0

Mission Impossible főcímek

Figyelem, Mission Impossible zenetúltengés következik!! Néhány sorozat főcímzenéjét egyszerűen nem felejti el az ember, ha későbbiek folyamán felcsendülnek a dallamok rögtön beugrik, hogy hol hallhattuk. A Mission Impossible nem csak remek akciószéria volt, de Lalo Schifrin olyan zenét komponált, amelyre több évtized után is emlékszik mindenki.

A 60-as években került képernyőre a sorozat, ekkor így festett a nyitány.

A 80-as évek végén támasztották fel ismét az akciócsoportot, bár ekkor már csak 35 részt élt meg.

 

1996-ban érkezett az első mozifilm Brian De Palma vezényletével, a készítők nem hagyták ki a közismert zenét, Danny Elfman dolgozta át a sorozat főcímdallamait, de ne feledkezzünk meg Adam Clayton és Larry Mullen közös produkciójáról sem, ami sokáig a slágerlisták első soraiban tanyázott.

Majd következett a John Woo nevével fémjelzett folytatás, ahol Ethan Hunt egy kis mászógyakorlat után tudja meg küldetését. Ezúttal a Limp Bizkit klipje szerepelt a zenecsatornák kínálatában.

A következő felvonást J.J. Abrams dirigálta, ahol szintén gyorsan letudták a neveket az elején. Kanye West Impossible című műve csak a film utáni stáblista alatt hallható, a soundtrack-ről lemaradt.

Sajnos a negyedik rész főcíme még nem elérhető. A Fantom Protokoll esetében ismét Michael Giacchino,a  harmadik epizód zeneszerzője ügyködhetett, természetesen most sem okozott csalódást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *