4

Nyerj belépőt a R.E.M. magyar sci-fi díszbemutatójára

REM plakátNem jellemző, hogy tolonganának a mozikban a magyar sci-fi filmek. Ám hamarosan bemutatásra kerül a  kisköltségvetésű, minimalista R.E.M., amely az alkotók szándéka szerint Christopher Nolan Csapdája vagy Shane Carruth Találmánya nyomdokait követné.  Március 8-án, vasárnap 12.00-kor tartják a Molnár Szilárd rendezésében készült alkotás díszbemutatóját a Sugár mozi Spielberg termében, amelyre jegyet nyerhetsz.

Ahhoz, hogy részt vehess a sorsoláson  a filmdroid.blog@gmail.comra küldd el rendező nevét március 6, 18.00 óráig. 5 belépő kerül kisorsolásra, a nyerteseket még péntek este értestem.

A film főszereplői Joe és Márk, akik egy panelházban, egymás melletti lakásokban laknak. Joe drogfüggése miatt épp egy elvonóról tart haza, közös taxiban Márkkal, aki nemrégiben költözött vissza Magyarországra, miután egy svájci kutatóintézetből kirúgták vállalhatatlan viselkedése miatt. Szuvenírként azonban magával hozta kutatása tárgyát: egy fontos alkatrészt, aminek segítségével otthon is össze tudja barkácsolni régóta dédelgetett álmát, a gondolatolvasó gépet. Mivel Márknak nincsenek magyarországi ismerősei, szomszédjához fordul segítségért, aki egy kis vonakodás után ugyan, de végül kötélnek áll. A gép nagyon egyszerűen működik: felfogja az alany agyának elektromos impulzusait egy elektróda segítségével, és átalakítja olyan jelekké, amik a befogadó agyműködését képesek módosítani. Az első teszt azonban nem sikerül, ugyanis az éber ember magas agyi aktivitása nagyon erősen kihat a befogadóra, veszélyeztetve ezzel annak testi épségét. Márk ezután új taktikához folyamodik, és az alanyon alvás közben próbálja ki a gépet. A gyors hatás érdekében Joe egy kis alkohollal segít rá a délutáni szundikálásra, Márk pedig megtapasztalja az “álomjárást”, ami nem csak annyiból áll, hogy a befogadó látja, miről álmodik az alany, hanem közvetlenül a testére is kihat minden, ami az álomban vele történik. Főhőseink hamar rájönnek, hogy a legjobb hatást akkor érik el a géppel, ha az alany jókedvére rásegítenek egy kicsit. Ezt azonban saját magukon nem merik vállalni, így ellopva és lemásolva a szomszédban egyedül lakó fiatal nő, Kata kulcsát, őt használják kísérleti patkányként. Azonban az eleinte biztonságosnak tűnő játék idővel egyre veszélyesebb irányt vesz…

4 komment

  1. Gondolom csak egy jegyet nyertek a nyertesek, vagy tévedek? Ha mégsem egyedül mennének a nyertesek vajon van arra lehetőség, hogy mindketten megnézzék a filmet?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *