0

InterCom hírlevél

0intercom

Affleck szerencséje (16)

A Vakszerencse (16) (Runner, Runner, hazai bemutató: szeptember 26.) főszerepében végre mindenki megnézheti, milyen Ben Affleck, amikor gonosz. De újságírók gyakran azt is megkérdezik tőle, milyen érzés volt számára a másik nagy váltás: hogy a producer-rendező-főszereplői feladatokat, melyeket Az Argo-akció-ban látott el, egyszerű színészetre cserélte.

A válasz meglepő: Affleck csöppet sem gondolja, hogy visszalépett volna, és a forgatás során sem érezte kínzó szükségét, hogy mindenbe belebeszéljen, átrendezzen vagy újragondoljon.

– Óriási megkönnyebbülés volt csak színészkednem – mondta Affleck, aki egy internetes szerencsejáték-birodalom gátlástalan tulajdonosát alakítja a filmben. – Eleve arra kértem az ügynökömet, hogy Az Argo-akció után valami laza szerepet találjon nekem, lehetőleg olyat, amiben gonoszkodhatok. Élvezni akartam a munkát. És nincs jobb érzés annál, hogy amikor a forgatáson kitör valami botrány, valami éppen nagyon nem sikerül, vagy összeomlik egy terv, és a rendező meg a producerek kétségbeesve telefonálgatnak meg veszekszenek, én csak annyit mondok: „oké, az öltözőmben leszek. Ha megoldottátok a problémát, szóljatok!”, és egyáltalán nem töröm a fejem azon, hogyan kéne kimászni a slamasztikából.

IC Press

0rr

Itt a vége eleje (16)

Az Itt a vége (This is the End, hazai bemutató: október 17.) helyszíne egy házibuli James Franco hollywoodi villájában. A bulira sajnos pont akkor kerül sor, amikor vége a világnak: így a sok összegyűlt híres vendég együtt nézhet szembe az utolsó ítélettel.

– Ha annyiszor kapnék tíz centet, ahányszor azt mondták vagy írták rólam, hogy minden filmben saját magamat játszom, már nem is kéne többet játszanom: megélnék életem végéig – magyarázza az alapötletet a film kitalálója és egyik főszereplője, Seth Rogen. – Úgyhogy most tényleg mindenki saját magát játssza. Így aztán a forgatás részben egy nagy buli volt a legjobb barátaimmal, Jonah Hill-lel, James Franco-val, Emma Watson-nal meg a többiekkel, részben csoportterápiaként is működött: végre megmondhattuk a kendőzetlenül rossz véleményünket egymás filmjeiről és szerepeiről. És filmre is vettük… hogy később ne lehessen letagadni.

A saját magukat játszó sztárok ötlete nagyon bejött: a vad komédia elsöprő sikert aratott az Egyesült Államokban, több mint 100 millió dollár bevételt termelt a tengerentúlon – kár, hogy ha egy film a világvége idején játszódik: nehéz kitalálni hozzá a folytatást.

IC Press

Macbeth, a jogász (16)

Ridley Scott két óriás-költségvetésű látványfilm között szeret pihenni. És nála a pihenés azt jelenti, hogy rendez egy izgalmas, fordulatokban gazdag thrillert. Lehetőleg sztárokkal. A Prometheus után és az Exodus előtt elkészítette A jogász-t (16) (The Counselor, hazai bemutató: november 14.), melyben Michael Fassbender, Brad Pitt, Javier Bardem, Cameron Diaz és Penelopé Cruz játszik el egy véres történetet drogcsempészekről, a közéjük keveredő „civilekről” és nagyon sok átverésről.

A sztori nagyon mai és talán valóságos is lehetne. De Fassbender ezt másképp látja.

– Miközben Ridley-vel forgattunk, már tudtam, hogy nem sokkal utána eljátszhatom a címszerepet a Macbeth új filmváltozatában – mondta a színész újságíróknak. – Úgyhogy miközben A jogász jeleneteit vettük, én magamban végig Machbeth-et játszottam. A maffiózók, drogcsempészek, orvgyilkosok között tökéletesen működött a technika: senki nem vette észre, hogy titokban egy véreskezű, középkori uralkodónak képzelem magam.

IC Press

Mitty nem kér Oscart (12E)

Miközben mindenki a jövő évi Oscar-jelölések esélyeseit latolgatja, Ben Stiller-nek is megvan a maga véleménye. Nemrégiben közzétette: köszöni, ő nem kér Oscar-díjat.

A karácsonykor a mozikba kerülő kaland-vígjáték, melyet Stiller rendezett és a főszerepét is játssza, a Walter Mitty titkos élete (12E) (The Secret Life of Walter Mitty, hazai bemutató: december 26.) sokak szerint több kategóriában is esélyes volna a nagy díjra. Ám ő nemrég azt nyilatkozta: nem vár semmit.

– Amióta a Kidobós – Sok flúg disznót győz nem kapott egy Oscart sem, levettem a kezem az Amerikai Filmakadémiáról – viccelődött Stiller. – Másrészt persze: ez a film arról szól, hogy az is jó, ha valaki csak álmodozik: ha elég jó a fantáziája, az már elég a boldogsághoz is.

A Walter Mitty titkos élete főhőse ugyanis egy vezető újságnál tölt be unalmas pozíciót és nagyrészt a saját maga kreálta fantáziavilágban él. Amikor pedig kap egy igazi feladatot, kipróbálhatja, hogy milyen is a valóság.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *