0

Film lesz a Catan telepesei táblás játékból

catanItthon is kapható a Catan telepesei (The Settlers of Catan) táblás játék, amellyel talán az olvasók közül is sokan megismerkedtek. Gail Katz producer látott benne fantáziát, hogy megpróbáljon filmet faragni a stratégia időtöltésből, ugyanis beszerezte a jogokat. A játékmenetet átnézve úgy tűnik, hogy nem is lenne nehéz értelmes produkciót készíteni, bár Holllywoodot ismerve nem kizárt, hogy itt-ott felbukkan egy két űrlény.

„Évek óta szeretném megcsinálni az adaptációt. Azóta, hogy gyermekeim teljesen megszállottjává váltak Catannak és engem is bevontak a játékokba. Catan szigete élettel teli és izgalmas időtálló világ, amelyben a klasszikus elemeken kívül morális kihívásokkal is találkozhatunk.” – mondta a producer.

A játék az újonnan felfedezett Catan szigetén játszódik. A játékosok feladata a még lakatlan szigeten településeket létrehozni. Catan hatszög alakú földterületekre („mező”) oszlik. Mindegyik mező valamilyen nyersanyagot termel: ércet, gabonát, gyapjút, fát és téglát. Egyetlen mező nem termel semmilyen nyersanyagot: a sivatag. A játékosok („telepesek”) településeket és városokat építenek. A játékosokat nyersanyagok illetik meg, minden egyes mező után, amely határos valamelyik településsel vagy várossal. A játékosok felváltva dobnak kettő kockával, és minden játékos akinek települése vagy városa határos a kockadobás számával jelzett mezővel, egy (város esetében kettő) a mező által megtermelt nyersanyagra jogosult. A befolyó nyersanyagokból, melyeket kártyák jelképeznek, további városokat, településeket, valamint utakat és fejlesztési kártyákat lehet venni. A nyersanyag-kártyákkal lehetséges kereskedni a játékosok között, valamint a játékos négy egyforma nyersanyagát elcserélheti egy általa választott nyersanyagra. A sziget partjainál vannak kikötők is, ahol előnyösebben (2:1 vagy 3:1 arányban) is lehet cserélni nyersanyagokat. (wikipedia)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *