5

A Függetlenség napja 2 után indul a Csillagkapu reboot

stargateRoland Emmerich és Dean Devlin nem csak a Függetlenség napját (Independence Day) akarja újra elhozni, de egyúttal évek óta törik a fejüket egy újabb Csillagkapu (StarGate) filmen. Pár évvel ezelőtt még azt mondták, hogy szeretnének hűek maradni a sorozathoz is, majd később meggondolták magukat, inkább egy reboot ötlete került a tervezőasztalra.

Devlin a Reddit Q&A eseményén válaszolgatott a feltett kérdésekre és a Csillagkapuról is szó esett. „Amikor megcsináltuk a filmet eleve egy trilógiában gondolkodtunk. De több ok miatt a folytatások nem valósultak meg. Most 20 évvel később úgy éreztük, hogy túl késő lenne, ha belevágnának egy újabb részbe, szóval inkább rebootot hozunk tető alá, amit trilógiává bővítünk úgy, ahogy azt eleve elképzeltük.” – hozzátette, hogy rögtön az első rész után le akarták forgatni a filmeket, de egyszerűen nem sikerült. A nagy terv, hogy a Függetlenség napja után rögtön el is kezdenék a forgatást.

Devlin megemlítette, hogy mindig is szerették volna kibővíteni a Csillagkapu világát. Végül is sikerült, csak éppen nem az ő részvételükkel, ennek ellenére nagyon örült az alkotók sikerének, úgy fogalmazott, hogy csodálatos munkát végeztek és egy rossz szót sem tudna mondani a szériára. Ám ők teljesen más történetet fognak elmondani, abszolút más irányba tolnák el a filmeket.

5 komment

  1. Bárcsak inkább a Csillagkapu Atlantisznak készítenének filmet (mert annak nem volt egy sem), vagy egy közös kalandra invitálnák a CSK-1 és az Atlantisz expedíció tagjait. De ha már mindenáron így kell lennie….hát remélem használható filmet csinálnak, és nem cseszik el.

  2. Inkább az SGU-t kellett volna normálisan lezárni. A CSK-1 és az Atlantisz is kapott normális lezárást, csak szegény Eli-ék repülnek még mindig a két galaxis között… Pedig már a 3 év is letelt. 🙁

    • Igen, a SGU volt talán a legjobb. (De ugye ez szubjektív.) Sok lehetőség volt még abban az ötletben. És még ott van az a vonulat, amit a másolataik jelenthettek.

  3. Remek, felőlem akár a Függetlenség Napját skippelhetnék is.

    Én kifejezetten örülök ennek a rebootnak. A sorozatok is jók voltak (kivéve az SGU, az tönkre is tette a szériát), de mozis keretek között tényleg ki lehet hozni belőle egészen mást is, akár Star Wars szintű univerzumot is ki lehetne építeni.

  4. Függetlenség napja 2 minek? Ízlések és pofonok persze, de számomra is az első rész egy egyszer nézhetős darab , nem sok eredetiséggel, evvel szemben az sg-ben jóval nagyobb lehetőségek van, ha hosszútávon gondolkoznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *