0

InterCom hírlevél

intercom

Argo 2. – Közeledik! (12E)

Árpa Attila utolsó simításait végzi az április 30-án érkező Argo2 című akció-vígjátékon. Az elmúlt hét végén tartották a film egyik zenei jelenetének szinkronfelvételét, melynek feljátszására valamint megkomponálására a rendező a világhírű Roby Lakatost kérte fel.
A hegedűművész 1984 óta külföldön él és dolgozik,  a szakmai sajtó Paganinihez hasonlítja. Számos világsztárral dolgozott már együtt, akiknek egyike volt például Madonna, aki Roby kedvéért hegedült is. „Közel 20 éve történt, hogy nagyon kedves barátom Quincy Jones meghívásának köszönhetően, New Yorkban a Central Parkban játszottunk a Montreux-i Jazz Fesztivál keretében, ahol Madonna is fellépett. Akkor jött az ötlet a rendezőktől, hogy mivel az énekesnő korábban tanult hegedülni, adjunk elő valamit közösen a színpadon, végül a Monti csárdást játszottuk el.”  – mesélte a művész.
„Szinte azonnal Robyra gondoltam. Hihetetlenül megtisztelő érzés, hogy nemcsak feljátszotta az adott zenéket, de külön az Argo2-re is komponált egy dalt. Mindehhez tudni kell, hogy az egyik kedvenc rendezőm Emir Kusturica, akivel Roby Lakatos már dolgozott is együtt. A szóban forgó jelenetek pedig ugyancsak ezt a hangulatot idézik.” – nyilatkozta Árpa Attila.
A felkéréstől a stúdióban való megvalósításig mindössze két hét telt el. Roby Lakatos saját stílusára jellemzően a különböző féle cigányzenét ötvözi a  jazz elemeivel, mindezt persze klasszikus és balkán hangzással keverve.
A rendező elmondása szerint igen nagy hangsúlyt fektetett a film zenéjére, éppen ezért a hegedűművész mellett, az adott műfajok legelismertebb hazai zenekaraival és előadóművészeivel dolgozott együtt az Argo2-ben. Olyanokkal, mint a Tankcsapda, Ganxsta Zolee és a Kartel feat. Fényes Ösvény, a Kerekes Band, az Irie Maffia, a Havasi Symphonic, a Buda Folk Band vagy az Infusion Trió.
„Lesznek még bőven meglepetések a sokak által régóta várt folytatásban. Ahogy azt például Hitchcock vagy Tarantino csinálja, mi is becsempésztünk néhány stáb tagot a filmbe. Többek közt jómagam és a film producere, édesapám is felvillan egy nagyon rövid szerep erejéig. Annyit elárulok, hogy mi sem járunk sokkal jobban, mint a többiek.. „ – mondta mosolyogva Attila.
IC Press

00a2


Vaughn szégyellős és gátlástalan (16)

Vince Vaughn – boldog családapa és Amerika egyik legsikeresebb komikusa – igazából kerüli a nyilvánosságot. Bár, amikor a héten csillagot kapott a legendás Hollywood Walk of Fame-en, nemcsak a feleségét, Kylát, hanem két kislányát, Lochlynt és Vernont is magával vitte, újságíróknak azt mondta: ő alapvetően szégyellős.
Ami már csak azért is furcsa, mert új vígjátéka, az Üzlet bármi áron (16) (Unfinished Business, hazai bemutató: március 5.) egyáltalán nem szégyellős poénokkal van tele: a kis cégéért kétségbeesetten küzdő üzletember főleg Európában játszódó története tele van vad ötletekkel és bevállalós viccekkel.
– Akárhogy is, én nem szeretem, ha néznek – mondta újságíróknak Vaughn. Még azt is hozzá tette, ez volt az egyik oka annak, hogy annak idején nem működött a kapcsolata Jennifer Aniston-nal. – Nagyszerű nő, jó volt vele, de elviselhetetlennek éreztem, hogy bármit csinálunk, folyton fotósok figyelnek minket.
Az immár legendás, csillagtulajdonos viccmester a filmjeire tartogatja a gátlástalanságát: az Üzlet bármi áron legalábbis ezt bizonyítja.

IC Press

Neeson újra akcióban (16E)

Egy Oscar-díj jelölés után, 56 évesen derült ki róla, hogy nemcsak művész, hanem az akciófilm is jól áll neki. Liam Neeson karrierje szinte nyugdíj előtt fordult egy nagyot, és terelte a színészt egészen új irányba. Az Elrabolva első része 25 millió dollárba került és pont a gyártási költség tízszeresét hozta bevételként. A film kultuszt, a kultusz folytatásokat teremtett, és mostanra csúcsra pörög. Liam Neeson legújabb filmjében, melynek Éjszakai hajsza (Run All Night, hazai bemutató: március 12.) a címe, a maffia-leszámolásba keveredett fiát próbálja megmenteni a nyomukba járó bérgyilkosoktól és rendőröktől.

– Amikor az Elrabolva első része készült, biztos voltam benne, hogy be sem fogják mutatni a mozik. Egyenesen megy a videótékákba – mondta újságíróknak nemrégiben az ír színész. – Úgy tűnt, túl egyszerű ahhoz, hogy bejöjjön. Azóta értem, hogy az egyszerűségnek nagy ereje van. Csak én vagyok kénytelen nagyon sokat edzeni, hogy formában maradjak ezekhez a filmekhez: és az Éjszakai hajsza valószínűleg a legkeményebb minden eddigi filmem közül.

IC Press

Az új Függetlenség Napja

Rég sejtettük, hogy közeledik – Roland Emmerich rendező nyilatkozataiban néha cáfolta, néha sejttette, de sosem tagadta. A filmtörténet talán legismertebb támadó űrlényei és az ellenük harcba szálló vadászpilóta története nem érhetett véget az első összecsapással. Mostanra biztos, hogy lesz új A Függetlenség Napja. Sőt, a rendező már a premier napját is tudja: 2016. június 24-én majdnem pontosan 20 évvel a legendássá vált első rész után kerül az új űrlényinvázió története a mozikba.

A héten végre az is kiderült, kik játsszák a főszerepeket. A sztori középpontjában a 20 évvel ezelőtti vadászpilóta – Will Smith – fia áll majd. Emmerich közzétette, hogy kiválasztotta a színészét: a 23 éves Jessie Usher-é lesz a megtisztelő feladat; a színész már meg is kezdte a fizikai felkészülést. A rendező egy twitter üzenetében azt is közzétette, hogy Jeff Goldblum – aki már az első részben is fontos szerepet vállalt a Föld megmentésében – visszatér, és vele jön Liam Hemsworth is. És az alkotók még további nagy meglepetéseket ígérnek…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *