0

iLL Manors – Rázós környék előzetes – Csütörtöktől a mozikban Plan B botrányfilmje!

tn_1plan-bMozinet hír: A Titanic Filmfesztivált követően április 18-tól látható országos moziforgalmazásban Plan B botrányfilmje, az iLL Manors – Rázós környék. A szókimondó szövegeiről ismertté vált előadó alkotását Quentin Tarantino és Nicolas Winding Refn (Pusher-trilógia, Drive – Gázt!) munkássága inspirálta, de eközben Londonról is kendőzetlen képet fest.

A népszerű előadót, Plan B-t korábban több filmben láthattuk: ő volt a Michael Caine főszereplésével készült Harry Brown főgonosza, legutóbb pedig a Sweeney – A törvény ereje című látványos akciófilmben Ray Winstone oldalán alakított keménykötésű zsarut. A brit sztár azonban elsősorban énekes, aki The Defamation of Strickland Banks című lemezével hatalmas sikert aratott, köszönhetően az olyan slágereknek, mint a Love Goes Down, Prayin’ és She Said. Eddigi legnagyszabásúbb projektje az iLL Manors – Rázós környék: Plan B – rendes polgári nevén, Ben Drew-ként – ezúttal a rendezői székbe ült át, miközben a filmzene-albumot is ő szerezte. A stúdiónyomástól teljesen függetlenül, szerzői filmként megvalósult iLL Manors-nek szerves részét képezi a zene. A történet minden fontos szereplője kapott egy dalt, mely elmeséli előéletét.

A címadó szám, és egyben a film legnagyobb ihletője a 2011-es londoni zavargások voltak. Plan B kendőzetlenül beszél a témáról, a város társadalmi és etnikai különbségeiről, a különféle addikciókról és devianciákról, illetve arról, hogy ne higgyünk a politikai propagandának, többek között az olimpiai falura fordított tetemes összeg az egészségügynek és a szegényeknek is jó szolgálatot tett volna. Attól sem riad vissza, hogy nevesítse David Cameront, személyesen őt téve felelőssé a történtekért. A szám megjelenése után az iLL Manors-t a Guardian az utóbbi évek legjobb protest dalának nevezte. Az iLL Manors-jelenségről, illetve a kortárs protest dalokról a Quart közölt részletes írást: http://www.quart.hu/quart/archiv/cikk.html?id=7222

A hazai mozibemutatóhoz kapcsolódva az iLL Manors dalnak elkészült a magyar feliratos változata, mely az alábbi linken érhető el: http://youtu.be/xsL2iKSeX2M. A klipben a zavargásokról készült valós felvételek és hozzá forgatott fikciós anyagok váltakoznak egymással, néhány jelenetben pedig a film szereplői is feltűnnek, még inkább erősítve ezzel zene és film szoros kapcsolatát.

Az iLL Manors – Rázós környék országos mozibemutatója április 18., forgalmazza a Mozinet Kft.

illmanor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *