sci-finek köze lesz a Cloverfieldhez. Február 24-én érkezett volna a film, azonban a Paramount kivette a bemutatók közül. Viszont a stúdió bejelentette, hogy 2017 október 27-én jön Cloverfield Movie (IMAX) címen futó projekt. Részleteket nem tudni, ám még az is előfordulhat, hogy egyszerűen csak elvetették a God Particle címet és most egyelőre nincs konkrét elnevezése. Julius Onah dirigálta a God Particle filmet, David Oyelowo, Gugu Mbatha-Raw, Chris O’Dowd, Daniel Bruhl, Zhang Ziyi és Elizabeth Debicki asztronautákat alakítanak, egy űrállomáson tartózkodnak és egy kísérlet után a Föld eltűnik, kis idővel később pedig feltűnik egy űrhajó.

A feltörekvő Maika Monroe és a kőarcú keménylegényeket megformáló Ed Skrein lesznek a Tau sci-fi thriller főszereplői. Noga Landau írta a forgatókönyvet, amely rákerült a Black List-re. Felkeltette David S. Goyer figyelmét, szárnyai alá vette a projektet, a rendezői teendőket Federico D’Alessandro fogja ellátni. Monroe játssza a szélhámos Juliát, akit elkapnak és egy borzalmas kísérlet keretein belül fogva tartanak. Csak egy dolog állhat szabadsága útjában: Tau, a mesterséges intelligencia, amit a Skren által megformált Alex fejlesztett ki. Tau seregnyi drónt képes irányítani és semmi nem kerüli el a figyelmét. A lánynak minden bátorságára és találékonyságára szüksége van, hogy még a kellő időkereten belül megtalálja a közös hangot az MI-vel és ezáltal elnyerhesse szabadságát. Ellenkező esetben hasonlóképpen végzi, mint a többi kísérleti alany.

discoveryCharlie McDowell és Justin Lader a The One I Love független filmmel gyűjtöttek be néhány elismerést. Habár igazán nagy sikert nem arattak, de ugródeszkának tökéletes volt és könnyebben kaptak pénzt következő munkájukra. A The Discovery sci-fi románcként jellemzett tervezetükre Nicholas Hoult és Rooney Mara írt alá. A történet egy évvel azután játszódik, miután tudományosan bizonyítást nyert, hogy van túlvilág. Hoult a felfedezéshez köthető egyik tudós fiát alakítja, Mara pedig egy tragikus múltú nőt játszik. Találkoznak és egymásba szeretnek.

Keanu Reeves  lesz a Replicas sci-fi thriller főszereplője, a színész és a régóta tervezőasztalon lévő Passangers sci-fi producere, Stephen Hamel ötletéből formálódik a projekt. A középpontban egy neurológus áll, akinek családja egy közlekedési balesetben meghal. Ám a férfi úgy dönt, hogy a tudomány szabályait félretéve, a kormányzati és hatósági tiltásokra fittyet hányva tudását arra használja, hogy visszahozza szeretteit az életbe.

Andrew Niccolnak sikerült elérnie, hogy összejöjjön az Anon büdzséje. Clive Owen-t nyerte meg főszereplőnek, a színész egy nyomozót játszik egy olyan világban, ahol nincs magánélet és anonimitás. Belebotlik egy fiatal nőbe, akinek nem is szabadna léteznie.

Peter Howitt, a Johnny English rendezője már a Scorched Earth utómunkálataival van elfoglalva. Gina Carano, John Hannah, Ryan Robbins játszik a Kevin Leeson és Bobby Mort forgatókönyve alapján készült sci-fiben. Carano formálja meg az Atticus Gage nevezetű fejvadászt, aki a posztapokaliptikus Földön vadászik bűnözőkre.

futurewJames Franco bokros teendői közé még beiktatta a Future World sci-fit is. Az egyik főszerepet is eljátssza, de beállt a kamera mögé is, Bruce Thierry Cheunggal közösen rendezte a filmet. Mellette Margarita Levieva, Suki Waterhouse, Lucy Liu, Milla Jovovich domboríthat. A történet a jövőben játszódik, a kiégett földön egy fiatal srác gyógyírt próbál találni haldokló anyjának.

6 komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Biztosra megyünk *