4

Röviden: Herkules legendája (The Legend of Hercules)

herkuleslegendaja

Ú! És megint csak úúúú! Ha egy olyan mitológiai fenegyerekről beszélünk, mint Herkules akkor inkább az ellenfeleinek bevitt mázsás csapások súlya alatt fájdalmas ábrázatok láttán illene lenne nekünk is felszisszennünk. Azonban itt inkább valami más a fájdalmas. Maga a film!

Amphitrüón zsarnok királyának neje gyermeket szül Zeusztól, akire már fogantatása pillanatában gyűlölködve gondol az uralkodó. Néhány évvel később a félisten inkább szerelmével foglalkozna, de a románcot sem galád testvére, sem gonosz mostohaapja nem nézi jószemmel. Meglelik a módját, hogy távol tartsák az udvartól, majd a férfi gyorsan rabszolgák között találja magát. A Gladiátor és a 300 ötvözeteként beszéltek a filmről, de maradjunk annyiban, hogy csak egy ócska fércmunkát sikerült kihozni. Már a kezdő képsorok láttán megfogalmazódik bennünk a kérdés: Mit keres ez a film a mozikban? Amikor Herkules egy egy csúnyán effektelt báboroszlánnal (a Dwayne Johnson-féle változat előzeteséhez mérten csak egy kiscicus) birkózik nem hiába érezheted úgy, hogy hahotázni akarsz.

A filmen dolgozó díszleteseket és effektekért felelős emberek remek ajánlólevet készítettek, már ha a szándékuk az, hogy a jövőben az Asylumnak dolgozzanak, mert munkájuk láttán még a Spartacus sorozat alkotói is ajtót mutatnának nekik. Gyalázatosan rossz ütközeteket és harcokat sikerült prezentálni, a csatákban nincs sem erő, sem dinamika, borzasztó látni, hogy egyes statiszták kifejezetten úgy hajolnak oda az ütésekhez és olykor még kivárnak néhány hosszúnak tűnő tizedmásodpercet, hogy végre találja már el őket egy ököl vagy fegyvernek látszó kellék. Ne beszéljünk a színészi alakításokról, de az abszolút gyenge szerelmi szálról, a B kategória egyik harcművész-hőse Scott Adkins nyújtott ennél meggyőzőbbet is, de továbbra sem világos, hogy Kellan Lutzban mit látnak a producerek. A Herkules legendája kifejezetten olyan film, amelyet apró darabokra lehet szedni, amelyet hosszan, élvezettel lehetne földbe döngölni. De felesleges ilyesmivel vesződni, a billentyűzetet koptatni. Egykoron Renny Harlin ígéretes akciórendezőnek látszott, de jelenlegi műve után nyugodtan kimehet kertjének hátsó végébe és elhantolhatja jó hírnevét (ha még volt egyáltalán) és karrierjét. Pozitívum? Nem akad. Vajon mely film lesz az, ami letaszítja az év legrosszabb filmje trónjáról.

Emlékszem, úgy 10 éves láthattam a Herkules, a világ ura fantasy-t Lou Ferrigno-val. Eléggé tetszett, de még a nosztalgiafaktor tükrében sem merném újra megnézni. Hasonló korosztályú srácoknak és lányoknak ajánlom a filmet. Ők talán élvezhetnék a filmet, ám a 16-os karika miatt lecsúszhatnak az “élvezetről”. Mindenki más kerülje, messzire!

imdb: 4,2
rottentomatoes: 3 %

Büdzsé: 70 millió dollár
Amerikai bevétel: 18,8 millió dollár
Összbevétel: 44,4 millió dollár

4 komment

  1. Kb. három hete láttam, de még mindig keresem a szavakat, hogy mennyire pocsék egy film volt ez.

    “B kategória egyik harcművész-hőse Steve Adkins nyújtott ennél meggyőzőbbet is”

    Scott Adkins egész pontosan.

  2. Hát nekem volt annyi eszem hogy hallgattam a sok előzetes negatív kritikára , és kihagytam. Nagyon jól tettem.

  3. Még nem láttam a filmet, de ennyire rossz nem lehet. Kellan Lutznak nem hiába adnak főszerepeket. Alkonyatban is jó volt, az Arénában is. Nem kell szidni szegényt. Adkinsnak is adhatnának több fontosabb szerepet, ha a Szikla lehet sztár nem értem, hogy neki miért dvd filmek jutnak. Harlin meg bizonyított régen többször is, jó rendező, nem kell hogy újra megmutassa kicsoda.

  4. Igazából nem vagyok meglepve, hogy nem lett jó pont ezt vártam…a mozi meg alapvetően felejtős volt részemről.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *