2

Pár szóban: Big Game, Big Driver, Kill Me Three Times, Life After Beth, The Gunman, Trash

biggame

Big Game / A nagyvad: Semmi gond nincs azzal, ha már az elején látszik egy filmen, hogy a büdzsé inkább a színészekre ment el. Mert bizony a a helyszínekről eléggé lerí, hogy nagyon mű és hogy olcsón berendezésekre, cuccokra, anyagokra volt szükség. Könnyen lehetett volna egy szórakoztató akció-vígjáték, ahol a Samuel L. Jackson által játszott elnököt egy tinisrác kísérgeti a vadonban, miután lelövik az Air Force One-t. Lehet, hogy a szándék az volt, hogy viccesebb film szülessen, de mégis eléggé komoly lett… és unalmas.

0bd

Big Driver: Stephen King művei eléggé felkapottak a filmiparban, de csak néhány kap komolyabb marketinget. A dagadt sofőr nem a jobb adaptációk közé tartozik, az sem tesz jót neki, hogy eleve tévés produkciónak indult és mintha azoknak szánták volna, akik éppen odakapcsolnak és fáradtan végigpislogják az egészet és nem lesz hiányérzetük, ha elalszanak rajta. Maria Bello írónője út közben lefullad, majd egy hájas alak helybenhagyja, majd a nő később bosszút áll. Lehetett volna rejtélyesebb, izgalmasabb – ha már írónő a főhős –, de inkább csak egy átlagos revansthriller lett. És Bello némileg zakkant karakteréből is többet ki lehetett volna hozni.

0kmtt

Kill Me Three Times: A lényeg, hogy meg kellene ölni egy nőt. De a felbérelt bérgyilkos csodálkozva tapasztalja, hogy más is ki akarja nyírni célpontját. Sok szálon futó sztoriról van szó, ahol eléggé kevesen nevezhetőek ártatlannak és azért a véletleneknek is nagy szerep jut. Hátsó szándékok, zsarolás, átverés és persze néhány halál. Ki kivel van kapcsolatban és egyáltalán mi közük van a történethez?

0lab

Life After Beth: Dane DeHaan barátnője visszatér a halálból. Ő kissé kiakad, majd megpróbálja elfogadni a helyzetet. De nem megy olyan egyszerűen. Jeff Baena humora kissé érdekes. Ugyanis egy horror-vígjátékról van szó, de alapvetően eléggé kevés rémisztő pillanat akad benne, vicces szöveg vagy jelenet pedig abszolút nincs. Eléggé elvont.

0tg

The Gunman: Pierre Morel ezúttal Sean Pennből akart akciósztárt faragni. Vagy Penn csak ki akarta magát próbálni ebben a műfajban? (Hiszen ő volt a producer is.) Nem ártott volna, ha kicsit feszesebbre veszik a történetet, olykor sok a felesleges beszéd és a betegség is abszolút felesleges. Jasmine Trinca bájos és aranyos, megmentené valószínűleg bárki. Az akciójelenetek nem rosszak.

0tr

Trash: Nagyon sokat vártak a Rém hangosan és irtó közel drámától, de túlságosan szájbarágós lett. Stephen Daldry legutóbbi alkotása kevesebb figyelmet kapott, pedig inkább erre erre kellett volna a reflektorfénynek vetülnie. Nincstelen gyerkőcök nagy kincsre bukkannak a szeméttelepen, amire azonban másnak is fáj a foga, egy sokkal hatalmasabb embernek. Daldry művét társadalmi thriller-drámaként lehetne jellemezni, amelynek cselekménye reális környezetben zajlik és nagyszerűen mutatja be a szegények és a korrupt vagyonos hatalmasságok között különbséget. 80 %

2 komment

  1. Bazz, a Big Driverből filmet csináltak? Nem is tudtam, hogy készül. Bezzeg a Mobilt már vagy 10 éve csinálják… Nem mintha az sokkal jobb lenne. Viszont erre a Big Driver filmre most kíváncsi lettem. (Komolyan Dagadt sofőr lett a magyar címe a novellának?)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *