7

A galaxis őrzői karakterposzterek

Peter Quillt a 80-as évek közepén rabolták el a Földről és a Ravagers névre hallgató tolvaj-és csempészcsapat nevelt fel. Emiatt gyerekkora sem volt egy leányálom, felnővén pedig járja az űrt, dögös földönkívüli csajokkal randizik és kicsit beképzelt. A karaktert úgy jellemezték, hogy Marty McFly és Han Solo ötvözete.

Quillt Chris Pratt formálja meg, akinek ez az első nagyobb megpróbáltatása a filmvilágban. Szerepe kedvéért alaposan ki kellett gyúrnia magát és ha már így történt a Jurassic Park 4 részének a főszerepééért is nagy esélyekkel szállt harcba.

urlord

Gamora egy idegen faj utolsó túlélője. Thanos vette magához és kiképezte, gyakran végeztetett el vele piszkos melókat és ebbe sok-sok gyilkosság is beletartozik. Idővel rájött, hogy amit tesz az nem helyes és Thanos ellen fordult. Hatalmas erővel bír és az átlagosnál gyorsabban gyógyul.

Zoe Saldana alakíthatja a zöld bőrű kemény csajt, a színésznő eléggé otthonosan mozog az űrben, hiszen játszott az Avatarban és a Star Trekben. Nagyon örült, hogy nem motion capture cuccban kell rohangálnia, hanem teljes egészében bepingálják zöldre.

gamora

Drax családját Ronan ölte meg, azóta is bosszúszomjasan próbál Thanos emberének a nyomába bukkanni. Testét rengeteg sebhely „díszíti”, a képregényben tetoválások borították, mindegyiknek megvan a maga története. A bőrszínén is változtatottak, rajzolt változata világoszöld, a filmben inkább szürkés. Az alkotók el szerették volna kerülni, hogy Hulkhoz hasonlítgassák.

Dave Bautistán minden egyes alkalommal négy órát dolgoztak, mire kamera elé állhatott. És 90 percet vett igénybe, amíg eltávolítottak róla mindent. A karakter rendkívül erős, hatalmas kitartással bír és bizonyos szinten sérthetetlen. A képregényben kezéből kozmikus energiát tud kilőni.

drax

Groot, a faszerű humanoid Rocket társa. Vin Diesel szólaltja meg, bár nem volt nehéz dolga, mert csupán az „Én vagyok Groot” mndatot kellett ismételgetnie. James Gunn azt mondta, hogy végighallgattak sok hangot, de egyik sem volt az igazi. Aztán egyszer bejött Diesel, és megmutatta, hogy ő miképp adná elő, ami elnyerte mindenki tetszését. Felvételt. A rendező tette szóvá, hogy a csapat összes tagja kemény gazember, de Groot abszolút jámbor lélek. Persze ha arról van szó át tud váltani halálos üzemmódba is, de inkább békés természetű.

A genetikusan létrehozott mosómedve zsoldos és fejvadász, a fegyverek és harcászat szakértője. És itthon a Mordály nevet kapta.  Gunn mosómedvék mozgását tanulmányozta, ugyanis próbálta minél élhethűbben bemutatni a karaktert, nem akarta azt, hogy a nézők szemében afféle rajzfilmfigura legyen. Bradley Cooper szólaltja meg a figurát.

Ronan lesz az film főgonosza. A karakter a képregényben kree származású, aki megegyezik Thanosszal: ha megöli a leggyűlöltebb ellenségét cserébe átad neki egy bizonyos tárgyat. Ám az Őrzők keresztülhúzzák a számításaikat.

mordaly

 

Lee Pace kapta a szerepet, a színész eredetileg Quill-t szerette volna eljátszani. Karakterét úgy írta körül, hogy igazi szörnyeteg és pszicho.

Yondu az eredeti Galaxis galaxis őrzői alapítótagja volt, itt viszont se nem rossz, se nem jó. A kék bőrű lény a Ravagers csapat vezetője és segít Quillnek ellopni az egyik gömböt. Csakhogy Quill becsapja és lelép, érthető, hogy miért veszik üldözőbe. A rendező kifejezetten Michael Rookernek írta a szerepet.

yondu

Thanos másik fogadott lánya Nebula. Együtt nőttek fel Gamorrával, ám ő lojális maradt Thanoshoz. Ronan oldalán vadászik az Őrzőkre, eléggé szadista hajlamokkal van megáldva. Mindig is féltékeny volt féltestvérére, folyamatosan rivalizáltak.

Karen Gillan a szerep kedvéért leborotválta a haját és két hónapon keresztül keményen edzett. Türelemre is szükség volt, hiszen 4 és fél órát vett igénybe, mire a sminkesek elkészültek vele.

nebula

Korath intergalaktikus fejvadász, Djimon Hounsou elmondta, hogy 4 éves fia odavan Pókemberért, Vasemberért és Batmanért. Egyszer azt mondta, hogy jobb lenne, ha fehérebb bőrű lenne és akkor akár Pókember is lehetne. Hounsou alaposan ledöbbent. Ez is közrejátszott abban, hogy benne akart lenni egy képregényfilmben, hogy úgymond változatosabbá tegye.

korath

John C. Reilly-ra hárul Rhomann Dey megformálásra, aki a Xandari haderő tisztje.

johnc

Glenn Close a Nova Corps vezetője, feladata, hogy a Xandar lakosságát megóvja a bajtól és fenntartsa a békét.

novaprime

Természetesen Benicio Del Toro is visszatér Gyűjtőként.

collector

 

7 komment

    • Viszont ez a mordály név gáz,miért nem maradt rocket? A filmek többségét jobb eredeti hanggal nézni.

  1. Az elején nem nagyon érdekelt ez a film, még úgy se, hogy Marvel. De most már annyi jót olvastam róla, hogy megnézem. Lám, mire képes a hatékony marketing :). Amúgy az utolsó kép MUGATU! 😀

  2. De a magyar fordítók miért ennyire szájbacsavartan csicskák? :DDDDDDDDDD Ezért tart itt ez az ország, ennyi hülyét egy rakáson.

    • Szerintem is maradhatott volna Starlord, de amikor megy a fordítás-nagyszidás, vedd figyelembe, hogy úgy kell lefordítani, hogy magyarul jól hangozzon (lehetőleg a szótagszám is stimmeljen), de vissza is adjon valamit az eredeti karakternévből. Ha pedig úgy döntenek, nem fordítják le, akkor azok is értsék, akik egy kukkot nem tudnak angolul (pár éve valószínűleg ezért szerencsétlenkedett az összes fordító a “driftelés” szóval 🙂 ). Szerintem azért döntöttek a lefordítás mellett, mert úgy gondolták, a Sztár nálunk még mindig inkább a híresség szinonimája, nem a csillagoké. Hát ez van, rosszabb is lehetne :).

  3. Fura, hogy lefordították a neveket, főleg azok után, hogy az előzetesben szinkronosan is meghagyták a Starlord és a Rocket neveket (mondjuk mikor Quill kimondja, hogy Starlord, alig lehet érteni, mit mond, de ez mellékes). Viszont egyben érthető is. Ha nem fordítják le, akkor meg a fordítás mellett ágálók jöttek volna panaszkodni, hogy miért nem lettek magyarok a nevek. Így jobban illik az eddigi Marvel világba is, ahol szintén le van fordítva minden név.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *