0

Heti néznivaló – Butler, Sandler és a művészfilmek

Az év utolsó hetén is érkezik néhány film a mozikba, Szilveszter előtt még Adam Sandler duplán sokkol és Gerard Butler Afrikában lövöldözik.

0pr

Búfelejtő

Jack és Jill (Jack and Jill): Adam Sandler úgy gondolta, hogy érdemes lenne eljátszania egy ikerpárt, talán élete legnagyobb sikere lehetne. Tévedett. És az is kérdés, hogy az imdb-n 2,9-en álló filmben mit keres Al Pacino.

Géppisztolyos prédikátor (Machine Gun Preacher): Az igaz történeten alapuló akció-drámában Gerard Butler egy kábszerkereskedőt formál meg, aki végül jó útra tér és Afrikában szeretne árvaházat alapítani, hogy megvédje a gyerekeket, így azokat nem sorozná be erőszakkal a katonaság.

Laza esküvő (Primos): Spanyol vígjáték, Diegoval szakít menyasszonya, aki ezt követően amolyan búfelejtő gyanánt unokatestvéreivel elutazik abba a tengerparti városkába, ahol gyerekkorukban vakációztak.

 

Az élet négyszer (Le quattro volte): Michelangelo Frammartino rendezésében készült német-olasz-svájci dráma, amely egy idős kecskepásztorról és az élet körforgásáról szól. 2010-es alkotás.

Kikötői történet (La Havre): Marcel író szeretett volna lenni, végül La Havrében cipőtisztítóként dolgozik. Nem túl problémás az élete, egy nap azonban belefut egy afriaki menekültfiúba, Marcel úgy határoz, hogy segíteni fog a srácnak.

Van Pápánk! (Habemus Papam): francia-olasz dráma-vígjáték. Elhalálozik a pápa, újat kell választani, ám a jelöltek közül mindenki azért szorít, hogy ő legye a kiválasztott. Az új egyházfő alaposan megretten a feladat súlyától, pszichoterápiára kerül.

A rend őre (Ha-Shoter): Izraeli dráma, Yarun a terroristaelhárítóknál dolgozik és felettébb megvan elégedve munkájával, családjával. Ám egy radikális csoport erősen megváltoztatja eddigi nézeteit.

Almanya, a török paradicsom (Almanya – Willkommen in Deutschland): Német vígjáték, a török Hüseyn régóta Németországban él családjával, majd hirtelen házat vesz Törökországban és el akarja vinni oda szeretteit.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *