4

A hobbit – Öt sereg csatája előzetes

hobbitEredetileg két részesre tervezték A hobbit filmváltozatát, majd Peter Jackson arról győzködte a Warner fejeseit, hogy jobb lenne, ha trilógiává bővítenék. Hozzávennék a Tolkien 125 oldalas jegyzeteit is. A stúdió gondolkodott egy ideig, majd megadta az engedélyt, a harmadik felvonást There and Back Again címre keresztelték. Ám úgy érezték, hogy jobb lenne átnevezni, mivel Bilbo ék megérkeztek Ereborba. Így kapta Az öt sereg csatája elnevezést.

Mire számítsunk leginkább? Csatára? Monumentális, látványos csatára. Aztán bezárul Tolkien világa, legalábbis amíg Peter Jackson kibírja Középfölde nélkül. Ám azért jön két Tolkien életrajzi film is.


hobbit

Ha valakit érdekel, itt van a Comic Conos panel

4 komment

 1. Most szedtem össze magam, mert amikor megláttam Thranduilt elájultam. De már jól vagyok, nagyon jól, wáááááá!

 2. Moziban elnézegettem ezeket a filmeket, de sem az első, sem a második film nem jutott el a második megnézésig.
  Szerintem ezt is megnézem moziban, aztán csoki. Sajnálom, engem valahogy nem ragad meg. A Gyűrűk Ura nagyon tetszett, többször láttam is a részeket. Ez valahogy más lett.
  Kár, hogy már a pénz motiválta az elkészülését.

  • Pontosan ez a baj főleg a 2.résszel mert az elsőn még érezhető volt valami Gyűrűk ura féling, de a folytatásból már totál elveszett.

 3. A hobbit túl rajzfilmes lett, ráadásul nem győzött meg, hogy feltétlenül ki kellett volna bővíteni 3 részesre. A másodikban a törpöket ráadásul mindenki legyalulta, elkapta, rács mögé rakta. A végén meg odavágnak a sárkánynak, hmm.
  Nagyon nem tetszett, hogy úgy ért véget, mint egy átlagos sorozat “Jövő héten folytatjuk” felirat nélkül. Én konkrétan örülni fogok, ha kapunk egy másfél órás csatát a harmadik részben, részemről Jackson csak így tudja élvezhetővé tenni ezt a filmet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *