0

Marvel One Shot: Peggy Carter, Item 47

peggycarter0Egy évvel járunk a II. világháború után, a SHIELD megalakulása környékén, Peggy Cartert egy asztal mögé ültetik. Unja az aktatologatást, reménykedik, hogy amikor megcsörren a telefon a pár fős iroda főnöke őt küldi akcióba. Ám a férfi gyakorlatilag lenézi a nőt, szerinte csak azért szerzett nevet, mert Amerika Kapitány macája volt.

Egy este amikor a kollégái lelépnek sörözni ismét felberreg a telefon. Felveszi a kagylót, közlik vele, hogy mi lenne a feladat, illetve javasolják, hogy úgy 3-5 ügynök kellene a meló elvégzésére. Carter azonban elindul és egymaga, szoknyában rúgja szét az ellenfelek valagát.

Kár lett volna veszni hagyni, elfelejteni a karaktert az Amerika Kapitány első része után. De mivel Marvel jelen pillanatban nem tervezi, hogy a közeljövőben valamelyik női figura álljon egy filmjük középpontjában így más lehetőséget kellett keresni Carternek. A rövidfilm kellőképpen akciódús, Hayley Atwellnek abszolút jól áll a szerep (megint) és tényleg kár lett volna elfeledkezni róla. Nem is értem, hogy miért gondolja bárki is, hogy túl nehéz lenne egy képregényfilmet női főszereplővel összehozni. Mindenképpen érdemes megnézni és aztán feltehetjük a kérdést: Mikor kap Howard Stark is egy rövidfilmet?

item47Az Item 47 némileg más hangvételű. Bennie és Claire abszolút padlón van, nincs pénzük, viszont van egy Chitauri fegyverük. Pár nappal a Bosszúállók eseményei után járunk, az űrlények fegyvereit a SHIELD nem tudja használni, ám Bennie mégis képes beüzemelni és ha már szert tettek egy ilyen cuccra használják is. Kirabolnak néhány bankot, dúskálnak a pénzben. Sitwell ügynök ered a páros nyomába, küldetése, hogy megszerezze a földönkívüli eszközt és hidegre tegye a párost.

Bonnie és Clyde történet, csak némileg lazábban, humorosabban elmesélve. Hangulata nagyban hasonlít a SHIELD sorozatra, azaz véletlenül sem lehet komolyan venni, mindig próbálnak elsütnie poént. Sitwell afféle Coulson utánzat lenne, a rövidfilm készítésekor még nem tudtuk, hogy a Bosszúállókban átdöfött mellkasú ügynök nem tér vissza. Az Item 47 nem nevezhető kiemelkedőnek, abszolút átlagos.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *