1

750 millió dollárba került eddig a Hobbit trilógia

hobbit 2Azt hiszem, hogy nyugodtan mondhatjuk, hogy a Gyűrűk ura (The Lord of the Rings) trilógia úgyszólván bagóból valósult meg. Manapság egy látványfilm több, mint 200 millió dollárt emészt fel, Peter Jackson pedig alig 300 millió dollárt tapsolt el a három részre. Azonban a Hobbit filmek pénzügyileg már más súlycsoportba tartoznak. Viggo Mortensen is megmondta, hogy a rendező túlságosan CGI függő lett és ez bizony meglátszik az eddigi két Hobbiton is.

A Hollywood Reporter cikke szerint Jackson nem kevesebb, mint 745 millió dollárt költött el a három részre Ez a gigantikus szám olvasható ki a Warner által Új-Zélandon benyújtott pénzügyi iratokbóll és ez még emelkedhet, hiszen a papírok csak a márciusig elköltött súlyos milliókat mutatják. Arról sajnos nem lehet tudni, hogy a 745 millió dollár tartalmazza-e a marketing és forgalmazási költségeket. A filmeket 48 fpssel (képkocka/másodperc) és 3D-ben fogatták, ami megdobta a kiadásokat.

Amikor 2007-ben bejelentették a két Hobbit elkészülését a büdzsét 300 millió dollárra becsülték. Később Jackson meggyőzte a Warnert, hogy érdemes lenne rááldozni, hogy trilógiává bővítsék Bilbóék nagy kalandját. Az eddigi két produkció világszerte közel 2 milliárd dollárt kasszírozott a mozikban, amihez jön még DVD, Blu-Ray bevételek, illetve a tévés jogok, amivel elviekben bőven nyereségesek.

Egy komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *