1

Box Office: Már a rajtnál kifogyott a nitro

needforspeedÉszak-Amerikai box office
Új bemutatók:

Mióta a Halálos iramban franchise irigylésre méltó eredményeket produkál nem igazán akadt komolyabb kihívója. Természetesen született néhány próbálkozás, amelyeknek nagy többsége gyorsan el is tűnt a színről, csupán hamvába holt erőlködések voltak.. Ezúttal a DreamWorks szerette volna bizonyítani, hogy Vin Dieselék mellett van még hely más aszfaltszaggató filmnek. Az igen népszerű Need for Speed számítógépes játékból próbáltak élvezhető alkotást faragni és kvázi felvállaltan a Halálos iramban babérjaira törtek volna, és mivel a franchise újabb darabja egy évet csúszik így a gyorsulás és a cool verdák szerelmesei csak az Aaron Paul főszereplésével készült filmre ülhettek be. A forgalmazó nem számított bődületesen nagy bevételre, valamivel 20 millió felé lőtte be az elvárásait, de a 17,8 millió dollár azt mutatja, hogy a célközönség nem akar nitróval száguldani a vetítésekre. Az imdb-n a 7,4-es átlag (több, mint 7000 szavazat után) azt mutatja, hogy akik látták elégedettek vele, ugyanakkor a fejesek valószínűleg alaposan meghányják-vetik a folytatással kapcsolatos terveiket.

Tyler Perry egyre veszít vonzerejéből. Az afro-amerikaiaknak szánt rendezései többé kevésbé sikeresek voltak, azonban az Amerikában kedvelt Madea karakteréről annyi bőrt lehúzott már, hogy a legutóbbi produkció csak 16 millió dollárral tudott nyitni. Újabb dirigálása, a The Single Moms Club csupán 8 millió dollárral tudott elstartolni.

thegrandbudapesthotelMúlt hétvégén A Grand Budapest Hotel figyelemreméltó számokat mutatott fel pár moziban, Wes Anderson filmjét immáron 66 helyen vetítik és bizony továbbra is pompás mutatókkal rendelkezik.. 3,6 millió dollárt kasszírozott a hétvégén, amivel felkapaszkodott a 8. helyre. Andersonnak megvannak a maga rajongói és közönsége, általában véve nem szoktak brutálisan nagy bevételeket hozni művei, de a nagy számok törvényei alapján előbb-utóbb befut egy, ami irdatlanul sok millió dollárt termel ki. Vajon ez a Ralph Fiennes főszereplésével készült film lesz? Jelenleg még nem tudni.

Régóta a levegőben lógott a Veronica Mars mozifilm, de a Warner nem igazán volt partner az ügyben. Ezért a sorozat alkotói a rajongókhoz fordultak és a Kickstarteren 2 millió dollárt kértek tőlük. Kevesen mondhatják el magukról, hogy sikerül a szükséges költségvetést összehozni a fanok segítségével, ám ezúttal elérték a célt, sőt mit több, túl is teljesítették az elvárásokat, mert 5 millió dollárt kaptak (az utóbbi időben rajtuk kívül talán csak Zach Braffnek sikerült megszólítani az embereket, 2 millió dollárt kért és 3 millió dollárt kapott a Wish I Was Here elképzelésének megvalósítására.) A Warner vállalta, hogy minimális marketinggel limitálva a mozikba küldi a Veronica Marsot, 291 helyen kezdték vetíteni a filmet, ami 2 millió dollárt jövedelmezett.

Régebben bemutatott filmek: Nem kell leírni a Mr. Peabody & Sherman animációs filmet, második hétvégéjén az élre ugrott, ami ugyan eléggé szép tett, de a továbbiakban is tartania kellene magát, hogy ne okozzon csalódást. 57,6 %-kal csökkent a 300: A birodalom hajnala bevétele, így biztosan kijelenthető, hogy nem fogja hozni a 200 millió dollárt, de a nemzetközi eredményekkel együtt a stúdió még nyilván nem fogja azonnal elvetni a folytatás gondolatát. Liam Neeson 10 millió dollárt tudott összegyűjteni, 2011-ben az Ismeretlen férfi 63 millió dollárnál állt. A Son of God félszázmilliónál jár.

Hétvégi becsült eredmények, top 10, az adatok a boxofficemojo-ról vannak, a bevételek millió dollárban értendőek.

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Változás %-ban

Büdzsé

Mr. Peabody & Sherman

21,20

63,18

– 34,2

145

300: A birodalom hajnala

19,10

78,31

– 5,76

110

Need for Speed

17,80

17,80

66

Non-Stop

10,61

68,80

– 32,9

50

The Single Moms Club

8,30

8,30

A LEGO kaland

7,70

236,93

– 29,4

60

Son of God

5,40

50,87

– 48,0

22

A Grand Budapest Hotel

3,64

4,77

+ 348

Jégvarázs

2,11

396,35

-28,3

150

Veronica Mars

2,02

2,02

6

Egy komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *