3

Vaják film közeleg

0wÚjabb izgalmasnak ígérkező projekt került a tervezőasztalra. Andrzej Sapkowski lengyel író Vaják (The Witcher) regénysorozatának főhőse kezdheti meg útját a vászon felé. A The Sean Daniel Company és a Platige Films áll a film mögött, előbbi A múmia (The Mummy) és a Ben Hur rebootból is kiveszi a részét.

Sapkowski mágiával átitatott kalandos történeteiben Geralt, a szörnyvadász áll, aki jó pénzért bevállal bármilyen nehéz feladatot vagy ha úgy adódik átkok megtörésével is foglalkozik. A könyvek hírnevét öregbítették az egészen jól sikerült számítógépes játékok is.

A filmverzióhoz a The Witcher és a Lesser Evil novellák történetét használják fel. Thania St. John, az Eureka, a Grimm és a Lángoló Chicago (Chicago Fire) sorozatok producere írhatja a forgatókönyvet. Tomasz Baginski ülhetett bele a rendezői székbe, az úriembert a Katedra rövidfilmjéért Oscarra jelölték. Elvileg 2017-ben futhat be a film.

Olvasta valaki a könyveket?

3 komment

 1. A könyv(ek) és a játékok is szuperek!Hatalmas film lehet belőle, van benne potenciál nem is kicsi!

 2. Ez a nap híre! Ez hihetetlen,sosem hittem volna! A játéktrilógia pazar, etalon, imádom. De ami a könyveket illeti, hát én kipróbáltam az első Vaják regényt, de félbehagytam mert gyengének találtam, a többit ki se mertem próbálni. A lesser Evilről sosem hallottam. De ettől függetlenül a Witcherekből egy a Gyűrűk Urával egyenrangú franchizet lehetne csinálni, egy ilyen lebeg lelki szemeim előtt! Jöjjön! Jöjjön! Nagyon várom! Remélem nem hagyják ki belőle Triss Merigoldot!

  Igen ám, csakhogy remélem tényleg meg is fog valósulni. Én a magam részéről félek, ugyanis előfordult néha hogy Hollywood nem tartotta meg ígéreteit (pl. Castlevania, Soul Calibur, Bolygó kapitánya film). Remélem ezúttal betartják. Bárcsak tervbe vennének egyszer egy Dragon Age filmet is!

 3. Az első két novellásköteten túl kell lendülni, utána már rendes regények jönnek. Nagyon élvezetes, és nem csak a harcról szól. Tele van morális kérdésekkel, amelyeket a játékba is elég jól sikerült átültetni. Olyan faji, etnikai, háborús kérdések merülnek fel benne, ami a mi világunkra is nagyon jól ráhúzható.
  Csak remélni tudom, hogy a filmben nem csak a csihipuhin lesz egyedül a lényeg, hanem sikerül a játékokhoz hasonlóan átadni a lényeget.
  Geralt olyan karakter, akihez nagyon könnyen lehet azonosulni. Tipikus meg nem értett hős, akire kinézete és híre miatt előítéletek vetülnek, pedig sokkal több van benne, és ezt be is bizonyítja. Nem csak egy cséphadaró, de intelligens is.
  Várom a filmet. Bár nyilván félek is tőle… 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *