12

Oblivion előzetes

Joseph Kosinski a Disney égisze alatt szerette volna elkészíteni az Obliviont, a stúdió először még hajlott a dologra, de csak úgy, ha egy családi sci-fi film fog születni. A Tron: Örökség rendezője azonban minimum PG-13-as verziót akart, ami már nem tetszett a PG besorolásban gondolkodó fejeseknek. Ezért megengedték Kosinskinek, hogy máshol próbálkozzon, az Universal pedig élt a lehetőséggel. Úgy volt, hogy David Fincher producerként felügyeli a produkciót, ám valahol, valamikor elhagyta a fedélzetet.

A forgatókönyvet William Monahan vetette papírra, amit Karj Gajdusek pofozott ki, az Universalnál azonban még átesett egy kis csinosításon, amelyet Michael Arndt követett el. Tom Cruise bevállalta a főszerepet, aki már a kezdetek óta érdeklődött a projekt iránt. Jessica Chastain, Olivia Wilde, Brit Marling, Noomi Rapace és Olga Kurylenko küzdött a női főszerepért, amiből Chastain jött ki győztesen, de végül a Zero Dark Thirty miatt nemet mondott. Így Kurylenko ölében landolt a lehetőség. A másik, kisebb szerep iránt Hayley Atwell, Diane Kruger és Kate Beckinsale szállt harcba, de végül Andrea Risebourough happolta el mindenki elől a feladatot. A mellékszerepekben Morgan Freeman, Nikolaj Coster-Waldau és Melissa Leo emelhetik a film fényét.

A 130 millió dolláros alkotás a jövőben játszódik évtizedekkel egy borzalmas háború után. Az emberek döntő többsége a föld felett kialakított helyeken él, csupán néhányan kószálnak a bolygón. Jack Harper (Cruise) a Földön állomásozik, drónokat javítgat és megpróbálja elkerülni a Scav-oknak nevezett vérszomjas lényeket. A férfi egy lezuhant űrhajóban egy nőre bukkan, aki ismeri őt. Nem sokkal később számtalan kérdés merül fel benne és kiderül az is, hogy az emberiség sorsa a kezében van.

Az Oblivion előzeteseket az Universal folyamatosan letiltja, talán azért, mert vasárnapra ígérték. Így sajnos elképzelhető, hogy a kitett trailer nem tekinthető meg.

12 komment

 1. És ennyi volt, én már nem tudtam megnézni. Ha esetleg lenne másik link, megköszönném 🙂

 2. Végre egy jónak tűnő nagy költségvetésű hardcore sci-fi. A szuperhősök sajnos teljesen kiszorították az ilyeneket. Csak minek kellett Tom Cruise-zal elronatni?

 3. Ahogy ott maganyosan butykolget, a WALL-E jutott eszembe, aztan a Fuggetlenseg napja, ahogy a lelovese utan abban a kanyonban probal landolni, aztan a Legenda vagyok (ahogy rajatszanak a kozelikkel-tavolikkal, h egyedul van, es a hatterben vmik horognek), aztan Pitch black + Penge kombo, mikor alaszall abba a balterembe, aztan termeszetesen a Matrix, ahogy a Laurence Fishburne-nek kinezo Freeman vigyorog ra abban a hulye szemuvegben, aztan ezek a bortonos filmet, ahogy egy sor idegen pofa nezi a megkotozott paprikajancsit, aztan az Imposztor, ahogy menekul az erdoben, meg megtalalja azt a kapszulat az androiddal, aztan a Moon, ahogy egy steril szobaban van, es az uvegfalon tul emberek, aztan az elbaszott Terminator 3, ezekkel a gephaborus bevillanasokkal, aztan a Kaptar, mert elojott ez a zombi-droid kutyafasza, de meg a Legenda is beflash-selt, basszak meg, ahogy ott a vegen a pocegodorbol kihuzzak tokon-babon at…. szoval HIHETETLENUL EREDETI LESZ EZ A FILM. 😀
  Szoljatok, ha kihagytam vmit…

  • Minden film szinte minden jelenetét vagy hasonlót lehetett már látni előző filmekben. Ezen teljesen felesleges filózni,ezektől még rendelkezhet egy film egyedi mozis élménnyel. 🙂

  • És akkor még ennek is örülni kell, mert ennél már csak még kevésbé eredeti filmekbe mer belevágni Hollywood manapság.
   Azért egy ponton túl felesleges kötözködni. Ennyi erővel akkor minek van 20+ James Bond, mind ugyanarról szól, meg a Harry Potter is mindegyik részben csak a varázslóiskolában ökörködött. 😛
   Sajnos pénz kell a látványhoz, de a pénz ugyanakkor megöli az eredeti ötleteket.
   Vajon melyik volt az utolsó eredetinek számító sci-fi, ami több mint 100 millából készült? Cameron, Scott, Nolan. Ezek azok a nevek akik még esetleg tudnak “eredeti” ötlet alapján forgatni a nevük miatt. Minden más esélytelen.

   • Ha már eredeti sci-fi, akkor szerintem pont Duncan Jones-t, meg Neill Blomkamp-ot nem szabad kihagyni a sorból, mert ők “kezdő” létükre igenis egyedi filmeket tettek le eddigi rövid, ámde remélhetőleg hosszú karrierjük során 🙂 Nem feltétlenül a pénzel van baj, hanem hogy már nagyon nehéz eredeti ötlettel előjönni, hisz gyakorlatilag már szinte mindent láthattunk valamilyen módon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *