5

Nem mutatják be Amerikában a The Interview-t

interviewEléggé rájár a rúd a Sony-ra. A stúdió ellen végrehajtott hackertámadás sok-sok információval látta el a médiát. Ember legyen a talpán, aki kiszimatolja, hogy melyik hír valós és melyik csak kitaláció.

Kiderült, hogy az akció mögött Észak-Korea áll, az ország a Seth Rogen és James Franco főszereplésével készült The Interview miatt rágott be. A vígjátékban ugyanis a CIA azzal bíz meg egy showmant és producerét, hogy nyírja ki a diktátort. Észak-Korea jelezte, hogy nekik egyáltalán nem tetszik, hogy bemutatásra kerül a film, próbálták elérni, hogy dobozban maradjon a produkció. Ha nem megy szép szóval, akkor majd erővel! Beizzították a szakembereket és a gépeket, majd bejutottak a stúdió rendszerébe.

A kialakult helyzet miatt a mozitulajdonosok riadót fújtak. Elképzelhető, hogy a film egy nyugodt időszakban rengeteget kaszálna, de a fenyegetés miatt inkább nem tűzik műsorra az alkotást. A Sony a színfalak mögött valószínűleg dühöng, de ugyanakkor tudják, hogy nincs más lehetőség és inkább nem mutatják be hazai földön a The Interview-t. Nyilatkozatukban leírják, hogy megérik a mozikat, hogy nem akarnak kockáztatni és tiszteletben tartják a döntésüket. Hiszen fontos a nézők és dolgozók biztonsága.

Mi lesz a film sorsa? Eddig csak az amerikai mozik nem adják le a vígjátékot, elvileg a nemzetközi területeken látható lesz. Talán a Sony felvetett egy tervet, amelyben Kim Dzsong-Unnal egyezkedve újravágják az alkotást, de ugye ismerjük azt a mondatot, amit ilyenkor a hatóságok mondani szoktak: Nem tárgyalunk terroristákkal.

A Fox is behúzta a vészféket, a New Regency-vel közösen tervezett Észak-Koreai thrillerét, amelyet márciusban kezdtek volna forgatni Steve Carell főszereplésével jégre tették.

5 komment

  1. Ezt leszámítva amerikai céget és amerikai “földön” támadtak. Vagyis megtámadták Amerikát a takonygombócok csak mert nem tetszik nekik a film története!!!! Szóval ha nem lesz valami hasonló vagy sokkal brutálisabb megtorlás akkor más effektus fog elindulni mert mindenki elkezdi hasonló módon szívatni őket.

  2. na tok jo latni,hogy milliardos studioknak ennyire szar a szamitogepes rendszere!!!
    nem nem azt kell feljavitani,nem nem
    a filmet azt nem kell bemutatni

    • Bár úgy tudom itt tényleg nagyon könnyű dolguk volt a betörőknek, de ettől függetlenül bármit fel lehet törni… Ezért nem szabad mindent a netre kötni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *