42

2015-től minden évben jön egy Star Wars film

Jelen pillanatban nem tudjuk, hogy kik lesznek a Star Wars 7 főszereplői és a történetről is csak találgatni lehet, illetve ábrándozhatunk, hogy J.J. Abrams milyen irányba terelje a cselekményt. A Disney 2015-re ígérte a hetedik részt és megpendítették, hogy jönnek a spin off filmek is.

Ma a Disney és a Lucasfilm a CinemaConon bejelentette, hogy a hetedik rész 2015 nyarán kerül a mozikba és ezt követően minden évben jön egy Star Wars film.

Ezt bizonyára úgy oldják meg, hogy a következő rész egy új trilógia nyitó darabja lesz, majd ezek közé ékelnek be egy-egy spin off produkciót. Tehát 2015-ben Star Wars 7, 2016-ban Boba Fett film, 2017-ben a nyolcadik rész, 2018-ban Han Solo spin off…és így tovább.

42 komment

 1. Személy szerint nekem nem baj. Ha jól megcsinálják nézhetőre, kibonjták rendesen a karakterek történetét, jöhetnek 😀

 2. Egyetértek. Adjanak hozzá megfelelő forgatókönyvírókat, jó rendezőket, karakterszínészeket, nem baj, ha látványvilágban is ott lesz a topon, és a zenei aláfestés terén is felnőnek a klasszikus trilógiához. Drukkolok a Disney-nek, hogy végre olyan gazdája legyen ennek a franchise-nak, aki valóban életet tud lehelni belé…

 3. 2031-ben a 19. rész, 2032-ben Chewbacca spin off, 2033-ban 20. rész, 2034-ben Yoda soin off, 2035-ben 21. rész, 2036-ban Darth Maul spin off, 2037-ben 22. rész. És ekkora talán összejön George Lucasnak annyi kredit hogy építsen egy űrhajót és elrepüljön innen egy távoli messzi-messzi galaxisba.

 4. “adjanak hozza jo forgatokonyvirokat…” LOL. Itt nem fozomusorrol beszelunk;) De am tenyleg. Ez nem ugy mukodik ,tobb eves kemeny munka kell ahhoz es mindenaltalad emlitett szakemberbol NAGYON jot es persze LELKESET kene kivalasztani,ami nem lesz konnyu lathattuk mi hercehurca volt mig EGYETLEN filmhez rendezot talaltak a. A jo zenerol meg annyit h John williams mar most 80… En egeszen eddig optimista voltam, de az kb lehetetlen h ez igy jol mukodjon. Kezdek teljesen ketsegbeesni mi lesz a star warsbol… :S

  • Először is, ha találnak normális forgatókönyv írókat, akik képesek nem kifordítani a világot, és közben mégis szórakoztató történetszálakat kitalálni, akkor nem lesz baj. A forgatókönyvíró amúgy megvan, Michael Arndt a neve, a Toy Story 3 és az Oblivion, valamint a Hunger Games: Catching Fire a figyelemreméltóbb művei. Mondjuk az Oblivion alapján én sem vagyok elkenődve a választástól.

   Viszont J.J. Abrams (szerintem) nagyon jól megoldotta a Star Trek rebootot, bízom benne, hogy az SW világával is hasonló jót tesz…

   • Én egyedül a Toy Story 3-at láttam tőle ami nem jó lett, bár nem volt annyira eredeti sem. Azt szerintem leszögezhetjük, hogy nem mindet fogja ő jegyezni.( mint ahogy zeneszerző sem nagyon valószínű) Nem tudná minda 6-ot szvsz. És emiatt aggódom ,hogy nem tudják majd jól összefogni és széthullik. A star warsnak mindig nagy részt az adta a gerincét, hogy volt egy átívelő sztori a trilógiákban, ami a misztikussághoz kellett és adott a történésekek súlyt. Ezért volt az még Ep 1ben Anakin története is érdekes. Oda akarok kilyukadni, hogy az édeskevés ami a marvelfilmeknél egy csúcspontnak számított, hogy összejönnek a hősők és együtt zúznak 2 órát. (sőt kövezzetek meg de az avengers csak azért volt olyan nagy durranás mert az addigiak limonádénak is hígak voltak)De láthatóan a disney pontosan ezt az utat célozza.:(

    • Nah szval Én egyedül a Toy Story 3-at láttam tőle ami JÓ lett, bár nem volt annyira eredeti sem. Azt szerintem leszögezhetjük, hogy nem mindet fogja ARNTDjegyezni.( mint ahogy nem is 1 zeneszerző fogja végigvinni az összest) Így akartam írni:)

   • Tisztázzuk: a Marvel filmeknél (mint az Avengers vagy az Iron Man 3) a Disney csak forgalmazó. A teljes produkció viszont a Marvel Studios műve.

   • Attól függ, mit értünk “jón”. Ha bevételt, akkor tényleg jól csinálták. Ha a filmek minőségét, akkor… szerintem a kellemes popcorn szintjét egyedül Tony Stark első kalandja és a tavalyi Avengers érte el, a többi eléggé csörgött-zörgött.

    • Nem tudom miért tetszett mindenkinek annyira a legtöbb embernek a Bosszúállók. Szerintem semmivel sem volt jobb egyik Marvel filmnél se ami az utóbbi időkben készült. Egyedül szerintem az Iron Man első része emelkedik ki a többi közül.

  • Van a tömegtermelésre jó és rossz példa is. A James Bond filmek minőségénél se az számít hanyadikok a sorban, Star Trek epizódból is van legalább 200 kiváló.

   • A JB filmek minősége enyhén szólva hullámzó. A Star Trek meg sorozat, nem film (már ha 200 epizódot írtál. A mozifilmek meg kevés kivétellel csapnivalóak).

    • Nem értem, hogy egy filmsorozatnál miért működne máshogy a minőség, mint egy tvsorotanál. 🙂 Egy mozifilmnél még futószalag gyártás mellett is is kb. tízszer annyi idő jut a részletek kidolgozására.
     A James Bond meg csak annyira hullámzó, mint amennyire a Star Wars már eddig is. De pl. a Die Hard-okra is RENGETEG idő volt mégis baromira hullámzóak azok is. 😀

 5. Én egyelőre bizakodó vagyok. Regények és képregények formájában rengeteg folytatás volt már, amik között volt sok rossz, de jó is azért. A legjobb sztorik azok, amikor leszakadtak az eddigi filmekről, és valami teljesen önálló sztorit csináltak. Először biztos a régi karakfogják fejni, de ebben a tempóban előbb-utóbb lesz valami Tales Of the Jedi jellegű is. A nagyja tuti középszer lesz, de néhány kiváló film is készül majd, ami meg jó dolog. Én inkább zárójelbe fogom tenni azt ami rossz, és örülök majd a jónak. Ennyi.
  Ebben az univerzumban nagy a potenciál, eddig is kár volt parlagon hagyni.

  • Garantálom neked, h a Disney egy ujjal nem fog hozzányúlni az eddigi művekhez, úh továbbra is ugyanott tartunk, h attól függ az egész, h tudnak-e normális forgatókönyveket íratni.

   • Nem vetted észre a JELLEGŰ szót a hozzászólásomban. 🙂
    Pont az a lényeg, hogy valami új, eredeti sztorival álljanak elő, aminek SEMMI köze nincs az eddigi történésekhez.

    • Az ok, csak én arra kívántam felhívni a figyelmet, h az h páran írtak már jó, független sztorikat az univerzumhoz, még a Disney szempontjából nem garantál semmit.

     • Garancia nincsen semmire az egyszer biztos. Én arra számítok, hogy lesz jó is és rossz is. Maximum majd csak a jókat fogom újranézni. 🙂
      De a Trek is elviselt már 700+ epizódot, 12 filmet 800+ regényt, 4-500 képregényt. Én azt mondom legyen minél több, és emlékezzünk a jóra.
      Na persze az még jobb lenne, ha vadomatúj világokat találnának ki hasonó képzeletgazdagsággal, de a folytatásmániás Hollywoodban ez kb. lehetetlen. Akkor legalább fejjék azt a pár tehenet, és akkor néha még mi is jól járunk vele. Szerncsére ez egy olyan világ, amiben van potenciál bőven.

 6. Most olvasom (angolul) a Darth Plagueist. Szívesen megnézném egyszer szélesvásznon, mert izgalmas történet. 🙂

 7. Csak a tisztánlátás végett jegyzem meg, hogy ugyan a Marvel Studio készíti a Marvel szuperhős filmeket és a Disney “csak” forgalmazza. Ez tényszerűen igaz, de a Marvel cég (képregény, film, játék, stb) 100%ban a Disney tulajdona. Vagyis nincs bennük semmi, amire az egeres cég vezetése nem adta áldását. Szerencsére eddig igen gyümölcsöző az “együttműködés”, anyagilag mindenképp.

 8. Én a Star Wars trilógiát nézve nőttem fel, betéve tudtam a szövegeket oda vissza:) Szeretem-kedvelem a karaktereket, de jó lenne, ha már el tudnának szakadni tőlük. Rengeteg más egyéb figura rohangálhat szerte a galaxisban, akikről érdemes lenne megemlékezni. Csak meg kell mozgatni az íróknak a fantáziájukat. De hát a hetedik részre is visszahoznak egy rakat régi szereplőt. Nem értem miért kell hozzájuk ragaszkodni.

  • Teljes mértékbe egyetértek. Főleg egy ilyen Univerzumnál oly fölös 7. részt csinálni a Kotor idejéből simán le lehetne nyomni egy Trilógiát. Vagy akármelyik más időből annyira nem vagyok nagy SW fan így nem vágok mindent, de lenne mit filmre vinni az biztos már cak a játékokból kiindulva.

 9. Sajnos a Timothy Zahn féle Ep. VII.-IX.-ből nem lesz film, pedig az méltó lenne az eredeti trilógiához. 🙁

    • Szakadjunk már le a Zahn trilógiáról könyörgöm. Az egyáltalán nem hivatalos folytatásnak készült, csak a Valhalla kiadó magánakciója volt, hogy rábigyesztette a 7-8-9 epizód szöveget, hogy jobban vegyék a népek. Mint látszik működött.
     Már csak azért is röhejes lenne, mert Abrams a Star Trekből szinte félig Star Warst csinált, ahol 8-10 métereseket repülnek az emberek egy-egy ütéstől, meg alapjába véve látványfilm lett az egész, a Zahn trilgóia meg pont egy Trekes taktikázgatás (Thrawn – Trek gonosznak zseniális lenne, majdnem mint Khan :D) minimális látvánnyal (képregény adaptáció mutatja szépen)és SW feelinggel. Nagyon kevés lenne filmen. Az meg tényleg szép lenne, ha Abrams a Treket Warsosítja, a Warst meg Trekesítené. 😀

     • Biztos vagyok benne, hogy már az első kritikákban vonnak párhuzamot a Star Trek és a Star Wars között. Eskü leborulok Abrams előtt, ha a két franchise nem fog hasonlítani szemernyit sem. De szerintem a Paramount és a Disney ügyvédei bizonyára jó előre kitakarítanak minden olyan elemet, amibe bele lehetne kötni.)

     • Igen az biztos, hogy lesz hasonlítgatás. Épp ezért is mondom, hogy az egész Thrawn sztorit el kell felejteni, mert ő Khan Star Warsos megfelelője. Szándékosan nem figyeltem a spoilerek miatt, de a Benedict Cumberbatch féle karakter nagyon Khannak néz ki. Mit kapna vajon Abrams, ha pont egy ugyanilyen karaktert tenne meg főgonosznak a Star Warsban is? Egymás után a kettőt bakker. 😀

 10. Thrawn trilógia kicsit megszabdaltan jól működne 1 részben, és bár szappanoperás a Sötét Birodalom is.

  A forgatókönyv bármi is lesz, már a leendő forgatókönyvíró fejében elvérzett. Miért? Öreg Luke? Öreg Leia? Öreg Han? Oké, nem tudunk tőlük elszakadni, de azzal, hogy a sztory idejét a Jedi Visszatértől számított 20-30 évben kezdik, bárki is lesz az ellen felmerül a kérdés, hogy az eltelt időben mit csináltak? (Arról a történeti szakadékról, miért nincs film)Felrobbant a HCS és örültünk, hogy a Birodalom minden nyom nélkül eltűnt?

  nem tudom az játszhatna-e a stúdióknál, hogy közvetlen folytatást csinálnak. Értsd a maszk és a számítógép technika mindenkiből csinálhatna Han Solot pl. (azaz, hogy a színészek feje mennyire copyrightos, mert ha nem az, akkor simán megléptem volna , mert a többeik nem nagy nevek, de a SW-re se úgy ül be valaki mert a híres filmszínész Harrison Ford játszik benne)

  • “Thrawn trilógia kicsit megszabdaltan jól működne 1 részben, és bár szappanoperás a Sötét Birodalom is. ”

   Vannak benne elég hülye karakterek (Mara Jade meg klónozott uralkodó, jaj), és mivel a fő karakterek további sorsára koncentrál, most már összehozhatatlan filmen. Nem is bánom, mert vannak benne nagy butaságok, ráadásul túl könnyed, és szerintem most már jó lenne valami drámaibbra váltani az űroperettről.
   É olvastam olyan, három filmre kidolgozott sztorit, ami jó volt, ütős volt, de sajnos az is a régi főszereplőket vitte tovább. Szóval nagy slamasztikában van Michael Arndt.

   “A forgatókönyv bármi is lesz, már a leendő forgatókönyvíró fejében elvérzett. Miért? Öreg Luke? Öreg Leia? Öreg Han? Oké, nem tudunk tőlük elszakadni, de azzal, hogy a sztory idejét a Jedi Visszatértől számított 20-30 évben kezdik, bárki is lesz az ellen felmerül a kérdés, hogy az eltelt időben mit csináltak? (Arról a történeti szakadékról, miért nincs film)Felrobbant a HCS és örültünk, hogy a Birodalom minden nyom nélkül eltűnt?”

   És a III. és a IV. rész közötti 20-30 év? Arról sincs film.

   • Emlegetnek Vader spin-offot, amit csak ide passzinthatnak időrendileg.

    Amúgy csak az a különbség, hogy a III. rész végén (próbálgatták)bemutatni, elvarni úgy a szálakat, hogy érzékletesebben bemutassák a Köztársaság bukását, és a Birodalom létrejöttét, addig egy 30 évvel később sztory nehezen tudja majd hitelesen elhinteni a Birodalom térdre kényszerülését és egy idilli Új Köztársaságos rezsimet, amibe a VII-be bemászik valami gonosz .-/

 11. A Darth Bane trilógiát nézném meg filmben, a Skywalkereket meg ájj, hagyjuk már békén, de úgysem fogják.

 12. Nekem jöhet, de ha meglátom Damon Lindelofot a projekt körül sündörögni, akkor bannolom a listámról a SW univerzum eljövendő filmjeit.

 13. A Walhalla kiadó Star Wars könyveiből nem egy kis országunkban keletkezett, és néhány még meg is fejelte a külföldi kiadásokat, mind történetben, mind borítóban: Boros-Szikszai páros

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *