0

InterCom hírlevél

0intercom

Washington bekeményít (18)

A jó film meglepi a nézőit. De talán még jobb, ha a főszereplőjét is. A védelmező (18) (The Equalizer, hazai bemutató: szeptember 25.) premierje utáni sajtótájékoztatón Denzel Washington azt nyilatkozta, ő igencsak elcsodálkozott, amikor először látta a már majdnem kész filmet. A véres, vad jelentekben bővelkedő thrillerben a színész titokzatos múltú, visszavonult kommandóst alakít, aki fegyverrel vagy anélkül is szinte legyőzhetetlen harcművész – és Washington jó párszor kénytelen is használni a tudását a filmben.
– Nagyon sok olyan képet vettek fel ezekhez a részekhez, amiket én nem is láttam – magyarázta a színész az újságíróknak. – Hiszen a film úgy van összerakva, hogy sokszor az én szemszögemből látjuk az eseményeket: a néző azt látja, amit én látok. Vagyis jó párszor nem kellett ott lennem: a kamera helyettesítette a szemem.
A színész beismerte, ő forgatás közben azt hitte, egy jóval kisebb, egyszerűbb filmben szerepel.
– Csak tátottam a szám a vetítőteremben: nem sejtettem, hogy ilyen menő akciójelenetek tudok csinálni… – mondta.
IC Press

vedelmezo

Holtodiglan és a szex (16)

Mi történik, ha két stabil párkapcsolatban élő embert (az egyik közülük gyermekét nevelő anya) összeterelnek egy hálószobában és magukra hagyják őket?
Rosamund Pike szerint semmi. De az sem túl kellemes. David Fincher rendező viszont talán másképp gondolja. A Holtodiglan (Gone Girl, hazai bemutató: október 2.) forgatása során Pike és az Így jártam anyáddal sztárja, Neil Patrick Harris egy szexjelenetet is leforgatott.
– Addig a leghátborzongatóbb jeleneteket is nagyon vidáman vettük fel – mesélte egy újságírónak Pike a thrillerről, melyben Ben Affleck feleségét alakítja. – De a szexjelenetet már nem találtunk viccesnek. És az csak nehezítette a helyzetet, hogy a rendező, David Fincher a felvétel előtt két órával bevezetett a díszletbe, és magunkra hagyott minket. Azt gondolta, így könnyebben megy majd a munka. De rettentő kellemetlen volt: ültünk az ágyon, kínosan próbáltunk beszélgetni, és közben mindkettőnknek az járt a fejében: mindjárt vetkőzni kell.
IC Press

0rpnph

Gandolfini még egyszer (16)

Több mint egy év telt el James Gandolfini halála óta, de kollégái máig nem tudnak napirendre térni barátjuk váratlan elvesztésébe. Ez tette keserédes eseménnyé a Piszkos pénz (16) (The Drop, hazai bemutató: október 30.) New York-i premierjét a Landmark Sunshine moziban: azé a filmét, melyben utoljára játszott a kemény, de mégis érző szívű figurák megformálásában olyan tökéletes színész. Ám ezúttal már csak a fia, Michael vett részt az ünnepségen.
– A színész egyik legnagyobb erénye, ha sebezhető – vélte a Piszkos pénz másik főszereplője, Tom Hardy. – És ő nagyon az volt. Hiába nőtt nagyra: fura is, hogy főleg ilyen kemény figurákat játszott. Ő igazából csendes volt, szerény és kedves.
Dennis Lehane, a Titokzatos folyó és a Viharsziget írója, e film forgatókönyvírója azzal kezdte a Gandolfinire való emlékezést, hogy bocsánatot kért a többi sztártól, Tom Hardy-tól és Noomi Rapace-től. Mert a rendezővel való első megbeszélések során azt mondta: neki mindegy, hogy ki játszik a filmben.
– Bocs, de egyáltalán nem érdekelt, hogy ki kapja a többi szerepet – ismerte el a forgatókönyvíró. – Csak egyvalakihez ragaszkodtam. Tudtam, hogy a csecsen maffia ellen forduló egykori kemény srácot, a lecsúszott kocsmatulajdonost Gandolfininek kell alakítani. Őhozzá ragaszkodtam. Ha nem vállalta volna, nem forgatjuk le a filmet.
IC Press

Aniston nevet (12E)

A Förtelmes főnökök 2. (12E) (Horrible Bosses 2, hazai bemutató: november 27.) a benne szereplők nyilatkozatai szerint még az első résznél is viccesebb lesz. Egymás után a film vagy három szereplője, Kevin Spacey, Jamie Foxx és Jason Sudeikis is azt mesélte újságíróknak, hogy a forgatáson még többet rögtönöztek, mint az első Förtelmes főnökök felvételekor – és szinte folyamatosan végigröhögték a munkát.
Egyik szereplőtársuk, Jennifer Aniston, aki az első részben a minden férfit elcsábítani próbáló fogorvost alakította nemrég azt is elárulta a sajtó képviselőinek, hogy honnan a jókedve. Otthonról.
– Justin Theroux a legviccesebb ember, akivel valaha találkoztam – mondta egy sajtótájékoztatón az élettársáról. – Folyton nevetünk. Hihetetlenül sokat. Már szinte fárasztó. Annyi a jókedvűnk otthon, hogy könnyű belőle másnak is vinni: a munkába is bőven marad belőle.
IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *