0

Percy Jackson kalandjai folytatódnak

A Fox stúdiónak nagyon nehezen akar összejönni egy olyan fantasy, amit folytatni is tudnának. Az Eragon gyér fogadtatása és negatív kritikái után lemondott a második részről, a Disneytől átvett Narnia harmadik része is megbukott Amerikában. Hiába ültették Chris Columbust, a Harry Potter rendezőjét a Percy Jackson rendezői székébe, a film nem mutatott fel a stúdió elvárásainak megfelelő eredményeket. Egy év telt el a bemutató óta, azóta a Fox valószínűleg körbejárta és ezerszer megrágta a témát, hogy érdemes-e a második részbe belevágni. Végül megszületett a döntés: megcsinálják.

Scott Alexandert és Larry Kareszewskit, az 1408 horror-thriller íróit kérték fel, hogy adaptálják Rick Riordan fantasy sorozatának A szörnyek tengere címre hallgató regényét. Columbus helyett más fogja levezényelni a filmet, de producerként azért továbbra is a fedélzeten marad. A főhőst ismét Logan Lerman játssza.

A regény tartalma: Percy Jackson hetedik éve az iskolában meglehetősen unalmasan indul. Egyetlen szörny sem akarja betenni a lábát New York-i sulijába. Ám amikor az ártatlan labdázgatás élet-halál harccá válik egy csapat emberevő óriás ellen, a dolgok, hogy is mondjam. kezdenek eldurvulni. Váratlanul érkező barátja, Annabeth is csak rossz hírekkel szolgálhat: a Félvérek táborát védő határokat egy titokzatos ellenség lerombolta, és amíg ezeket újra helyre nem állítják, a félisteneknek nincs hová rejtőzniük. A villámtolvaj lendületes, humoros és rendkívül népszerű folytatásában Percynek és a barátainak át kell szelniük a Szörnyek Tengerét, hogy megmentsék a táborukat. De Percynek mindezek előtt még szembesülnie kell egy a származását érintő titokkal: rá vár a feladat, hogy eldöntse, áldás-e, avagy átok Poszeidón fiának lenni.  (libri)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *