0

Parallels

parallels

Ronan (Mark Hapka) rég nem látta húgát, Beatrixt (Jessica Rothe). Ami azt illeti, apjukkal sem találkozik túl gyakran. Amikor a testvérek furcsa, érdekes, rejtélyes üzenetet kapnak tőle, elmennek a megadott helyre, egy lepusztult, befejezetlen, több emeletes épülethez. Először furcsának találják a falakra firkantott graffitikre: A 33-as Föld fertőzött, a 468-as abszolút biztonságos és így tovább. Kiderül, hogy az épület dimenziókapu, amely párhuzamos világokba repít el. Szét lehet nézni, ki lehet menni az ajtón, lehet csodálkozni vagy éppen kutakodni, de 36 óra múlva újra beindul a szerkezet.

Multidimenziós világok látogatása? Az utazás előtt soha nem lehet tudni, hogy épp barátságos vagy barátságtalan közegben érkezünk? Esetleg összefuthatunk saját másunkkal is? És keresik a hazautat? Ki suttogja maga elé a Sliders címét? A hasonlóság úgymond tapintható. Csak éppen itt visszaszámláló kézbe vehető kütyü helyett egy konkrét épület szállítja egyik Földről a másikra az utasokat.

parallels1

Alacsonyabb költségvetésű filmről van szó, látszik az első képkockákból. Ami sajnos azt jelenti, hogy nem ismerkedhetünk meg a bolygó sokféle változatával. Ronan, Beatrix, közös ismerősük és az épületben hozzájuk csapódó, állítása szerint rengetegszer utazó hölgy csak két Földet tanulmányozhat: az egyiken posztapokaliptikus tájjal, a másikon pedig fejlett technológiával szembesülnek. Az alapfelállás kellőképpen érdekes, több kérdés is felmerül, de válaszokat nem igazán kapunk. Talán érdemes lett volna az épületről bővebben értekezni, de ha nem is derül ki, hogy ki és miért húzta fel, akkor legalább Ronanék apjáról csepegtethettek volna némi információt.

Sajnálatos módon a vége eléggé befejezetlennek tűnik, ami annak tudható be, hogy a Parallels sorozatnak indult, de Fox Digital Studios az első rész után úgy döntött, hogy különálló filmként adja ki. Van a sztoriban potenciál, de nincs eléggé kiaknázva. A stúdiónak jobban át kellett volna gondolnia, esetleg 10-15 perccel megtoldania, kibővítenie, mert semmi jel nem utal arra, hogy lesz folytatás. A rejtélyek és a párhuzamos világok kedvelői számára ajánlott igazán.

imdb: 6,5

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *