0

Rekordbevétellel zárt Kína

jurassicworldkep1Mostanság Hollywood számára igen fontos terület lett Kína. Jó néhány filmet az ottani piac húzott ki a csávából, a nagyobb költségvetésű amerikai produkciók 100 millió dollár felett is hoztak. Meg kell említeni a Halálos iramban 7-et (391 millió) Jurassic World-öt (229 millió), az Ultron korát (240 millió) és a Mission Impossible 5-öt (137 millió). És azért a helyi címek is eléggé jól gyűjtögették, a Monster Hunt 381 milliót, a Lost in Hong Kong pedig 253 milliót termelt.

A kínai kormány közzétette, hogy tavaly 6,77 milliárd dollárnak megfelelő összeget termeltek a filmek, ami a 2014-hez képest 48 %-os javulást mutat. Nem meglepő, hogy az iparban tevékenykedő fejesek úgy vélik, hogy az ország előbb-utóbb le fogja nyomni bevételben Észak-Amerikát. Ami azért kicsit még odébb van, hiszen a jenkik idén 11 milliárd dollárt hagytak a kasszáknál.

De januárban máris rekordbevétel jöhet, mivel terítékre került a Star Wars 7. felvonása és a Kung Fu Panda 3. És jön a Tigris és Sárkány 2. (Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny), a The Man From Macau III. és a Monkey King 2.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *