1

A holló producere az új változatról beszél

the-crow-brandon-leeTény, hogy A hollóhoz (The Crow) hasonlót nem fognak tudni készíteni, ennek ellenére mégis be van tervezve az újabb változat. James O’Barr producerrel Sean Korsgaard újságíró beszélgethetett el a projekttel kapcsolatban.

„Mi nem remake-et készítünk, hanem a könyv alapján dolgozunk. Lugosi Béla és Francis Ford Coppola Drakulája is ugyanabból az alapanyagból merített, de mégis teljesen különböző filmek születtek.” – kezdte O’Barr, majd a képregénybeli nevekre is kitért. „Ha elolvasod a képregényt, látható, hogy Ericnek és Shelleynek soha nem említették az utónevét és az egyik dolog, amin nem változtatunk. Ericet nem Eric Dravennek hívják. Lehet, hogy Luke Evans karaktere Eric névre hallgat, de Eric Draven mindig is Brandon Lee lesz. Brandon Lee jó barátom volt és nem szeretnék olyasmit tenni, amivel megsérteném örökségét.

A producer megemlítette, hogy amikor fellépdelt a fedélzetre, az egyik kérése az volt, hogy a zeneválasztásban is szabad kezet kapjon. Már konkrét elképzelése van, hogy milyen együttesek darabjai kapnának helyet A hollóban, de még nincsenek meg a jogok. Van jó néhány neo-gót csapat, velük ült tárgyalóasztalhoz.

És végül az is kiderült, hogy Evanst már látta miképp nézne ki a filmben. „Megnéztem hogyan mutat make uppal és azt kell mondjam, hogy nagyszerű lesz. A stúdió is tudja, hogy nem szabad elrontania, ha akarnak egy jó franchise-t. Reményeink szerint az előkészületek hamarosan belendülnek és a forgatás tavasszal elindulhat.”

Egy komment

  1. Azt nem írtátok, de James O’Barr a képregény szerzője is, így egy kicsit én azért megnyugodtam.

    Ha valakinek megvan DVD-n a Holló, nézze meg rajta az extrák között O’Barr-ral készült interjút. Nagyon sokat megtudhatunk a képregény-eredetiről és magáról a művészről is. (Ilyen zaklatott hangulatú interjút még soha életemben nem láttam, mint ami O’Barr-ral készült a filmhez. Tényleg tanulságos. És most még azt is el tudom képzelni, hogy akár jó film is készülhet A Hollóból. DE persze, szerintem sem lesz olyan, mint Brandon Lee féle verzió, de ha odateszik magukat, még jó filmet csinálhatnak. Lee Hollója még elkészülte után 20 évvel is megállja a helyét, épp pár hete néztem újra és most is jó volt.) Én ezek alapján egy kicsit bizakodok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *