0

Joel Edgerton a Shantarum főszereplője

edgertonA Shantarum projekt sem mai gyerek, a Warner a 2004 óta próbálja gatyába rázni. A stúdió 9 évvel ezelőtt két millió dollárt perkált le Gregory David Roberts regényének a megfilmesítési jogaiért, majd Johnny Depp lépdelt a fedélzetre. A tervezet a 2007/2008-as WGA sztrájk miatt parkolópályán pihent egy ideig, a tökölés miatt Peter Weir rendező is fogta a batyuját, illetve Depp is passzolta a főszerepet, de nem ment messzire, csak átlépdelt a produceri posztra. Ő ajánlotta Joel Edgertont, akivel úgy tűnik, hogy megvalósulhat a produkció.

A regény megírásakor a szerző saját, kalandos életéből merített ihletet. A 70-es években drogfüggő volt és gyakran követett el fegyveres rablásokat. Miután kattant a kezén a bilincs fényes nappal kereket oldott a sittről és Indiába szökött. Hazájában, Ausztráliában még 10 éven keresztül az egyik legkeresettebb személy volt.

A könyv középpontjában is egy elítélt áll, aki Bombay-be szökik és orvosként próbál boldogulni, olykor segít a helyi maffiának és gerillaként az Afganisztánban állomásozó oroszokra csap le.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *