0

InterCom hírlevél

intercom

Pókinvázió! (12E)

Nincs mese: a Pókember meghódítja a világot, és nem aprózza el. A csodálatos Pókember 2.-t (12E) (The Amazing Spiderman, hazai bemutató: május 1.) gyártó stúdió már a múlt nyáron bejelentette a következő két folytatást: a Pókember 3. és 4. 2016-ban és 2018-ban kerül a világ mozijaiba – vagyis ez lesz az az évtized, amelyben biztosított a rajongók folyamatos és rendszeres pókellátása.

A szereplők jó része visszatér, és bár azok, akik már látták A csodálatos Pókember 2.-t, azt állítják, hogy az akciójelenetek intenzitása szinte már fokozhatatlannak tűnik, a rendező, Marc Webb hisz benne, hogy pár jó ötlettel minden következő rész rátehet a hatásra még néhány lapáttal. Legfeljebb nem ő fogja rendezni.

– A harmadik részt még elvállalom – nyilatkozta a filmes –, de három film elkészítése nekem már bőven elég. Ez elképesztően fárasztó munka, és azt hiszem, már nem bírnám tovább. Persze segíteni fogok annak, aki utánam következik, ahogy csak tudok. de szívesebben leszek csak tanácsadó. Annak nem kell egész évben hajnali hatkor már a stúdióban lennie, és nem kell késő estig ott maradnia…

IC Press

Godzilla fagyizik (12E)

Amikor újságírókat engedtek be a Godzilla (Godzilla, hazai bemutató: május15.) vancouveri forgatására, azok meghökkentő látvánnyal szembesültek: egy fagylaltszállító teherautóval, melyet a hatalmas stáb tagjai ostromoltak éppen. De ez nem egy jelenet volt a filmből: csak Bryan Cranston, a mega-akciófilm egyik főszereplője vendégelte meg kollégáit az utolsó forgatási napján: egy teherautónyi fagylaltkülönlegességet hozatott nekik.

– Nagyon élveztem a munkát – nyilatkozta az 57 éves színész. – Pedig eleinte el sem akartam vállalni. Úgy éreztem, hogy a Totál szívás (Breaking Bad) annyira jól volt megírva, hogy utána nem szerettem volna egy óriásszörnyes katasztrófafilmben felbukkanni. De vesztemre leültem beszélgetni Gareth Edwards-szal, a rendezővel, és ő meggyőzött róla: ez a film nemcsak a szörnyről, meg a rombolásról szól, hanem az emberekről is. Az én történetszálam egy apa/fia kapcsolat fordulataitól is izgalmas. Meg persze mindattól, amit a digitális trükkösök utána körénk raknak – ezért kapnak ők dupla adag fagylaltot.

IC Press

Blunt visszatér (12E)

Emily Blunt remek formában van. A 31 éves színésznő a szülése óta a héten lépett először a nyilvánosság elé. Hazel nevű kislánya február 16-án jött a világra, és a dögös brit színésznő azóta bujkált a fotósok elől – most pedig szinte letagadhatná az egészet: olyan karcsú, mint korábban bármikor.

Bár Blunt minden nyilatkozta felér egy szerelmi vallomással, amit férjéhez, John Krasinski-hez intéz, talán mégis inkább Tom Cruise kedvéért hozta magát ilyen gyorsan formába. Hiszen Blunt és Cruise együtt játszik a nyár nagy sci-fi/akció filmjében. A holnap határa (12E) (The Edge of Tomorrow, hazai bemutató: május 29.) bemutatója vészesen közeledik, így a két színész hamarosan együtt indulhat a premierrel együtt járó promóciós túrára.

A holnap határa forgatásának a kedvéért elképesztő formába kellett jönnöm – nyilatkozta még terhesen a szép színésznő. – A Földet leigázó űrlények ellen harcolok, én képezem ki Tom Cruise karakterét, ezt nem lazázhattam el. De hálás vagyok érte. A jó kondi, a szülésnél is jól jöhet…

IC Press

A 300 kétszázmilliója (16)

Megvan a 300 kétszáza. A 300 – A birodalom hajnala (16) (300 – Rise of an Empire) már a bemutatója hetében egyetlen rohammal meghódította a világot, és az azóta eltelt kevés időben tovább menetelt: március 15-én, kilenc nappal a premier után újabb óriási sikert könyvelhetett el: 200 millió dollár bevételt… ami azóta is nő. A pillanatnyi összeghez az Egyesült Államok mozi- és akciórajongói 78 millió, a világ más tájain filmet nézők 158 millió dollárt tettek hozzá: a bevétel pillanatnyilag 236 millió dollárnál tart.

Az IMAX-mozik természetesen különösen nagy hangsúllyal részesültek a sikerből, több mint 20 millió dollár folyt be a különleges, térhatású képet biztosító helyszínekről: a görög hősök és a perzsa sereg hatalmas, tengeri csatája ezeken a vásznakon még lélegzetelállítóbb.

A történet nem folytatása és nem előzménye az első 300-nak: egyszerre játszódik vele. Ezúttal az athéni parancsnok, Themisztoklész (Sullivan Stapleton) száll harcba a hódítókkal, akit az Eva Green játszotta szexi és kegyetlen tábornok, Artemiszia vezet.

IC Press

0eg3

0eg4

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *