1

Az ajándék (The Gift)

ajandekposter

Megeshet, hogy egy-két évtizeddel az általános iskola vagy a gimi után összefutsz egy osztálytársaddal, akivel talán nem is voltál jóban. Esetleg még bunyóztatok is vagy valamiért egyáltalán nem volt szimpatikus. De mégis egy sör mellett nosztalgiával gondoltok vissza a múltra és elnevetgéltek a régi hülyeségeken. Mert az egykori problémákon már rég túlléptetek. És minek bosszankodni azon a diákként eltöltött időszakon?

Simon és Robyan (Jason Bateman és Rebecca Hall) boldog házaspár. Van pénzük, most vettek új házat, a férfi előléptetés előtt áll. Szóval egészen jól megy sorok. Az áruházban futnak össze Gordo-val (Joel Edgerton), akivel Simon egy iskolába járt. Kedves, jó szándékú embernek tűnik, még meg is hívja a páros magukhoz. De Simon egyszerűen lekoptathatatlan és közelsége már túlzottan zavaró.

gift

Zaklatással foglalkozó thrillerek éppenséggel rendszeresen készülnek, csak éppen minőségükkel van a gond. A szomszéd fiú is elég gyengécske, Jennifer Lopez testén kívül nem sok pozitívuma volt a filmnek. Ezzel szemben Az ajándék nem tucattermék. Igen, igen, teljesen átlagos, kiszámíthatónak, de élvezetes alkotásnak tűnik az elején. De idővel jön néhány meglepő csavar, amelyek egészen jól esnek. Nem üt fejbe, mint a Holtodiglan fordulata, ám kellemes csalódás, hogy David Fincher művén idén van még min csodálkozni.

thegiftkep2

Joel Edgerton fejéből több sztori is kipattant korábban, de ezúttal az általa írt szkriptet saját maga vihette vászonra. Olykor előfordul, hogy egy direktor saját történetét abszolút ráérősen mutatja be, mint aki sajnálna bármilyen részletet kihagyni a sztoriból. De Edgerton jó érzékkel találta el, hogy mi maradjon a vágószobában. A feszültség egyre jobban fokozódik, ahogy az információkat egyre jobban kibontásra kerülnek kiderül, hogy nem minden fehér és fekete. Külön pozitívum, hogy Bateman ismét bizonyítja, hogy nem csak vígjátékokban képest helyt állni.

Biztos, hogy a film után nem szívesen futna össze a néző valamelyik rég nem látott ismerősével.

imdb: 7,4
rottentomatoes: 93 %

Büdzsé: 5 millió dollár
Eddigi amerikai bevétel: 43,7 millió dollár
Eddigi összbevétel: 53 millió dollár

Egy komment

  1. Igazi kellemes meglepetés: átlagos thrillerként indul, átmegy drámába, aztán vissza thrillerbe, végül nagyon kemény látleletbe fordul. Edgerton nagyon szépen mutatkozik be rendezőként.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *