2

Októberben ismét Cinema City Filmünnep

A Cinema City idén is megrendezi minden fővárosi és vidéki mozijában az immár hagyománnyá vált négynapos eseménysorozatát, a Cinema City Filmünnepet. Ebben az évben október 9. és 12. között teszi a mozihálózat még színesebbé a filmnézés élményét, hiszen a kedvezményes jegyek mellett tematikus filmklubokkal, háttérbeszélgetésekkel és sztárjegykezelőkkel várja a mozizni vágyókat. A Cinema City a Filmünnep arcának idén Szabó Simont választotta.

A Cinema City multiplexekben az élmény már a lobbiban elkezdődik. A vetítések előtt október 10-én az Allee halljában DJ Sterbinszky fokozza a hangulatot zenei mixeivel. A jegyszedők helyét az ünnep alatt egy időre ebben az évben is ismert magyar színészek, zenészek és televíziós hírességek veszik át, így a filmek előtt több mint ötven celebritással találkozhatnak a mozizók a négy nap alatt, úgy mint Kiss Ramóna, Gesztesi Károly, Radics Gigi, Csobot Adél, Harsányi Levente, Kulka János, Fesztbaum Béla, Simon Kornél, Cseh László, Havasi Balázs, Fluor vagy a Children of Distance tagjai.

A Filmünnep ideje alatt a mozirajongók 710 és 910 forintért nézhetik meg a műsoron tartott és a legújabb filmeket. Ebben az évben október 9-én három produkció debütál a vásznakon, ötöt pedig premier előtt láthat a nagy közönség, köztük a vérbeli maffiatörténetnek ígérkező Gibraltárt, a korosztálytól függetlenül felhőtlen kikapcsolódást ígérő szörnymesét, a Doboztrollokat, a gyermekfelügyelet komikus pillanatait Babysitting-et, vagy az eddig csak a CineFeszten bemutatott Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című magyar filmet.

A Cinema City forgalmazásában kizárólag két előadásban lesz látható Andrei Gruzsniczki fekete-fehér filmje, mely a ’80-as évek Romániáját és annak titkosszolgálatát, a Secrutitate-t mutatja be. A One Direction „Where we are” világkörüli turnéjának milánói koncertfelvételét exkluzív vetítési időpontokban, kizárólag október 11-én és 12-én tekinthetik meg a rajongók a Cinema City összes vidéki és négy budapesti mozijában.

A Filmünnep alatt hat olyan film is bemutatásra kerül, melyek után a nézők filmklubokon vehetnek részt, ahol neves filmesztéták, filmszerészek és a témában jártas szakemberek beszélgetnek majd. Így Szabó Simon színész-rendezővel, Kovács Gellért filmszerésszel, Dudás Viktorral, Réz András filmesztétával, Schiffer Miklóssal, Kálid Artúrral és Nikodém Zsigmonddal is találkozhatnak a nézők. Három vidéki városban, Zalaegerszegen, Székesfehérváron és Nyíregyházán is sztárok kezelik majd a jegyeket, Székesfehérváron, Kaposváron közönségtalálkozóval várják az érdeklődőket, Debrecenben pedig filmklubbon vehetnek részt a mozirajongók.

„A Filmünnep programjaival szeretnénk megosztani a nagy közönséggel a mozizás élményét és négy napra a lobbikba varázsolni a filmek különleges, egyedi világát. Külön öröm számunkra, hogy ezeken a napokon nem csak premier előtt mutathatunk be mozis alkotásokat, hanem olyan párbeszéd jöhet létre a filmek készítőivel, mozis szakemberekkel, a magyar kultúra képviselőivel, amelyek a mozi élményét emelik új szintre” – mondta Buda Andrea, a Cinema City pr- és marketing igazgatója. „Ebben az évben Szabó Simonnal is együttműködünk, mindezt többek között azért, mert a magyar film ügye és annak széleskörű népszerűsítése kiemelt fontosságú a Cinema City életében” – tette hozzá.

„A Filmünnep alatt a mozit, a moziba járást ünnepeljük. Számomra, mint filmes alkotó, a legfontosabb, hogy a nézők olyan környezetben lássák a produkciókat, melyeket az alkotók arra szántak, ahol az élmény és a mondanivaló a leginkább átélhető. Minden egyes moziba járásnak megvan a maga személyes élménye, amelyet a filmnézés varázslata tesz különlegessé” – mondta Szabó Simon, színész-rendező.


2 komment

 1. Kedves Cinema City Stáb!

  Ezúton kérném segítségüket,hogy Radics Gigi melyik moziban fog megjelenni,és melyik napon lesz ez várható,milyen időben?
  Nagy társasággal mennénk mozizni,és Gigi így megfűszerezné a mozizás élményét.

  Köszönöm szépen segítségüket!

  Tisztelettel és üdvözlettel,
  Banos Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *