10

Box Office: 68 %-kal esett a Batman Superman ellen bevétele

csodanoFelesleges rágódni azon, hogy mire lett volna képes a Batman Superman ellen (Batman v Superman) költséges képregényfilm abban az időszakban, amikor egymás után jönnek ki a blockbusternek szánt produkciók. Elképzelhető, hogy nem 170 millió közeli összeggel nyitott volna és a következő, reklámkampánnyal durván megtámogatott alkotás érkezésekor méretes mélyrepülésbe kezd. De a Warner jól döntött, hogy egy viszonylag nyugodt, márciusi dátumra tette a premiert. A többi stúdió jó előre eltakarított mindent Az igazság hajnala (Dawn of Justice) elől, csak két hét múlva jön A dzsungel könyve. A Keeping Up With the Joneses és az Amityville horror érkezett volna ezen a víkenden, de előbbit elküldték utóforgatásra, utóbbit pedig valamilyen oknál fogva áttették 2017-re. Csak a God’s Not Dead 2 volt az egyetlen szélesebb körű bemutató, amely nem jelent konkurenciát a DC projetknek. Az első felvonásban a Kevin Sorbo által alakított professzort próbálta meggyőzni egy diák, hogy Isten létezik. És mivel szépen hozott, itt a folytatás, bár mostanság azért el voltak látva a hívők, hiszen nem is oly rég került a vásznakra a Risen és a Miracles of Heaven, de azért ki tudott préselni magából 8 millió dollárt.

De a Batman Superman ellennél maradva: Közel 70 %-os esést volt kénytelen elkönyvelni a produkció. Erre valamelyest számítani is lehetett, hiszen a nagy dérrel-dúrral beharangozott filmek a giganyitány után a következő víkendjükre minimum felezik bevételüket. És hozzá kell tenni, hogy a kritika is alaposan lehordta Zack Snyder rendezését, ráadásul a rajongókat is alaposan megosztotta. Viszont a Harry Potter legutóbbi felvonása 72 %-ot zuhant, de az Alkonyat (Twilight) is 70 %-os mélyrepülésbe kezdett a premier után, vagy meg lehetne említeni a Wolverine eredettörténetet, ahol 69 %-kal csökkent a kezdeti lendület.

Úgy tűnik, hogy a szuperhősfilm nem fog átvergődni hazájában a 400 millión és talán még a 350 millió dollár elérése is kemény dió lehet.

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Változás %-ban

Büdzsé

Batman Superman ellen

52,38

261,45

– 68,4

250

Zootropolis

20,00

275,93

– 16,7

150

Bazi nagy görög lagzi 2

11,13

36,49

– 37,7

18

God’s Not Dead 2

8,10

8,10

2

Miracles from Heaven

7,55

46,82

– 22,1

13

A hűséges

5,75

56,38

– 39,3

110

10 Cloverfield Lane

4,75

63,56

– 20,0

15

Meet the Blacks

4,08

4,08

Eye in the Sky

4,05

6,14

+ 334,9

Deadpool

3,50

355,10

– 28,5

58

10 komment

 1. Nem olyan nagyon rossz ez az eredmény, igaz, a 250 milliós büdzsé mellé még gondolom elment vagy 150 milla reklámra, úgyhogy szerintem a Warner igazából csak az 1 milliárd feletti eredménynél lennének elégedettek. Ahogy elnézem, most 700 milliónál áll, úgyhogy ez kis szerencsével meg is lehet. Talán.

  • Közel 700 millió, 682 milliónál jár. Meglesz a milliárd? Én nem fogadnék rá nagy összegben. Szerintem Amerikában még egy százast összeszedhet, nemzetközi szinten is összejöhet még ennyi. De a globális bevétel is 67 %-kal csökkent. Szóval a 900 meglehet, de 1 milliárd nem. A DC vakarhatja a fejét hogyan csábítják vissza a kiábrándult rajongókat.

   • Szerencséjükre egy jó eredet mozi a következő, a film egyik legnagyobb meglepetéséről, utána meg JL amit úgyis megnéz mindenki szóval szerintem nem olyan nagy a baj.

    • Buckek8-cal értek egyet. Szerintem Affleck féle Batman szuper lesz, a JL-et nézi minden DC rajongó, a WW meg sokaknak bejön, meg az gondolom nem is 250 millióból készül, hanem 125-150 közötti összegből.
     Egyébként, szerintem a milliárd meglehet még mindig, ha innentől kulturált eséseket produkál.

 2. szerintem is meglehet az 1 milliárd hisz sehol nem volt eddig arról szó hogy a Warner 2 hét alatt szeretné elérni az 1 milliárdot, szóval butaság is ezzel dobálózni, vagyis van még idő az 1 milliárdra.
  én azt mondom a film teljesen jól hozta azt ami várható is volt tőle, sokan tévesen vártak mást, nekem ez a véleményem, a DC -nek az a világa ami hangulatot kaptunk a Batman vs Superman -től ami szerintem egy fantasztikusan összerakott világ, nekem sokkal jobban bejön ez a DC világ mint a Marvel gyerekes mese-vígjáték világa talán a Polgárháborúval próbálják majd most kompenzálni azt a gyerekeskedést a Marvel-nél amit eddig leműveltek, mert pl a Bosszúálok 2 harmat gyenge lett, így most gondolom kicsit komolyra akarják venni a figurát majd a Polgárháborúban de lehet hogy buktás lesz a dolog, mert eddig sokaknak pont ez a mese -vígjáték Marvel világ jött be (családoknak mindenképp így lehet nagyobb bevételt kicsikarni egy filmből) ezért is nem tudnak sokan mit kezdeni a komorabb -sötétebb DC világgal, pedig a DC ilyen, a Batman vs Suparman teljesen hű volt az eredeti DC világhoz és annak hangulatához, szóval aki mese-vígjátékra vágyik azoknak ott a Marvel.

  Mindenképp érdemes moziban is megnézni óriási élmény a film.

 3. A Warnernél így kommentelték:
  We’re not concerned with the drop. No matter how you slice it, to get to $52 million on any given weekend is an enormous accomplishment. We’re most focused on where we are in total. And our global number is huge.

  Szóval nem aggódnak, az ötvenmillós bevétel bármilyen körülmények között remek és a globális számok és tetszetősek.

  • Nah meg két hétig szinte semmi a moziba, tehát az emberek már csak unalom űzésként is beülhetnek rá fittyet hányva a kritikáknak. Két hét alatt nyilván nem hoz össze 100m amerikába, de két hét alatt szerintem 70m simán van benne.

  • Deadpool is 50-55 körül hozott a második hétvégéjén ha jól rémlik szóval helyben van a bvs is.

 4. Most már én is inkább csak 350 milliót jósolok neki Amerikában. 🙁 Még a végén összejön az, amit év elején jósoltam, hogy a Deadpool, a BvS, az új X-men és az Amerika Kapitány 3. is cirka 350-et hoz az USA-ban! Kíváncsi leszek a végső sorrendre!

  • Az új X-Men szerintem nem fog átlépni a 300on, a 250 is nyögvenyelősen fog összejönni, max 270 millió van benne Amerikában. Az Amerika Kapitány meg egy minibosszúállók film, ha úgy vesszük, plusz Pókember is benne lesz. Szerintem ott meglesz a négyszáz is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *