13

Amerika Kapitány: A tél katonája – utalások és cameo-k

SPOILER: Mivel már a második fázis vége felé járunk a Marvelnek gyakorlatilag muszáj, hogy egy-két cameo-val egy említéssel kedveskedjen a rajongóknak. Így például Tony Stark neve kétszer is szóba került, a Robert Redford által játszott szenátor mondja, hogy a szívességért cserébe Vasember ugorjon be unokahúga szülinapi zsúrjára, illetve kiderül, hogy a milliárdos tett egy-két javaslatot Fury számára az új hadicuccal kapcsolatosan.  Natasha nyaklánca nyílvessző formájú, ami Sólyomszemmel való kapcsolatára utal. Kiszúrta valaki?

blackwidownecklace

Jasper Sitwell ügynököt a tetőn vallatják, aki felsorol néhány számukra veszélyes egyént, köztük Stephen Strange-et. És mint tudjuk Strange külön filmet fog kapni, jöhet a mágia.

Stern szenátort a Vasember 2-ben ismerhettük meg, a karaktert újra Gary Shandling formálja meg. Most is csak rövid ideig van jelen.

stern

Zola kap pár percet, néhány érdekességet oszt meg Kapitánnyal és Özveggyel. A képregényben afféle robotként látható, akár megeshet, hogy a jövőben géptestben térjen vissza.

Egy 50 évvel ezelőtt gyilkosságot is felemlegetnek, Tony apja, Howard Stark segített a SHIELD létrehozásában, amelyre akkor még a HYDRÁ-nak nem volt befolyása és tettek róla, hogy a férfi meghaljon. A képregényben Starkot szintén egy ismeretlen gyilkolta meg.

A Kapitány régi szerelmével, Peggy Carterrel cseveg néhány mondatot, de mivel a nő nem hibernálva töltötte az elmúlt évtizedeket, így bizony eléggé megöregedett. Viszont színre lép fiatal lánya, 13-as ügynök, Sharon Carter. Rajzolt mása többször harcolt a Kapitány oldalán, mérget vehetünk rá, hogy újra vissza fog térni.

carter

A Stark torony lesz a Bosszúállók főhadiszállása, az épület még nincs kész, csak egy A (Avengers) betű árválkodik a tetején.

Frank Grillo alakítja Brock Rumlow-t. Habár a filmben úgy tűnik, hogy nem marad meg, visszatérésére számíthatunk. A Kapitány egyik legkeményebb ellenfele lesz Halálfej néven. Elképzelhető, hogy esetleg a harmadik részben újra összecsapnak.

crossbone

Ezékiel 25:17: Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi … szöveg olvasható Nick Fury sírján, amelyről a Ponyvaregény juthat eszünkbe. Jules Winnfield szájából hallhattuk a szöveget. Ki is alakította a karaktert? De Fury-hoz köthető egy Banner-szál is, a SHIELD vezére elárulja, hogy a tudós széruma segítette lelassítani szívverését.

Ed Brubakernek köszönhetjük a klasszikus tél katonája történetet. Megérdemelten kapott egy cameo-t abban a jelenetben, amikor a fémkezű Bucky memóriatörlést kap.

Stan Lee-ről most sem feledkeztek meg.

Loki jogara is nagyobb szerepet fog kapni a közeljövőben. És nem jóságos dolgokat fognak végrehajtani vele.

loki

Az Ikrek: Higanyszál és Skarlát Boszorkánya. A stáblista alatt érkezik a jelenet, ahol először láthatjuk a duót, akik von Strucker báró csapatát erősítik. De a Bosszúállók 2-ben átállnak a szuperhősök oldalára.

endcredit

És akad néhány képkocka, amit a képregényből emeltek át, pl. amikor Kap‘ ejtőernyő nélkül ugrik ki vagy amikor az ismeretlen merénylő bepancsol a pajzsba.

shieldhit

13 komment

 1. Nagyon kíváncsi leszek az ikrek eredetsztoriára, mivel nem utalhatnak sem Magnetora, sem arra, hogy mutánsok.
  Szerintem az árja faj elmélettel fogják őket magyarázni.

 2. “Frank Grillo alakítja Brock Rumlow-t. Habár a filmben úgy tűnik, hogy nem marad meg, visszatérésére számíthatunk”

  Miért tűnik úgy? A film végén mutatják, hogy bár eléggé összeégett a csávó, rakják be a mentőautóba tehát egyértelműen életben van.

 3. Csak nekem tűnt úgy, hogy Bucky karja és Ultron kb azonos technológia? A bárót majd elvileg hamar letudják, de remélem Higanyék nem lesznek alvó hydra ügynökök. Premieren nekünk meg nem adták le a stáblista utániakat valami technikai hiba miatt 🙁 Igaz tudtam mindkettőt mi lesz, meg hétfőn úgy is újra nézem 😀

 4. Klassz film lett! Mondom úgy, hogy az első nem annyira maradt meg bennem. Újra is nézem. Meghozta a kedvemet ez a f*szán sikerült második rész!

  A nyilat nem vettem észre. Meg a dokit, de a többi megvolt. 🙂 Az igaz ember járta ösvény pl megmosolyogtatott. 😀

 5. Nagyon jó film lett, talán a Vasember 1 óta nem készült ilyen igényes Marvel film. Mind csak középszerű lett, de ezt nagyon eltalálták most.

 6. Remek felsorolás! 🙂
  +1 Cameo: A filmben van egy rész, ahol egy holo-képernyőt néznek. Ott olvasható Namor neve, aki ugye a Torpedó.

 7. Olvastam valahol, van az a jelenet ahol Sitwell-t lerúgják a tetőről, és neveket említ, köztük egy egyiptomi, kairói tagot , van aki úgy gondolja ez utalás moon knight-ra, bár ki tudja, az emberek fantáziáját bármi beindítja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *