0

InterCom hírlevél

0intercom

A szuperhős segít! (12E)

A WWF, a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete különleges segítségre talált: egyik legsikeresebb mozgalmuk, az Earth Hour, azaz „a Föld Órája” nagykövete idén a Pókember lesz!

Az idén március 29-én, szombaton sorra kerülő környezetvédelmi eseményt Pókember és az új A csodálatos Pókember 2. (The Amazing Spider-Man 2, hazai bemutató: május 1.) sztárjai: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx és a filmet rendező Marc Webb népszerűsítik. Az Earth Hour Blue mozgalom célja, hogy minél több magánember, közösség és cég segítse a világ jövőjéért végzett, szuperhőshöz méltó munkát.

Pókember és társai segítségével madagaszkári családok újfajta, energiatakarékos tűzhelyhez juthatnak, a Fülöp-szigeteken élők környezeti ártalmaknak ellenálló üvegszálas csónakokat építhetnek, és átalakulhat a Dél-Afrikai Köztársaságban található Table Mountain Nemzeti Park. Marc Webb segítségével a veszélyeztetett indonéziai vadállatokat védő vadőrök kapnak jobb felszerelést.

Az Earth Hour (a Föld Órája) százmilliókat ér el: a világ 154 országának 7000 települése vesz részt benne valami módon.

– Ez az esemény több annál, mint hogy lekapcsoljuk egy órára a villanyt – mondta Jamie Foxx, aki az új Pókember legnagyobb ellenségét, Electrót alakítja. – Hanem azt bizonyítja, hogy van erőnk: nem szabad lebecsülni, hogy mi mindenre vagyunk képesek, ha összefogunk.

És hogy bizonyítsák, nemcsak beszélnek: A csodálatos Pókember 2. a gyártó Columbia Pictures történetének legkörnyezetvédőbb módon készült filmje lett.

0ehspm

A Téli mese fiatalít (12)

A Téli mese (The Winters Tale, hazai bemutató: február 14.) igazi sztárparádéval kényezteti a meghatódni és izgulni vágyókat. A szerelemtől halhatatlanná váló hősei között ott van Colin Farrell, Jennifer Connelly és Russell Crowe is. Meg még valaki, akiről kevesebb szó esik, pedig megérdemli a figyelmet: Eva Marie-Saint igazi filmes legenda. A 89 éves színésznő 1955-ben kapott Oscar-díjat az azóta klasszikussá vált Kazan-film, a Rakparton-ért, és ő volt Cary Grant partnere az Észak-Északnyugat-ban is. Legutóbb a 2006-os Superman-filmben játszott, de a fantasztikus kollégák és Akiva Goldsman író/rendező meggyőzte, hogy a Téli mese kedvéért függessze fel kicsit a nyugdíjas életet.

– Hollywood nem Anglia, itt az idős nők ritkán kapnak szerepet – panaszkodott a New York-i gálapremieren a színésznő, aki húsz évet nyugodtan letagadhatna. – Ott Maggie Smith vagy Judi Dench tele van munkával, nálunk az öregeknek alig jut lehetőség. Én viszont játszani akarok. Méghozzá nem haldoklókat, hanem erős, egészséges, csak éppen öreg embereket. A Téli mesé-t is azért szeretem, mert tele van varázslattal, és nem érdekli az időt. A sztori szerint Colin Farrell és én egyidősek vagyunk… amikor ezt megtudtam, már bele is szerettem a forgatókönyvbe.

IC Press

Megdönteni Hajnal Tímeát gálabemutató (16)

Tegnap este zsúfolásig telt a Cinema City Aréna mozi két legnagyobb terme: az összegyűlő meghívottak voltak azok a szerencsések, akik először láthatták Herczeg Attila rendező óriási érdeklődéssel várt vígjátékát, a Megdönteni Hajnal Tímeát (16) (február 13-tól a mozikban).

A premierre természetesen eljöttek a film főszereplői is. A vörös szőnyegen sétált végig Osvárt Andrea, Jordán Adél, Simon Kornél, Szabó Simon, Lengyel Tamás, Réti Adrienn, Vándor Éva és színészlegenda Békés Itala. A szereplők mellett ott volt a stáb több tagja, többek között a rendező Herczeg Attila, a forgatókönyvíró Csurgó Csaba valamint a film producerei is.

A nagy sikerű bemutató után a filmeseket Lajsz András koktélkirály látta vendégül az L.A. Bodegitában, ahol a sztárok hajnalig ünnepelték az új magyar vígjáték, a Megdönteni Hajnal Tímeát premierjét.

IC Press

A kutya csillaga

A világ leghíresebb utcájában csupa hírességen sétálhat a járókelő. A Hollywood Walk of Fame (vagyis a Hollywoodi Hírességek utcája) 1960 óta létezik, ekkor tették le az első csillagokat, ekkor vésték be a nyolc legelső nevet az aszfaltba, köztük Joanna Woodward-ét és Burt Lancaster-ét.

Azóta, aki számít, kap itt egy csillagot. Tavaly nyáron került ide a 2500. csillag, amely Jennifer Lopez-nek jutott. De a sok halhatatlan színész és színésznő között idén, február 14-én, pénteken csillagot kap egy egészen kivételes sztár: egy kutya.

A Mr. Peabody és Sherman kalandjai (Mr. Peabody és Sherman, hazai bemutató: március 13.) hőse igazi ritkaság. A Dreamworks új animációs vígjátékának főszereplője egyszerre Nobel-díjas tudós, kiváló rockzenész, James Bondnál is különlegesebb ügynök, példás családapa… és mellékesen az időgép (a filmben: Voltkomp) feltalálója. Ilyen pedigrével nem is csoda, hogy csillagot kap a sétányon.

Az idei díjazottak között van Orlando Bloom és Liam Neeson is, de Peabody tappancsnyomának elhelyezésekor más kollégák is megjelennek: a tervek szerint még több sztáreb: Lassie és Rin Tin Tin is megjelenik a nagy eseményen.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *