9

Szerintetek kik nyerik az Oscart?

Hamarosan átnyújtják az Oscar-díjakat, a jelöltek többsége bizonyára már tűkön ülve várja a show-t, egy részük talán a tükör előtt gyakorolja a köszönőbeszédét. De vajon milyen nevek és címek kerülnek elő a borítékból? Szerintetek kik a legesélyesebbek a főbb kategóriában? Illetve érdekelne a véleményetek a felhozatalról és hogy szerintetek mennyire megérdemeltek egyes nominációk.

A jelöltek listája itt található.

86oscarjeloltek3

9 komment

 1. Legjobb film? Nem hiszem, hogy meglepetés lesz még a bukmékerek is úgy gondolják, hogy a rabszolgaság témának nem tudnak ellenállni az akadémiai szavazók.

  Leonardo DiCaprio kapján már Oscar végre. Így igaz, kapjon, de ne most! Szerintem a nagy kérdés az, hogy az Akadémia ad-e végre Bruce Dernnek egy Oscart, amely felérne egy életműdíjjal vagy úgy gondolják, hogy majd jövőre hozzádobnak egy elismerést hosszú pályafutásáért. Úgy gondolom, hogy Matthew McConaughey a másik nagy esélyes.

  A legjobb színésznő kategóriában egyértelmű favorit Cate Blanchett, de azért megemlíteném, hogy Weinsteinéket nem szabad lebecsülni, lobbiznak keményen és dacosan: fáradjon Judi Dench a színpadra.

  A legjobb férfi mellékszerep szobrocskája egyértelmű, hogy Jared Letonál landol, a női mellékszerep pedig a szétkorbácsolt hátat mutogató Lupita N’yongo-é lesz.

  Úgy érzem, hogy a rendezők felhozatalából David O. Russell ezúttal esélytelen és Martin Scorsese is csinált jobb filmet a Wall Street farkasánál.

 2. Én abban reménykedek, hogy a Her kap díjakat. Rég nem volt rám film ilyen hatással, és még nem láttam ehhez hasonló történetet. Ha a legjobb filmet nem is, mivel tényleg több mint valószínű, hogy a rabszolgaság téma nyer, a legjobb forgatókönyvet a globe után megint vihetné Jonze. Costume Designért is simán jelölhették volna, de szerintem ezt a díjat a Gatsby érdemelné meg.
  Jennifer Lawrencenek már túl sok volt a jóból. Szeretem, de túlzottnak tartom az elismerést.
  A férfi díjakat pedig az eddigi Oscarokból ítélve Matthew McConaughey és Jared Leto viszi.
  Azt szintén remélem, hogy a Wall Street farkasát nem fogják túlértékelni, mert nekem az nem illik bele a jelöltek közé. Nem volt jó film.

 3. Nehéz tippelgetni, de mivel az akadémia csak jelölni szeret merészen, szerintem a rabszolgatiráda lesz a befutó filmileg, rendezésileg és színészileg is. Ami nem jó, mert McConaughey és Cate Blanchett megérdemelné a szobrot. DiCaprio is, e nem ezért az alakításért. Az idegennyelvű és a dokumentumfilm-kategóriára kíváncsi leszek.

 4. Legjobb film: 12 év rabszolgaság ( pedig A Wall Street farkasának kéne )
  Rendező: Alfonso Cuarón ( remek volt Cuarón, de én Scorsesenek adnám )
  Férfi főszereplő: DiCaprio ( ha nem kapja meg, az nálam a botrány kategóriát képviselné )
  Női főszereplő: Amy Adams
  Férfi mellék: Jared Leto lesz, de szerintem azért Fassbender jobb volt, meg igazából Cooper is
  Női mellék: Jennifer Lawrence, ezúttal sem volt vetélytársa
  Adaptált forgatókönyv: 12 év rabszolgaság lesz, de A Wall Street farkasának kéne
  Eredeti könyv: Her, egyértelműen

 5. Szerintem nagyon erős mezőny jött össze, minden kategóriában megérdemelt jelölések vannak és nagyon rossz szájízem nem lesz, akárki kapja végül a szobrot. Nem tippelek inkább egy ” kívánságlistát” írok.
  Gravity
  Cuaron
  Matthew MaConaughey
  Cate Blanchett
  Jared Leto
  Jeniffer Lawrence
  Forgatókönyvek: Her, 12 év…
  Zene: Gravity

 6. Film: Gravitációnak vagy a W.F. farkasának adnám eddig (12 év, Her-t, Nebraska-t, Philomenia-t nem láttam ), valószínű a 12 év rabszolgaság kapja meg. Az Amerikai botrány és a Phillips kapitány is tetszett. Nem volt rossz a Mielőtt meghaltam sem. Amelyiket láttam felőlem akármelyik megkaphatná. Jó ez az év.

  Rendező: Alfonso Cauron-nak adnám és szerintem ő is fogja megkapni. A témáját tekintve ő hozta ki a legtöbbet a filmből. A philips kapitány, a Wall Street farkasa, és az amerikai botrány is hálás téma. Ezekből a sztorikból egyéb rendező is jó filmeket gyártana.

  Színész: Örülnék DiCapriónak, de Bale és McConaughey is nagyot alakított. Állítólag Bruce Dern is szuper (Ma nézem majd meg a Nebraskát, imádom Alexander Payne filmjeit). Szívem szerint Dicaprio, de a McConaughey-nek nagyobb esélye van, vagy Chiwetel Ejiofor-nek. Polkorrekt aaz akadémia, nagyon.

  színésznő: Sandra Bullock. Amy Adams is ügyes volt, de Bullock. A többi alakítást nem láttam.

  Színész mellék: Valószínüleg Leto kapja. Én Jonah Hillnek örülnék. Esetleg Bradley Cooper.

  Színésznő mellék: Abszolút Jennfer Lawrence-nek adnám. Eléggé esélyes, de lehet hogy az kadémia itt akar majd polkorrekteskedni, tehát Lupita Nyong’o.

 7. Idén zsidó téma helyett van fekete szal esélyes, pedig ritka unalmas klisé rabszolga film. Gravitációnak se adnék egyet se, mert csak látvány az egész. Wall Street-nek se örülnék ha nyerne valamit is. Lawrence és Leto remélem megkapja. Bad Grandpa maszk mestere is megérdemelné, főleg ha visszagondolunk, hogy a Prometheusban mennyire gáz volt a maszkosok munkája. Iron Man 3 az Air Force One jelenetért megérdemelné a vizuálisat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *