0

Trivia: A Collateral eredeti forgatókönyve piszok rossz volt

collateralMichael Mann rendező a THR-nek adott interjút, a beszélgetés során árult el egy-két érdekességet a Collateral – A halál záloga thrillerről. Tom Cruise játszotta a bérgyilkost, akit a Jamie Foxx által megformált taxis kénytele ide-oda fuvarozni. Kezdetben viszont úgy nézett ki, hogy Adam Sandler és Russell Crowe állnak a középpontban. Crowe hívta fel Mann figyelmét a projektre, de idővel mindkét színész lelépett.

„A történet New Yorkban zajlott volna és Foxx karaktere egy igazán rosszul megírt zsidó taxisofőr volt. Olyan sztereotípiákkal bírt, amit csak olyasvalaki tudott papírra vetni, aki külföldön él, nem amerikai és nem is lakik New Yorkban. Egy Woody Allen-szerű figura volt. Abszolút nem kedveltem a szkriptet, utáltam a dialógusokat és ahogy meg volt fogalmazva. De ha fogod a forgatókönyvet és beteszed egy MRI vagy egy röntgengép alá ,észreveszed, hogy milyen szépségek rejlenek benne, megszemlélheted azt a csodálatos vázat, amire ráhúzták. És ez volt az egyik legjobban összerakott sztori, amibe valaha is belefutottam. „- mondta Mann, aki fogta magát és átírta az anyagot.

A szkript átalakítása során jött a fedélzetre Tom Cruise, a sofőrt szerepét kapta meg, a bérgyilkos pedig egy nő lett volna. Azt is tudta, hogy kit szeretne felkérni a feladatra, de sajnos nem árulta el, hogy kiről van szó. Mindenesetre úgy határozott, hogy Jamie Foxx legyen a taxis, korábban az Alin dolgoztak együtt és igazán jól megértik egymást. Cruise nem sokat akadékoskodott, bevállalta a bérgyilkost. Jó döntés volt, a kritikusok elégedettek voltak vele és a mozikban 265 millió dollárt kasszírozott a thriller.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *