1

Arndt Star Wars 7 forgatókönyve Luke, Han és Leia gyermekeire összpontosított volna

starwarskep42A hetedik Star Wars forgatókönyvén Michael Arndt dolgozott, de aztán távozott a fedélzetről, mivel más elkötelezettségeivel is foglalkozni kellett. Arndt inkább Luke, Han és Leia gyermekeire fókuszált és a szülők mellékszereplők lehettek volna. Amikor Abrams kapcsolatba került a projekttel, akkor csak Han szerepét domborította ki, a többiek pedig teljesen a háttérbe szorultak. Tye Sheridant behívták a tesztfelvételekre is, ő lett volna az egyik fiatal főhős, de karaktere teljesen kimaradt a végső szkriptből.

Arndt az EW-nek adott interjúban beszélt az ő változatáról. „Mikor hozzáláttam, olyan verziókat próbáltam írni, ahol Rey otthon van, de otthonát lerombolják, aztán útra kel és találkozik Luke-kal. Majd szétrúgja a rosszak seggét. De ez sajnos nem működött, szenvedtem vele. Úgy éreztem, hogy amikor Luke színre lép azonnal ráirányul a reflektor. Már senkit sem érdekel a főhős, mert mindenki úgy gondolta volna, hogy ‘A jó életbe, itt van Luke Skywalker, pont arra vagyok kíváncsi, hogy mit fog tenni’”. Voltak más ötletek is, például Darth Vader maradványainak a felkutatása vagy a második Halálcsillag részeit próbálták megtalálni a víz alatt, mivel fontos részleteket tartalmazott a jedi-knek fontos területekről.

Az egyik ötlet az volt, hogy amikor korábban Artu rácsatlakozott a Halálcsillag hálózatára, akkor olyan adatokat is letöltött, amelyek a jeditemplomok helyét is mutatja. Arndt elmondása szerint Abrams nem akart 30 évvel ezelőtti történésekkel foglalkozni, így ezt kihagyta. De ettől függetlenül az ötletet hasznosították (spoiler) hiszen amikor Artu magához tér, már vetíti is a nagy térképet, amit BB-8 kiegészít.

Egy komment

  1. Hát ebben semmi meglepő nincs. Van azért abban valami groteszk báj, hogy Lucast valószínűleg épp a Disney állította le, hogy ne gyerekekkel indítson megint, mint a prequelben. Arndt pedig – hiába kiváló ró – lassú volt és döntésképtelen, ezért cserélték le.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *