0

InterCom hírlevél

intercom

A védelmező és a mesterlövész (18)

Antoine Fuqua végre megvalósítja régi álmát. A rendező, aki a Kiképzés-sel Oscar-díjat szerzett Denzel Washington-nak, mostanában egyre jobban szárnyal. Még szinte be sem fejezte új közös filmjét kedvenc színészével: A védelmező (18) (The Equalizer, hazai bemutató: szeptember 25.) című kegyetlenül vad akciófilm ma kerül a mozikba, de ő már vágja a következőt. Annak egy bokszoló a hőse, akit Jake Gyllenhaal alakít, és úgy tűnik, az ez utáni terve is valóra válik.
Fuqua évek óta nyilatkozgatja, hogy legnagyobb álma A hét mesterlövész remake-jének elkészítése. Nem is meglepő. Az 1960-as bemutatója óta immár klasszikussá vált western egykor legalább olyan provokatívan vadnak tűnt, mint most Antoine Fuqua művei. Abban Steve McQueen, Yul Brynner és Charles Bronson is ott volt a hét felbérelt fegyveres között, akik egy ártatlan falu lakóinak védelmére kelnek a túlerőben lévő banditákkal szemben.
Az új hetes csapatnak jelenleg csupán egy biztos tagja van: Denzel Washington már vállalta az új közös munkát, a többieket pedig együtt választják ki. És aztán nekilátnak A védelmező második részének: úgy tűnik, a következő néhány évben nagyon sok időt fognak együtt tölteni a rendező és sztárja.
IC Presss

Annabelle holtra rémít (18)

Augusztus végén több mint 80 000 rajongó látogatta meg Kanada legnagyobb horror-, képregény- és fantasy film fesztiválját, a Fan Expót, melyet az idén éppen a 20. alkalommal rendeztek meg Torontóban. A Conjuring – Démonok között előzményfilmje, az Annabelle (18) (Annabelle, hazai bemutató: október 16.) alkotói ezt az alkalmat használták ki, hogy bemutatkozzanak mindazoknak, akik már nagyon várják az elátkozott babáról szóló történetet.
A megtestesült démonokról szóló film igaz történet alapján készült. Az Annabelle-baba, amit megszállt egy ártó szellem, valóban létezik: egy connecticuti múzeumban őrzik egy hermetikusan lezárt tárolóban, melyet kéthetenként megáld egy pap.
A gyűlés kedvéért azonban Kanadába szállították, és kiállították a programok helyszínéül szolgáló kongresszusi központ előcsarnokában. Mivel ki volt rá írva, hogy tilos közel menni hozzá, természetesen nagyon sokan álltak mellé, hogy selfie-zzenek vele. És aztán halálra rémüljenek.
A Fan Expo második napjától kezdve ugyanis a baba helyére egy tökéletesen elmaszkírozott nő ült, aki, ha már elég közel merészkedtek hozzá, előugrott a vitrinjéből, és átölelte áldozatát. Kiderült: a legtöbb horrror rajongónak gyengék az idegei: mindenki sikított, hatalmasat ugrott, és volt vámpírjelmezes, aki elsírta magát…
De legalább mind megjegyezték, ki az az Annabelle…
IC Press

A Fehér Isten Strasbourgban is győzött! (16)

Mundruczó Kornél legújabb filmje, a Fehér Isten (már a mozikban), a sikeres cannes-i világpremiert követően továbbra is népszerű mind a közönség, mind a nemzetközi filmfesztiválok körében. A film a múlt héten a hazai mozikban elérte a 40.000-es nézőszámot, ezzel az elmúlt évek egyik legsikeresebb magyar szerzői filmje lett. Ezzel egy időben Strasbourgban a Fehér Isten elnyerte a legjobb filmnek járó Arany Polip-díjat az Európai Fantasztikus Filmek Fesztiválján, valamint – útban az Oscar-kampány felé – felkerült az Európai Filmakadémia válogatáslistájára, amelyről a következő hetekben az akadémia tagsága kiválasztja az Európai Filmdíjak jelöltjeit.
Mundruczó Kornél filmjét a májusi premier óta számos rangos fesztiválon sikeresen vetítették világszerte, többek között Aucklandben, Melbourne-ben, Szarajevóban, Jerevánban, valamint a svájci Neuchatel, a finn Espoo filmfesztiváljain, a fesztiválkörút folytatódik Ausztriában, Németországban, Belgiumban, Izraelben, Dél Koreában és Görögországban. Hamarosan az első nemzetközi mozipremierek is kezdetüket veszik: a német, francia, brit és román mozikban már ősszel látható lesz a Fehér Isten.

Jön Popeye!

A spenótrajongó matróz visszatér. Rögtön azután, hogy a vámpír hoteltulajdonos elment.
Genndy Tartakovsky, a Hotel Transylvania rendezője az utolsó finomításokat végzi a vámpírok és egyéb legendás szörnyek vidám kalandjairól szóló animációs vígjátékának második részén. De már most tudja: a munka befejeztével sem fog unatkozni. Nekikezdhet ugyanis egyik nagy kedvencének: a Popeye-nek.
– A szüleimmel a ’70-es évek közepén érkeztünk az Egyesült Államokba – mesélt gyerekkoráról a rendező. – Nem tudtam angolul, sokat ültem otthon, tévét néztem, és a Popeye-sorozat volt az, amit a legjobban vártam. Tulajdonképpen: ebből tanultam az új hazám nyelvét. Azért beszélek még most is olyan furán… és talán emiatt lettem animációs filmes.
Ezek után nem is csoda: amikor a Sony Pictures Animation vezetői megkérdezték Genndytől, hogy a Hotel Transylvania 2. (Hotel Transylvania 2, hazai bemutató: 2015 ősze) után nekilát-e a Popeye-nek, ő meg sem kérdezte, hogyan, mikor, milyen feltételekkel kell dolgoznia: habozás nélkül, elsőre igent mondott.
– A szörnyeket nagyon megszerettem – mentegetőzik a rendező. – Imádom Drakulát instruálni. De már alig várom, hogy rátérhessek Popeye-re!
IC Press

0pop

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *