1

InterCom hírlevél

intercom

Annie és a Bérhaver – Csupa esküvő (6)

Az élet nem utánozza a filmet. Sőt, mintha szándékosan ellenkezne vele. Az még hagyján, hogy az Annie-ban (6) (Annie, hazai bemutató: január 22.) mindenáron férjet fogni próbáló, és George Clooney-ról álmodozó Cameron Diaz a valóságban végre kimondta a boldogító igent: a Good Charlotte szólógitárosa, Benji Madden kötötte be a fejét. A héthónapos udvarlást 15 perces szertartás követte a Diaz Beverly Hills-i házába, utána az ifjú pár és vendégeik (köztük Drew Barrymore-tól Lionel Richie-ig számos híresség) a kertben bulizott.

De ez még csak a kezdet. A Bérhaverok (12E) (The Wedding Ringer, hazai bemutató: 2015. tavasza.) című vígjáték főhőse, Kevin Hart is fura dolgokat beszél az esküvőjéről. A filmben a komikus olyan szélhámos-céget vezet, mely barátokat és esküvői tanúkat kölcsönöz azoknak a lúzereknek, akiknek nincs haverja, és nem akarnak egyedül menni az esküvőjükre. Hart közben a saját lakodalmára készül: a gyönyörű modellt, Eniko Parrish-t veszi el, és a Bérhaverok keddi New York-i premierején azt nyilatkozta, bár a szmokingja drágább lesz, mint a felesége uszályos ruhája, ő mégsem csinál nagy felhajtás az egészből.

– A Bérhaverok-ban mindenki megőrül, ha esküvőről van szó, és minden őrültségre képes, hogy jól nézzen ki a nagy estén – mondta a legendás TCL Chinese Theatre előtti vörös szőnyegen. – Én viszont átengedem az egészet a csajomnak. Megkapta a csekkfüzetemet, és azt csinál vele, amit akar…

IC Press

0ep

0ep1

0ep2

Whiplash (16)

JK Simmons-nak sokáig azt mondták: bár kiváló színész, és Jason Reitman-tól kezdve a Cohen-testvérek-ig számos rendező rendszeresen szerepelteti, azért nem csinál karriert, mert túl jó: a szerepei kedvéért annyira átalakul, hogy nem ismerik meg. De ez mostantól másképp lesz. Simmons a Whiplash (16) (Whiplash, hazai bemutató: február 5.) című filmben nyújtott alakításáért szinte biztosan felkerült az Oscar-díjra jelöltek listájára, és talán át is veheti majd az aranyszobrot.

– Mostanában egyre több, egyre nagyobb szerepre hívnak – meséli a színész, aki egy diákjait a szent cél érdekében megalázó, szadista zenetanárt alakít a filmben. – Ezt Whiplash-effektusnak hívom: ha nincs ez a film, valószínűleg életem végéig megmaradok a karakterszerepeknél. De itt aztán igazán magamat adhattam.

A színész nehezen állt kötélnek. Nem akart kezdő rendezővel, kis költségvetésű filmben dolgozni, de végül kötélnek állt: leforgatta a film egy jelenetét, és az így készült kisfilm 2013-ban megnyerte a Sundance Fesztivált. Ezután már könnyebben összejött a pénz a moziváltozathoz szükséges 19 napos forgatáshoz. A film a Sundance-en elnyerte a zsűri és a közönség fődíját is. És szinte minden fontos kategóriában esélyes az Oscarra.

– Tudom, hogy rossz embert játszom – ismerte el Simmons –, mégis nagyon tudok vele azonosulni. Ő csak zseniális zenészeket akar nevelni. A gyerekemet biztos nem adnám hozzá tanulni, de nagyon értem, mi játszódik le benne…

IC Press

Amerikai mesterlövész: telitalálat!

Clint Eastwood újra a céltábla közepébe talált. A 84 éves rendező új filmje, az Amerikai mesterlövész (American Sniper, hazai bemutató: február 19.) megtörtént esetet beszél el: egy Irakban négy bevetésen is részt vevő, különlegesen biztos kezű mesterlövész a hőse. A Bradley Cooper és Siena Miller főszereplésével készült film most egyik meglepetést aratja a másik után. Alkotói már arra készülhetnek, hogy az Oscar gálán is történik velük néhány kellemes és váratlan esemény. De az csak a ráadás lesz. A filmet – éppen az Oscar-verseny miatt – először csupán négy New York-i moziban mutatták be, és rögtön történelmet írtak vele. Szűk körű bemutatónak még soha nem volt ilyen sikere: karácsonyi premierje után a négy moziban öt nap alatt egymillió dollár bevételt gyűjtött. A január 16-i országos bemutató pedig az előzetes felmérések szerint legalább 35 milliót hoz majd. Első európai premierje után, Olaszországban az Amerikai mesterlövész Eastwood eddigi legsikeresebb filmjévé vált – és ezt a sikert a díjak és jelölések valószínűleg még fokozzák majd.

– Lehet, hogy mégis megérte az a rengeteg edzés – kommentálta a film sikereiről szóló híreket az éppen 40 éves születésnapját ünneplő Bradley Cooper, aki majd 20 kiló izmot szedett fel, hogy hitelesen játszhassa el az amerikai katonát.

IC Press

Tervezz plakátot a jövő James Bondjának! (16E)

A kémműfaj már nem a régi. James Bond klasszikus, de az új szuperkém, aki a Kingsman – A titkos szolgálat (16E) (Kingsman: Secret Service, hazai bemutató: február 12.) sztárja, más, mint a nagy előd: nagyszájú, kiszámíthatatlan, és nem törődik az illemszabályokkal. A vagány karaktereiről híres Matthew Vaughn rendező valószínűleg pályája csúcsára jutott ezzel az egyszerre szellemes, izgalmas és őrült filmmel, melyben a régi gárdát olyan kiváló színészek képviselik mint Colin Firth, Michael Caine és a főgonosz szerepében Samuel L. Jackson. Egy kritikus így jellemezte a filmet: „mintha Tarantino Bond-filmet rendezett volna!”

De Vaughn ezzel sem elégszik meg. Felhívást intézett a világ grafikusaihoz, designereihez és tervezőihez, hogy találják ki a tökéletes Kingsman-plakátot. A fődíj 3000 dollár és persze a világhír: a győztes plakátot kinyomtatják, és a többi filmes anyaggal együtt terjesztik majd az egész világon. A feltétel mindössze annyi, hogy a terv horizontális, dupla plakát-formátumú, a mérete 3000 x 2300 px legyen és tartalmazza a címet valamint a film logóját, mely innen tölthető le: http://po.st/DfRsJM.

Grafikusok: akció indul!

Még több infóért katt ide: http://bit.ly/Kingsman_DESIGN

IC Press

Egy komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *